Kadonnut

Meidän alle kuukauden ikäinen jakki-vauva on hävinnyt! Eilen päivällä se vielä käyskenteli äitinsä kanssa talon lähettyvillä, mutta illalla äiti palasi talolle yksin. Surkeasti muukien se kutsui vasikkaansa myöhäiseen yöhön. Nyt koko perhe on vasikkaa etsimässä. Toivottavasti joku ei ole varastanut sitä. Tältä kylältä varas ei voi olla, koska tunnistaisimme vasikan kuitenkin. Talomme ohi ajaa kuitenkin päivittäin kymmeniä autoja turisteja kuljettaen. Joku on voinut kidnapata vasikan autolla ja kuljettaa muualle. Kuukauden ikäinen jakki-vasikka on jo noin 100 euron arvoinen.

Kuvaakaan minulla ei ole kadonneesta laittaa, koska en vielä ollut kerennyt sitä ottaa. Näyttää suht samalta kuin viime vuoden vasikka, paitsi on vielä paljon pienempi.

Viime vuoden vasikka

 

4 vastausta artikkeliin ”Kadonnut

    • Villi on tämä vasikka. Sieltä se vihdoin itse kipitti kotia, mut heti seuraavana päivänä karkas taas omille teilleen. No, parin päivän kuluttua se vieroitetaan emostaan eli ei päästetä ulos juoksentelemaan. Sitten sitä muukimista saakin kuunnella yöt ja päivät.

  1. Merkataanko jakit jotenkin, kuten lehmät Suomessa? Pidetäänkö eläimiä vain itseä varten vai onko siellä myös suurtiloja joiden eläimet ja tuotteet myydään keskitetysti? Mistä Kiinan miljoonakaupunkien ihmisten ruoka tulee?

    • Ei niitä mitenkään merkata, jokainen tunnistaa omansa. Ei täällä ole mitään suurta eikä keskitettyä. Luultvasti muualla Kiinassa on, mut täällä tuotetaan vain omiin tarpeisiin. Ja varsinkin jakkejaan tiibetiläiset rakastavat.Vaikka ne ei tuottais mitään, ne on pääomaa, vaurauden merkki.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *