Suomen suurin matkablogiyhteisö

Syksyisiä omenakanelipullia (video)

maanantai, 7 lokakuun, 2019

 

Kello on jo klo 23 pintaan, mutta ehkä mä vaan vielä tuun tänne kirjoittaa ja jakaan tän tänään tekemäni videon.

Yllättävän kauan menee kun alkaa kuvaa videota ja leipoa isoa satsia pullia. Aloin tuossa kolmen maissa tekeen pullataikinaa ja samalla säädin kamerajalustan kanssa sopivaa kuvakulmaa. Juuri sain editoitua videon ja ladattua youtubeen.

En oo pitkään aikaan tehny pullia, nyt oli aika, kun viime syksynä ostamissani omenakanelimarmeladeissa alkoi parasta ennen-päiväykset lähestyyn. Tein noit omenakanelipullia toissajouluksi, ja piti tehä niit viime joulun alla taas… No, ne jäi. Oon tehny näitä pullia tällä ohjeella: https://www.k-ruoka.fi/reseptit/omenaruusut. Tossa ohjeessa tosin ei ole tota omenakanelimarmeladia, mutta lisäilin sitä sekä tuon ohjeen mukaisesti tehtyihin omenaruusuihin, että niihin tavallisiin korvapuusteihin, joita tein puolesta taikinasta. Levitin tuon marmeladin voin ja omenakaneliseoksen tapaan siinä vaiheessa, kun taikina on levynä.

Ihan kivaa sunnuntaitouhua. Leipomisen ohessa hain puita liiteristä ja lämmitin leivinuunia. Oon oppinut jo oikein hyvin milloin mitäkin luukkuja täytyy aukoa, kun lämmittää leivinuunia, makuhuoneen takkaa tai olohuoneen avotakkaa. Tänään kuitenkin oli sähellys päällä ja ihan nopeasti ajattelin sytyttää tulen leivinuuniin, juuri ennen kuin aloin leipomaan pullia kohonneesta taikinasta. Tuli syttyi ja hetken kuluttua alkoi tupruttaan savua uunista ja palovaroitin ulvomaan… Jos musta ois otettu videota, oisin varmaan näyttänyt komedian näyttelijältä. Menin pienimuotoiseen paniikkiin, ja ajattelin: ”Häkäluukku! Häkäluukku auki! Kuolen, kuolen! Pellit auki! Kuuleekohan naapurit tätä kamalan kovaäänistä palovaroittimen ääntä, näkevätkin varmaan ikkunasta kun rouva on vähän pulassa miehen ollessa poissa.” Savupiipun alkaessa vetää myös tämä rouva sai vähän vetäistyä happea. Rauhoituttuani alkoi kyllä vähän naurattaa oma ylireagointi tilanteeseen… :’DD

Semmosia sähellyksiä tälle sunnuntaille. Näköjään juuri vaihtui päivä maanantain puolelle… heipsan, zzz

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Tuula torstai, 10 lokakuun, 2019 at 15:02

    Mukava tunnelma videolla. Kauniita omenaruusukkeita.

    • Reply nolibre torstai, 10 lokakuun, 2019 at 16:26

      Kiitos. 😊

    Leave a Reply