Shuhe

Olen poistunut Xidangista. Syynä tähän on, etten halua viettää taas talvea kylässä. Talvella ei asiakkaita ole riittävästi, kaikkialla on kylmä ja ruaka on kamalaa. Tulinkin Lijiangin seudulle etsimään töitä.

Eilen menin Shuhen vanhaan kaupunkiin, koska minulla piti olla tapaaminen erään kalliimman puoleisen hostellin omistajan kanssa. Valitettavasti tämä kyseinen henkilöei taaskaan kerinnyt tapaamaan minua, joten kietelin sen sijaan kaupunkia. Kävin Shuhessa ensimmäisen kerran keväällä 2005, jolloin se oli vielä pikkuruinen kylä. Nyt se on muuttunut pikku-Lijiangiksi ja kasvanut monin kertaiseksi. Lijiangin vanha kaupunki kuului UNESCOn maailman perintökohteisiin, mutta muutamia vuosia sitten paikka menetti tämän statuksen. Vanhan kaupungin kanavat sen sijaan kuuluvat vielä perintökohteisiin. Turismin kasvettu Lijiangissa räjähdysmäisesti on Shuhesta nyt tehty vastaava paikka. Suurin osa kiinalaisturisteista yöpyy Lijiangissa ja tulee päivisin Shuheen lähinnä istumaan ravintoloissa ja shoppaamaan. Ei siellä paljon muuta tekemistä olekkaan.

Shuhe

Kuvajainen

Ennen kaikkea lomallakin kannattaa muistaa sivistynyt käytös ja joku järki shoppaamisessakin…

6 vastausta artikkeliin ”Shuhe

 1. Terve.
  Kyselijäinen täällä kyselee, josko tuota alimpaa ”shopping should be rational” kuvaa voisi lainata ja laittaa sen kavereille näkyviin nettiin ?

  Hieno homma, että olet jatkanut matkaasi kohti uusia seikkailuja!
  Olen lukenut blogiasi alusta lähtien ja todella mukavaa lukea paikasta, josta on ollut ehkä turhan romanttinen kuva tähän mennessä 🙂

   • Juu, laitan kyllä kuvan viereen linkin tänne.

    Voi olla jopa, että olen tulossa niille suunnille talven aikana. Olen ensi kuussa lähdössä puoleksi vuodeksi reissaamaan ympäri kaakkois-aasiaa ja alustavissa suunnitelmissa ei ollut käydä ollenkaan Kiinan puolella, mutta ostin Lonely Planetin kirjan ”Vietnam, Cambodia, Laos & Greater Mekong travel guide” jossa on edellä mainittujen lisäksi Bangkok ja Yunnanin provinssi ja mitä enemmän siitä lukee, niin sitä enemmän tekee mieli siellä vierailla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *