Se on loppu nyt!

Kuten aiemmin kirjoittelin, viimeksi kylässä käydessäni äiti pyyteli minua tulemaan takaisin kotiin, tekisimme kaiken, kuten aiemminkin eli puolet tuloista heille, puolet minulle. Joten muutama viikko sitten suuntasin takaisin Xidangiin. Toin mukanani tanskalaisen turistin. Yllätykseni olikin sitten suuri, kun tämän vieraan lähdettyä isä ilmoitti, että kaikki tulot kuuluvat heille. Minä vaan siivosin, tulkkasin ja huvitin vierasta 5 päivää enkä saanut penniäkään.

Selvä! pakkasin siis kaikki tavarani ja lähdin kylästä. Rahaa minulla oli kokonaista 30 euroa, mikä ei riittänyt edes auton vuokraamisen, jotta pääsisin pois kimpsuineni ja kampsuineni. Sanoin isälle, että jätän heille hellan, tehosekoittimen ja kaikki padat ja pannut, jotka ovat minun ostamiani, jos he maksavat ostamani pesukoneen. Konettahan ei ole käytetty kertaakaan. Ja jopa tästä he kehtasivat tinkiä. Mutta pysyin lujana. Sanoin, että ystaväni tulee parin päivän kuluttua autolla auttamaan minua muutossa ja silloin vien kaikki tavarat viimeistä pannua myöten. Joten lopulta he maksoivat koneen koko hinnan, joka oli tarkalleen sama summa, joka meni autokyytiin Shangri-lahan.

Mutta ei hätä ole tämän näköinen. Australialainen ystäväni on avaamassa guesthousen Shangri-lan lähellä sijaitsevassa kylässä ja haluaa minun pyörittävän paikkaa. Eli seuraavaksi muutan Haraan!

16 vastausta artikkeliin ”Se on loppu nyt!

    • Olen samaa mieltä! Ja kiva päästä uuteen paikkaan. Kaiken lisäksi kaverini guesthouse on luksus luokkaa. Suihkut, vessat ja takka lämmitystä varten. Ja keittiö! Eikä niin kovin kaukana Shangri-lasta, joten välillä voi mennä kaupunkiin syömään tai viettämään iltaa. Ja ehkä hankin jonkun opettamaan minulle kham-tiibetiä.

  1. Onnea ja taaltakin tsemppia tuleviin haasteisiin ! Teit kylla ehdottomasti oikean ratkaisun 🙂

    Olen pari kertaa kommentoinut taalla vieraana, mutta paatin vihdoin rekisteroitya. Olen se parhaillaan Vietnamissa oleva pratkamatkaaja.

  2. Gesthouse ja suihkut ja vessat ja keittiö ja takka kuulostaa hienolta! Olis siellä sun tieto taidoillesi käyttöä! Koska varmistuu?
    Ja se kham-tiibetin opiskelukin on aikamoinen idea. Onnea!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *