Ötököitä, osa 2

Olin eilen illalla käymässä nukkumaan, kun ikkunani ulkopuolelta alkoi kuulua kamala räpinä ja pauke. Valojeni houkuttelemana joku yö-ötökkä lenteli päin ikkunaani. Illalla pimeässä se näytti ainakin varpusen kokoiselta ja hirveän mekkalan se sai aikaiseksi. Aamulla sitten löysin seuraavan kaverin roikkumasta ovessani.

Ei se nyt ihan varpusen kokoinen ole, mutta suht suuri kuitenkin. Onko kellään tietoa, minkä merkkinen tämä mahtaisi olla?

 

13 vastausta artikkeliin ”Ötököitä, osa 2

 1. VAUDE VAUDE VAUDE!!!! ONPA UPEA!!
  Olipa sinulla onni nähdä tällainen ihan livenä. Varmaan on harvinainenkin.
  Veikkaisin, että on jokin kiitäjä, mutta tosi erikoinen tuo päänseutu.

  • Mittasin ton siipien kärkivälin. Se on 8,5 cm. Joo, jännä toi pää. Ihan kun sil olis joku kypärä. Muutenkin aika jötkö. Sen takia se varmaan sellasta pauketta pitikin ikkunaan törmäillessään. Tossa se ovessa roikkuu edelleen ja odottelee pimeää.

 2. Illan pimetessä tämä kaveri oli häipynyt, mutta tänään mulla on huoneessani toinen samankokoinen vaik eri merkkinen. Lensi suoraan sisään kun avasin oven. Pitää kai yrittää jahdata se ulos, jos se pärisee täällä liikaa.

   • Tiibetiläisten uskomusten mukaan se tietää sadetta kun nämä isot yöperhoset tai koppakuoriaiset lentävät sisään ja kokemusteni mukaan hyvin on pitänyt paikkansa. Kun tämä tuli niin yöllä satoi. Seuraavan kaverin tullessa koko päivä sateinen. Nyt ei näitä taas ole näkynyt ja kelit on hyvät.

  • Silmäkiitäjä Smerinthus ocellata – kamera tarttis kalibrointia, teki tiukkaa tunnistaa ja aattelin et kysees voi olla vaeltanut lajisukulainen mutta kyllä vastine löytyi netistäkin. Päälaen sävytys ja siipipilkut hämäs tunnistusta mutta on se – kuvaaja taisikin jo tietää että kiitäjällä oli komeet silmät alasiivissä piilossa. Hämäyksestä kouluarvosana 9.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *