Kaunis Karibia, osa 2: kolme kokemusta La Romanasta

Altos de Chavónin amfiteatterilla on esiintynyt isompiakin staroja.

Viime päivät ovat kuluneet saarihyppelyn merkeissä. Grand Turkista jatkoimme Dominikaanisen tasavallan La Romanaan, sieltä Curaçaolle ja viimeiseksi Aruballe. Kirjoitusaikaa ei ole jäänyt liiemmin, ja vapaina hetkinä olen viihtynyt uusi kirja nenän edessä. 🙂 Nyt kuitenkin saarivierailut ovat ohi, ja ehdin näpytellä kuulumisia tänne blogin puolelle.

Näissä lyhyissä päivävierailuissa on hyötynsä ja haittansa: ehtii nähdä monta maata nopeasti, tulee mukavasti actionia ja uutuudenviehätystä, mutta toisaalta ei ole mahdollisuutta kokea yhtäkään kohdetta pintaa syvemmältä. Ne muutamat ohjelmavalinnat, jotka yhden päivän visiitille tekee, ovat ne muistot, jotka kaupungista/saaresta jäävät käteen. Niillä on siis iso merkitys.


Kerron tässä postauksessa, mitä teimme La Romanassa. Kyseinen kaupunki on Dominikaanisen tasavallan kolmanneksi suurin kaupunki ja tarjoaa vaikka mitä tekemistä turisteille. Kaikkia Karibian saaria yhdistävät tietysti upeat hiekkarannat ja kirkas vesi, mutta koska olimme Grand Turkissa nautiskelleet tästä huvista, halusimme La Romanassa tehdä muita juttuja.

1. Altos de Chavón

Tämä kohde oli TripAdvisorin listan kärjessä, joten päätimme suunnata sinne bussilla. Emme tienneet yhtään mitä odottaa, ja kun pääsimme paikalle, meitä odotti kauniilla näkymillä varustettu eurooppalaishenkinen kylä, jossa oli suuri amfiteatteri. Eurooppalaisuus ei kuulunut vain meidän omaan tulkintaamme, vaan kylä on jäljitelmä 1500-luvun eurooppalaiskylästä. En tiedä, miksi se on päätetty rakentaa keskelle Karibian La Romanaa 1970-80-luvuilla, mutta hyvin se sinne istui ja oli kaunis kuin mikä!

Näissä maisemissa kelpasi hengailla!

Eurooppalaistyylisissä pikkukylissä on aina kissoja – näköjään myös silloin, kun kylä sijaitsee Karibialla. 😀

2. La Romanan downtown

Päätimme vierailla myös keskustassa, jossa pääsimme heti kaupittelijoiden kynsiin. Sanotaanko, että sellaista myyntilauseiden tulitusta en ole hetkeen kokenut, vaikka jokaisessa satamassa on myyjää jos toista. Laukuista visusti kiinni pitäen suuntasimme syömään ja sen jälkeen kävelimme kaupungilla ja räpsimme muutamat kuvat, kunnes oli aika palata laivaan. La Romanan keskusta jäi mieleen paikkana, jossa kerjätään, kaupitellaan ja hurjastellaan autoilla. Ja jossa roskat ikävä kyllä ajelehtivat pitkin katuja.

3. Yksityisajelu bussilla

Olimme sopineet meidät keskustaan heittäneen taksikuskin kanssa, että hän noutaa meidät tietystä paikasta tiettyyn aikaan. No, aikamme siinä odoteltuamme totesimme, että kuski teki meille oharit ja aloimme pohtia vaihtoehtoisia kulkutapoja satamaan. Juuri sillä hetkellä ohitsemme sattui ajamaan bussi, jollaisen olimme nähneet satamassa. Mieheni kysäisi huvikseen kuskilta, että olisiko hän ollut sattumalta menossa satamaan, ja vaikkei ollut, kuski ehdotti heittävänsä meidät laivalle! Matka taittui ilmastoidussa bussissa kuskin esitellessä lempimusiikkiaan kaiuttimet raikuen. Miten mahtava kokemus ja ystävällinen ele!


Tällainen oli meidän lyhykäinen kokemuksemme La Romanasta. Risteilytarina jatkuu Curaçaon kuulumisilla, ja jos en ehdi kirjoitella niitä ennen pyhiä, niin haluan toivottaa jo etukäteen lämmintä ja tunnelmallista joulua kaikille lukijoilleni! Kiitos kun olette löytäneet sivuilleni yhä uudelleen! <3

xx, H
Kuvat: Thomas Engblom

Lue myös: Kaunis Karibia, osa 1

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply