Ötököitä

Heinäsirkka ja teekannu

Kevät saapuu pikku hiljaa, vaikkei se siltä taas tänään tuntunutkaan sateessa ja viimassa. Sateet kuitenkin merkitsevät kevään saapumista. Kukat alkavat kukkia ja ötökät saapuvat. Pari uskalikkoa on jo havaittu (kaksi kärpästä, yksi mehiläinen ja pari kirppua).

Kummallisimpia täällä nähneitäni ötököitä ovat isot tuhatjalkaiset. Ne ovat kellertävän-valkoisia ja jopa parikymmentä senttiä pitkiä. Tiibetiläiset pitävät niitä kummituksina. Näin sellaisen edellisenä kesänä juuri ennen nukkumaan menoa sänkyjemme lähistöllä ja osoitin sen Reiskalle. Reiska nappasi välittömästi puukkonsa ja hakkasi sen palasiksi. Koska minun piti mennä vielä ulos vessaan, hän neuvoi, että minun pitää ennen sisään astumista sylkeä kolme kertaa. Täyttä varmuutta en saanut, miksi näin tuli menetellä. Kummitus mikä kummitus. Eksoottisia minulle ovat myös ns. tikkueläimet (rukoilijasirkkoja kai). Nekin ovat parisen kymmentä senttiä pitkiä. Meillä Xidangissa ei ole hirveän paljon perhosia, koska täällä ei ole niin paljon kukkia, enimmäkseen vain peltoja. Yubengissa olen sen sijaan nähnyt jopa kämmenen kokoisia perhosia.

tikkueläin

Ikävämmältä ötökkäpuolelta ovat kirput. Kesällä kirppuja on kaikkialla. Ne ovat hiekassa, heinissä, eläimissä… Niitä ei meinaa saada tapettua millään ja kirpun purema kutiaa pahemmin kuin hyttysen puremat. Vierashuoneita siivoan ahkerasti, joten niissä ei kirppuja ole, mutta minun huoneessani on hiekkalattia, missä ne tuntuvat mielellään pesivän. Ja halippa kisua, niin takuulla on kirppuja, koirista puhumattakaan.

Pikkuruinen heinäsirkka

Eli saatte ötököitä + yhden pesästä pudonneen linnunpoikasen, kun en jaksa kirjoittaa politiikkaa.

linnunpoikanen

12 vastausta artikkeliin ”Ötököitä

  1. Taitaa olla ihan länkkäreitten keksintöä. Täällä åuhutaan kyllä alamaailmasta, joka on maan sisällä oleva maailma, jonne ihmiset saattavat joutua vuosiksi ja ehkä löytävät tien takaisin. Ja he eivät vanhene siellä ollessaan!

  2. Voi, otokoita en kylla kaipaa ollenkaan kesassa! (Enka kylla sita kuumuuttakaan.) Minulla tulee hyttystenpistoista, tai ehka jonkun muun otokan puremista, kamalat paukamat ja kutisevat niin vietavasti. Viime vuonna oli jalat syoty useamman kuukauden ajan ja valilla ihan rakkuloillakin. Kauhulla odotan, etta kayko niin tana kesana myoskin.

    Mutta onnksi ei taalla kotona ole sentaan 20 sentin otokoita nahty, nuo pienet hamahakit ja yksittaiset muut elukit ovat jo tarpeeksi. Kerran kylla nain kauniin ja sopon gekkoliskon vessassa, mutta se pakeni nopeasti.

  3. Gekot on söpöjä! Niist kyl lähtee mielettömän kova ääni, mokomista tirriäisistä. Tääl ei niitä ole, sisiliskoja vaan. Ja unohin kirjottaa koppakuoriaisista. Niitä on ihan mielettömän isoja ja kirjavia. Yks sellanen pronssinvärinen, haarakassarvinen pörisee kun leikkihelikopteri. Kun ne lentää iltaisin sisään, se ennustaa sadetta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *