Qizhong

Qizhong on pikkukylä, joka sijaitsee Yangtsen sivujoen varrella Diqingin piirikunnan alueella. Kylässä ja sen ympäristössä asuu naxeja, tiibetiläisiä ja lisuja. Väestö on jakautunut siten, että naxit suvat laakson viljavilla alueilla, tiibetiläiset vuorten rinteillä ja lisut karuimmilla vuorten lailla.

Qizhong

Qizhong on tunnettu Damo Bodhidarma luolasta. Kerrotaan, että Bodhidharma tuli alueella ja löysi sieltä vuoren, joka hänen mielestään muistutti Buddhaa. Bodhidarma kiipesi vuorelle ja löysi lähellä vuoren huippua sijaitsevalta kalliokielekkeeltä luolan, jossa meditoi kymmenen vuotta lopulta valaistuen Buddhaksi.

Vuonna 1151 paikalliset buddhalaiset rakensivat luolan edustalle temppelin Bodhidharman muistoksi. Temppelin rakennus kesti 30 vuotta.

Damo-temppeli

Huipun ympäri voi kävellä pyhän koran ja reitin varrelle on nykyisin rakennettu muitakin temppeleitä. Temppeliin kuuluu nykyisin myös luostarikoulu, ja monet minun alueeni korkeista lamoista ovat Qizhongin luostarista.

Mani-kiviä koran varrella

Qizhongin läheiselle vuorelle on myös rakennettu uusi luostari, jossa asustaa yksi munkki. Hän on ilmeisesti hieman yksinäinen, koska vieraillessani temppelissä, hän pyysi minua ja ystävääni teelle ja kertoi temppelillä olevan myös vierasmajan, jossa voisimme yöpyä ilmaisiksi. Kun menimme temppeliin, hän seurasi meitä ja alkoi lukea pyhiä tekstejä itseään rummulla säestäen.

Qizhongin uusi temppeli

Olen vieraillut Qizhongissa muutamaan otteeseen, eikä kylässä ole koskaan näkynyt muita turisteja minun siellä ollessani.

 

2 vastausta artikkeliin ”Qizhong

  1. FANTASTISEN UPEITA KUVIA FANTASTISEN UPEISTA PAIKOISTA!
    Vaikuttava kokemus tuo vierailu yksinäisen munkin luona teetarjoiluineen ja ilmaisine yöpymisineen. Todellista vieraanvaraisuutta. Ja ei muita turisteja, ihmeellistä?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *