A niin kuin aurinko

Kiva idea kirjoittaa jotain jokaisesta kirjaimesta. Joten kokeillaan.

Valitsin aaksi auringon, koska siitä suomalaiset tykkäävät ja sitä kaipaavat pimeän talven aikana. Täällä sitä aurinkoa piisaa. Jopa talvella voi helposti palaa, sillä olemmehan yli kolme kilometriä sitä lähempänä ja ilmakehä on huomattavasti ohuempi. Talvi onkin kuivakausi ja silloin aurinkoisia päiviä on eniten. Lämpötilaerot varjon ja auringon välillä voivat olla huikeita, jopa 20-30 astetta.

Myös luonnossa huomaa helposti, ollaanko varjon vai auringon puolella: varjoisat rinteet ovat yleensä vihreitä ja metsäisiä (tai muuten vaan kasviston peittämiä, jos rinne on liian jyrkkä puille) kun taas aurinkoiset rinteet ovat karua kivikkoa.

Xidangin kylä on varjoisammalla puolella, vastapäinen rinne aurinkoisella.

Nyt on kevät ja sadekausi on aluillaan. Onneksi se ei merkitse sitä, että vettä mättäisi jatkuvasti. Välillä sataa muutamia päiviä ja sitten voi olla taas viikko kaunista ja aurinkoista. Ja pian alkavat kukat kukkimaan! Alppiruusut ovat jo aloittaneet ja atsaleoja odotellaan. Aurinkoista kevättä kaikille!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *