Suomen suurin matkablogiyhteisö

Kaunis Karibia, osa 3: Curaçao ja Aruba


Jouluterveiset täältä Miamin lentokentältä, jossa vietämme jouluaattoa paraikaa. Ei niin hohdokas aatto tänä vuonna, mutta kulunut viikko on ollut sitäkin hienompi. Risteilyn viimeiset kohteet olivat Curaçao ja Aruba, joissa molemmissa vietimme vajaan päivän. Niputin nämä kokemukset samaan postaukseen, koska saaret ovat hiukan samankaltaisia ja kuuluvat molemmat ABC-saariin.

 
Molempia saaria yhdistää historia Alankomaiden vallan alla ja värikkäät talot. Erityisesti Curaçaon Willemstadin edustalla on kaunis rivistö pastellisävyisiä taloja, joista en (damn it!) ehtinyt ottaa kuvia päiväsaikaan, koska olimme silloin saaren muissa aktiviteeteissa. Vierailimme Curaçaon kuuluisalla likööritehtaalla, kansallismuseossa ja Hato Caves -luolassa. Varsinkin jälkimmäinen oli kiinnostava kohde, jos tykkää ihastella luonnonihmeitä. Sen sijaan lepakkopelkoisille en tätä paikkaa suosittele. Alkuun vain muutama lenteli siellä täällä, mutta pidemmälle päästyämme eräässä kammiossa roikkui ja liihotteli kokonainen lepakkoarmeija!

Etsi kuvasta blogia kirjoittava turisti.

Curaçaon saarella yhdistyy hauskasti eurooppalaisuus ja karibialainen tunnelma. Värikkäät, hollantilaistyyliset talot, lämpö ja palmut sopivat hyvin yhteen. Hauska fakta on se, että talot maalataan ja kunnostetaan puolen vuoden välein. Curaçaon saarella voi nähdä myös liskoja (check), vuohia ja flamingoja (check). Ja joka puolella kasvaa aloe veraa.

Aruballa meillä oli vähemmän aikaa, joten päätimme jättää nähtävyydet väliin ja vain fiilistellä Oranjestadin kaupungin värikästä katukuvaa, istuskella rannalla ja vierailla lukuisissa putiikeissa. Aruballa on paremmat ostosmahdollisuudet kuin monilla muilla Karibian saarilla, eikä se ollut syyttä jätetty viimeiseksi Karibian-kohteeksi risteilyllämme. Jos palaan Aruballe joku päivä, haluan nähdä myös kehuttuja luonnonsiltoja ja kuuluisan yksityissaaren, jossa on flamingoja.

Turkoosi vesi ihastuttaa kaikissa Karibian kohteissa. Tämä kuva on otettu Arubalta.

Näitä kavereita piisaa Aruballa ja muissa lämpimissä kohteissa.

Curaçao ja Aruba ovat todella sympaattisia ja ainutlaatuisia paikkoja arkkitehtuurinsa vuoksi. Willemstadin keskusta on vieläpä UNESCOn maailmanperintökohde. Lämpimät suosittelut siis sinne reissua harkitseville. Sääkin taitaa huidella jossain vähintään 28 asteessa ympäri vuoden.

Kirjoitan vielä risteilykokemuksesta oman stoorinsa, mutta sanottakoon jo tässä vaiheessa, että risteily teki kaikin puolin hyvää. Kuten aiemminkin kirjoitin, kesti pari päivää päästä sisään meininkeihin, mutta sen jälkeen oli omat jutut ja spotit löydetty ja hommasta pystyi nauttimaan. Itse asiassa löysin itsestäni laivalla ihan uuden puolen! Luulin, ettei minusta ole makoilemaan poolilla ja rantatuolissa päivät pitkät. Että tylsistyn, kaipaan tekemistä, näkemistä, lukemista, tutkimista, koska sellainen olen aina ollut. Väärin! Kun laiva liikkuu, sitä tuntee olevansa liikkeessä, vaikka olisikin itse ihan paikallaan! Löysin itseni monesti tuijottelemasta horisonttiin vain hymyillen. Outoa ja ihanaa!


Blogia kirjoittelee täällä siis varsin levännyt matkaaja. Tosin huomenna aamulla voi olla taas Chanelin bagit silmien alla, kun pitää siirtyä kertalaakista Euroopan aikaan. Seuraavat kuulumiset tulevat nimittäin Pariisista! Olen käynyt kaupungissa aiemmin, mutta jos sinulla on loistava vinkki, mitä kyseisessä paikassa kannattaisi tehdä juuri joulun aikaan, niin raapusta rohkeasti kommentteihin. 🙂

Ihania ja rentouttavia joulun pyhiä kaikille! <3

xx, H
Kuvat: Thomas Engblom ja oma iPhone

Lue myös: Kaunis Karibia osa 1 ja osa 2 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Ninsla maanantai, joulukuu 25, 2017 at 09:38

  ”Löysin itseni monesti tuijottelemasta horisonttiin vain hymyillen..” Ihanaaaaa!!! Olen onnellinen sun puolesta?

  Ja Ç-kirjain näytti ottavan sopivasti suojiinsa, eikö??

  Hyvää siirtymistä Euroopan puolelle!??????‍♀️

 • Reply New York Bucket List keskiviikko, joulukuu 27, 2017 at 23:24

  Joo siellä oli hyvä suojapaikka. 😀 Ja kiitos, Eurooppa tuntuu tosi kotoisalta heti, vaikka aikaero vähän painaakin. 🙂 <3

 • Leave a Reply