Savupiipun ihmeellisyys

Talossa ei siis ole mitään lämmityksiä, joten kylmimpinä iltoina tuodaan sisään ”hiilipannu” eli astia, jossa muualla poltetaan hiiliä lämmikkeeksi. Paitsi täällä ne rakentavat siihen nuotion. Sisällä! Suureksi onnettomuudekseni huoneeni on ”olohuoneen” yläpuolella. Ja koska mitään ei ole eristetty, kaikki savut ovat minun huoneessani. Tätä kirjoittaessani silmäni vuotavat savun katkusta. Ja ovi on pidettävä auki, vaikka olisi kuinka kylmä, ettei tukehtuisi. Eli Suomesta ostamani lämpökynttilät eivät paljon auta lämmittämisessä. Valtio antoi näille alueille kaikille kyläläisille savupiipulla varustetut kaminat, mutta jostain syystä perhe antaa sen ruostua pihalla ja minä tukehdun huoneeseeni! No, ei täällä häkämyrkytyksestä sentään pelkoa ole, hyvin on tuuletettu. Ja kivasti tuoksun savulle.

5 vastausta artikkeliin ”Savupiipun ihmeellisyys

 1. VOI! Etkö mitenkään voi vaikuttaa siihen savu- ja kaminaongelmaan? Onhan toi nyt tosi kurjaa!
  Ootko kertonut perheelle?
  On täällä meilläkin savua, kun lämmitetään keittiön uunia: pakkasta öisin 30 astetta. Palohälytin pärähti kiljumaan.

 2. Heh. Sut savustetaan ulos. Kärsimys jalostaa, ha-ha.

  Multa kysyttiin onko ollut tiibettiläistä tyttöystävää. Sanoin ei – ei ole ollut. Kuullemma haisee voi-tee´lle, koko paketti. Goullart kertoo että joutui vaihtamaan lakanat kun oli tiibetin tyttö ollut yötä. Oli niin nokiset ja voiset että ei voinut enää pestä.

  • Joo, minustakin tiibetiläiset haisee voille ja näinhän se on. Käyttävät voita kosteusvoiteena. Olin kerran yhen tiibetiläisen kanssa aamiaisella, ja koska en käyttänyt voinappiani, hän nappasi sen ja hieroi voin käsiinsä ja kasvoihinsa.

   • Lhasassa kun saa pankkiautomaatista seteleitä, niin haisee tietenkin voiteelle koko puntti. Kaupan kioskit pitää sitä armottoman kokoista voi-palaa samassa jääkaapissa missä kokikset. Noh, se haju jää jopa kokiksen tölkkii. Ekat huikat on kokis joka on terästetty yak-voilla. Onneks se hajuu lähtee pikkuhiljaa, pari kertaa oon pessyt kokistölkit vessassa ja vetänyt hieman saippualla, kun ei vaan tee mieli huikkaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *