Ensi viikolla Osloon – mitä tehdä ja nähdä?

  Matkablogi päivittyy pian taas uusilla matkakuulumisilla, jippii! Tällä kertaa kohteena on harvinainen Oslo. Harvinainen siksi, että siitä keskustellessani olen huomannut, ettei moni tuttuni ole siellä käynyt. Sen sijaan Tukholma, Köpis ja Tallinna ovat kovinkin tuttuja paikkoja lähipiirissäni. Mikä Oslossa sitten mietityttää? Miksi sitä tulee buukattua matka helpommin vaikka Köpikseen, joka sijaitsee ihan yhtä pitkän matkan päässä?

Ensimmäisenä nousee tietysti mieleen, että Norjaa pidetään verrattain kalliina pohjoismaana. Oslon hotelleja tutkiessani löysin suurin piirtein saman hintatason kuin Helsingissä, lennot taas olivat puoli-ilmaiset. Takseissa kuulemma lähtöhinta on kovempi kuin Suomessa, ja ilmeisesti myös ruoka- ja juomapuoli on tyyriimpi. Nähtäväksi jää, mikä on lopullinen tuomioni: onko Oslo hintansa väärti.

Joka tapauksessa olen todella innoissani ensi viikon reissusta. Yli kolme kuukautta kestänyt matkailulakko päättyy ja on aika päästä näkemään uusia katuja ja maisemia! Tavallaan pieni tauko reissaamisesta on tehnyt hyvääkin. Vaikka viime vuosi oli yksi elämäni hienoimpia kokemusten puolesta, tuli liikuttua turhankin tiheään yläilmoissa ja lentopäästöt olivat suuremmat kuin koskaan. Tälle vuodelle olen suunnitellut siis maltillisempaa matkustamista.

Oslo valikoitui matkakohteeksi, koska mieheni on menossa sinne joka tapauksessa työn vuoksi. Käytämme tilaisuuden hyväksi ja vietämme samalla lyhyen, yhteisen loman kaupungissa. Nyt kaipaankin vinkkejä Osloon. Jos olet se harvinainen tapaus, joka on kaupungin nähnyt, niin kerrothan vinkkisi kommenttikentässä. Suunnitelmissa on ainakin käydä kurkkaamassa kuvissakin näkyvä oopperatalo, kuninkaanlinna, Karl Johan Gaten pääkatu, Holmenkollen ja ehkäpä jopa Skam-sarjasta tuttu Hartvig Nissenin lukio (Skam-fanityttö ilmoittautuu!).

Toivottavasti kevät alkaa näyttää parasta puoltaan pian – niin Norjassa kuin Suomessakin. Aurinkoa alkavaan viikkoon!

xx, H

Kuvat: Pixabay

Previous Post Next Post

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Elina Marjaana Travel Blog maanantai, huhtikuu 9, 2018 at 13:13

  Kannattaa ehdottomasti käydä Vigelandin patsaspuistossa! Tykkäsin siitä tosi paljon, vaikka patsaspuisto kuulostaa ehkä ajatuksena melko tylsältä. Oli ainakin mun suosikki Oslossa! Holmenkollen oli myös kiva, Grunerlokkan alueelta löytyy puolestaan paljon kahviloita ja ravintoloita. Ooperatalon katolle kannattaa myös kiivetä ja sisälläkin on viihtyisää. Mulla on blogissa aika monta juttua Oslon viime syksyn reissusta, käy ihmeessä kurkkaamassa ideoita: http://www.elinamarjaana.com

  • Reply New York Bucket List keskiviikko, huhtikuu 11, 2018 at 20:49

   Hei kiitos ihan mahtavista vinkeistä! Työkaveri myös suositteli tuota patsaspuistoa, ja Holmenkolleniin olen joka tapauksessa menossa, koska ekan yön hotelli sijaitsee siellä. 🙂 Katsotaan mitä kaikkea muuta ehdin nähdä! Hyviä vinkkejä ja upeita kuvia myös blogisi puolella, kiitos!

 • Reply Annemaria/Samppanjaa muovimukista maanantai, huhtikuu 9, 2018 at 21:20

  En ole itsekään koskaan Oslossa käynyt. Monta kertaa halpoja lentoja nähdessäni, Oslo on jäänyt pyörimään mieleen. Jotenkin ehkei se kuitenkaan ole vielä pystynyt ylittämään kiinnostuskynnystä. Jään odottelemaan sun kokemuksia.

  • Reply New York Bucket List keskiviikko, huhtikuu 11, 2018 at 20:53

   Kiitos kommentista! Hyvin puit sanoiksi tuon kiinnostuskynnysasian, itselläkin aina ennen jokin muu kohde/mielikuvat kohteesta vieneet voiton Oslosta. Katsotaan minkälainen kaupunki siellä odottelee 🙂

 • Reply Terhi/Fammo matkalla tiistai, huhtikuu 10, 2018 at 17:34

  Ei se Oslo loppujen lopuksi niin kallis ollut mitä luulin ja olihan minunkin aika päivittää Oslo-tietoni. Oopperataloon rakastuin, sitä en ollut aikaisemmin nähnyt, Raatihuonekin oli käymisen arvoinen, oman aikansa lapsi. Vigelandin patsaspuisto on hieno nähtävyys ja jos vanhat viikinkiveneet kiinnostavat niin Bygdöyssä on kolme museota joissa voi ihailla vanhoen, norjalaisten merenkävijöiden saavutuksia. https://fammomatkalla.blogspot.fi/2017/10/viikinkien-jalanjaljilla.html

  • Reply New York Bucket List keskiviikko, huhtikuu 11, 2018 at 20:58

   Oi että, paljon hyviä vinkkejä! Oopperatalon aion ehdottomasti kurkata – samoin tuon patsaspuiston, josta on tullut vinkkiä muiltakin. Katsotaan mitä muuta ehdimme. Kiitos! 🙂

 • Reply Anni | Rajatapaukset torstai, huhtikuu 12, 2018 at 14:44

  Lähes kaikki suosikkini onkin tulleet mainittua mutta itse tykkäsin kovasti juuri tuosta Oopperatalosta ja tietysti se Vigelandin patsaspuisto. Kävin Oslossa heinäkuussa ja silloin oli ihanaa vain kävellä ympäriinsä mihin mieli teki (ja se on ilmaistakin! :D), Grünerløkka ja Aker Brygge olivat siihen mainioita alueita!

  • Reply New York Bucket List perjantai, huhtikuu 20, 2018 at 19:58

   Samaa mieltä kanssasi! 🙂 Oopperatalo oli huikea, ja Vigeland ja kävelymatka sinne aurinkoisessa kevätsäässä myös todella kivoja. Myös nuo mainitsemasi alueet katsastimme ja tykästyimme erityisesti jälkimmäiseen. Oslon keskusta-alueet saa haltuun parhaiten juuri kävellen tai City Bikeilla. 🙂

  Leave a Reply