Saamarin sähköt

Sain viimein ostettua sen kauan kaipaamani pesukoneen! Raahasimme koneen paikallisbussissa kotia ja odotin innolla pääseväni pesemään pyykkiä heti seuraavana päivänä. Mutta, kuten tavallista, kului useampia päiviä, ennen kuin isä sai vedettyä sähköt ulos koneelle asti. Sitten koitti odotettu hetki… ja mitään ei tapahtunut! Sähköt eivät riittäneet koneen pyörittämiseen!

Talomme sijaitsee kylän yläpuolella korkealla rinteessä, ja isä on vetänyt sähköt talolle itse. Tämä tarkoittaa sitä, että kylältä tänne johtaa varmaan kilometri kaapelia, joka roikkuu puissa ja milloin missäkin. Eli kun vähänkin tuulee, meiltä menee sähköt. Ja täällä tuulee usein! Toisaalta sähkölaitteiden käyttöiän kannalta tällä on hyvätkin puolensa, sähköpiikit eivät pääse hajottamaan kodinkoneita. Kerrankin kylällä hajosivat lähes kaikki telkkarit meidän töllöä lukuunottamatta.

Mutta nyrkkipyykki siis jatkuu.

14 vastausta artikkeliin ”Saamarin sähköt

 1. Vaikuttaa aika draagiselta,kauempaa katsottuna taas koomiselta!Saamarin sähköt…. Katsoin joskus ohjelmaa Norjasta,Tiettömän taipaleen takana,siinä heillä ei ollut sähköjä ja olivat pyörästä tehneet voimalan jolla pesukone saatiin toimimaan!Kukin polki pyörää vuorollaan lehtiä ym. lukien ja pyykit tuli pestyä.”voimia sulle”!Täällä tuulee taas voimakkaasti ja on odotettavissa sähkökatkoja,maitotiloilla se tietää ongelmia ja tavallisissakin talouksissa,mutta kesää kohti mennään!

 2. Nii, ne nyrkkipyykit on kait niitä gesthousen lakanoita? En pysty kuvittelemaan edes, miten lakanoita pestään käsin?! Lapsuudessa oli ne pyykkilaudat, joilla pyykkejä jynssättiin, muttei siellä kait ole niitäkään? Ja rystyset on varmaan verillä sulla?

  • Koska Kiinassa on varmasti paljonkin alueita ilman sähköä tai kehnolla sähköllä ja kun maassa valmistetaan niin valtavasti kaikenlaista tavaraa niin luulisi että joku on keksinyt valmistaa ilman sähköä toimivia pesukoneita. Vaikka poljettavia tai käsin pyöritettäviä.

   Miten majatalobisnekset muuten sujuu?

  • En oo, juu, pyykkilautaa nähnyt. Esim. Yubengissa ei ole sähköjä, ja kyllä ne käsin jynssäävät sielläkin. Mikäs siinä aurinkoisina päivinä on pestessä, mut vesi vaan on niiiiiin kylmää näin talvella. Tai keväthän se jo alkaa olla. Lämmennyt täälläkin jo huomattavasti. Ei tarvi enää villasukkia yöllä.

 3. Taytyy kylla taas kerran todeta, etta aikamoisissa oloissa sina siella viihdyt 🙂 Itse en kylla ihan herkasti nyrkkipyykkiin lahde, enka muuttaisi varmaankaan paikkaan, jossa ei pesukonetta loytyisi. Tai siis ei voisi ainakaan kayttaa. Itsellani ei omaa konetta ole, mutta poljen alle 10min kampuksen asuntolaan pesemaan pyykkia. Toivottavasti kun kesalla muutto tulee, niin loytyy lahistolta myos joku pesukone taas.

  Toivottavasti joku paiva sita sahkoa riittaisi pyykkikoneen pyorittamiseen!

  • Ei sellanen perus pyykkikone paljon maksa. Pienemmän saa muutamalla satasella.

   Isä sanoi, että ensi vuonna valtion kuulemma johtaisi maanalaiset sähkökaapelit i nyt joka taloon, mut toivottavasti ei nyt tarvitsisi vuotta odottaa!

 4. Kukavain sähköt kytkee,mutta harva itsensä irti saa.esim nuori poika käveli paljainjaloin siirtämään maassa makaavaa johtoa,toinen ihmetteli mitä tuolle tapahtui kun on tollane ja meni auttamaan ja jäi myös satimeen,kunnes sulake laukesi.Molemmat elossa.
  En maalaa piruja seinälle,mutta ole varovainen.
  Kuulemma sähkötyö on vain yhdistämistä samat värit yhteen ja ylimääräiset nippuun.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *