Huuda nyt viel vähän kovempaa!

Kiinalaiset rakastavat meteliä. Esimerkiksi kännyköiden käyttöohjeisiin kannattaisi mielestäni täällä liittää huomautus, että puhelin välittää äänesi kuulijalle, joten täysin keuhkoin huutaminen ei ole välttämätöntä. Kaikki myös rakastavat lempimusiikkinsa kuuntelemista kännyköistä, joten baareissa huutavat ensin popit täysillä ja sitten jokainen vielä soittaa lempibiisejään kännykällä (tietenkin täysillä). Taattu kakofonia.

10 vastausta artikkeliin ”Huuda nyt viel vähän kovempaa!

 1. Tuli tästä mieleeni muuan tapahtuma monien vuosien takaa. Olimme Espanjan Aurinkorannikolla. Tuolloin ainakin siellä vielä oli katettuja ulkopuhelimia käytössä. Muuan afrikkalaisen värikkäästi pukeutunut tummaihoinen nainen oli paraillaan puhumassa jonnekin suurella äänellä huutaen.
  Kaverini tokaisi siinä suomeksi kylläkin: Ei sen äänen tarvi sentään meren yli yltää!

 2. Huomannut ihan saman asian. Olen reissannut kaakkois-aasiassa nyt reilut 3 kuukautta ja aina kun on tormannyt kiinalaiseen turistiryhmaan, niin meteli on aivan alyton.
  Olen parhaillaan Hanoissa ja kavin parissa museossa tanaan, joista toisessa tuli taas vastaan kiinalainen ryhma, ja metelin taso oli sellainen etta paatin luskella lonely planetia hetken ja antaa niiden menna reilusti eteenpain 🙂

 3. Niin, ja ei ne ole vain ne enemmistö-kiinalaiset, jotka on järjettömän kovaäänisiä. Tiibetiläiset huutaa kans jatkuvasti. Kerran oli melkein pakko tunkea sormet korviin kun vieressäni istuva tiibetiläisnainen huusi toisella puolellani istuvalle naiselle (eli käytännössä suoraan korvaani). Se oikeasti jo sattui. Samoin nyt asustamassani hostellissa kovaäänisin yksilö on omistajan sisko, joka on mongolialainen. Maaseudulla on vaan se ihana piirre,että tilaa riittää sen verran, etttei sitä huutamista tarvi jatkuvasti kuunnella.

 4. Moi!
  Näitä sun juttujasi on kyllä niin kiva lueskella. Elämä on siellä niin erilaista vaikka ihmiset tietenkin pohjimmiltaan ovatkin kaikkialla samanlaisia. Tuo kovaäänisyys tietyissä tilanteissa on ehkä aasialaisille yhteinen piirre. Vuosia sitten nimittäin olin japanilaisessa tavaratalossa ostoksilla tai olisin ollut, jos joku myyjistä olisi ymmärtänyt englantia ja voinut olla avuksi. Kuljeskelin siellä sitten vain ja olin lähes pissata pelästyksestä pöksyihini ruokaosastolla olleen tuote-esittelijän järjettömästä, mutta silti huvittavalta kuulostavasta maanisesta, palosireenin äänen voimakkuudenkin voittaneesta ulinasta, millä hän jotakin uutta sushilta näyttävää tuotetta esitteli ja houkutteli väkeä maistamaan. Korvat olivat lukossa vielä pitkään kokemuksen jäljiltä. En tiedä, oliko tarkoitus houkutella väkeä paikalle myös naapurikaupungeista. Taatusti ääni ainakin kantoi niihin asti <3

 5. Heh, eksyin vasta tänne, mutta tää kiinnitti huomion. ostin syksyllä uuden samsungin ja kerrankin luin käyttöohjeen, yleensä sitä en tee. mutta siellä oli sivun verran ÄLÄ blaablaablaa ja yksi niistä oli Älä huuda puhelimeen! 😀 et ehkä tää on sittenkin noteerattu maailmalla!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *