Kaunis Karibia, osa 1: Grand Turk ja risteilymeininkejä

Tältä tuntuu reissun eka pulahdus mereen.

Terveiset jostain päin Karibiaa! Takana on pari vuorokautta merellä ja ensimmäinen saarivierailu Grand Turkiin, jossa kävin aamu-uinnilla turkoosissa vedessä. En ole varma oliko tuo meri nyt Karibianmerta vai Atlanttia – joka tapauksessa se viilensi ihanasti lämpötilan huidellessa 30 asteen tienoilla.

Risteily on sujunut mukavasti pienistä käynnistysvaikeuksista huolimatta. Meni hetki, että löysimme täältä kivoja juttuja, kuten vaikka meille sopivimman kansipaikan (ei kannata valita sitä laivan keskeltä löytyvää bile/vesipuistosaareketta, jos haluaa rauhaa ja maisemia).

Tänne ei kannata tulla ottamaan aurinkoa, jos kaipaa tilaa ja rauhaa.

Risteily alkoi Port of Miamista.

Meni toinen hetki ennen kuin pääsimme laivan meininkiin yleisesti mukaan. Carnival Vista on kelluva viihdekeskus, josta löytyy kaikenlaista tekemistä koripallokentästä leffateatteriin. Suuren viihde- ja ravintolatarjonnan lisäksi täällä on älyttömästi ihmisiä. Monille matkustajille laivan konsepti on etukäteen tuttu, ja jo ensimmäisenä iltana amerikkalaiset olivat aikamoisissa lomatunnelmissa, kun itse vielä haimme omaa paikkaamme laivalla.

Olemme kuitenkin nyt päässeet hommasta jyvälle. Tiedämme, mistä löytyy mitäkin ruokaa, parhaat altaat ja auringonottopaikat ja miten käytännön asiat toimivat. Jokaiselle päivälle on oma ohjelmansa, ja tapahtumia voi seurata ja bongata reaaliajassa laivan omasta mobiilisovelluksesta. Yleisesti ottaen pärjää hyvin, jos mukana on yksi asia: oma Sail & Sign -kortti, jossa on nimi ja nelinumeroinen koodi.

Kyseinen kortti toimii laivalla sekä maksuvälineenä että avaimena hyttiin. Kortti roikkuu monilla kaulassa vähän niin kuin jonkinlainen festaripassi (ja välillä olokin on kuin festareilla). 🙂 Vaikka laivassa on varsinkin ruoka-aikoina hässäkkää, pääsee hytissä ja esimerkiksi ylimmällä kannella rauhoittumaan kivasti. Hyttimme on kiva: sieltä löytyy parisänky, sohva, kylppäri ja erillinen wc (kaksi suihkua!). Hyttimme ulkopuolella on myös söpö pieni postilokero, johon saamme aina välillä kirjeitä laivalta. 🙂

Eka kerta Dive-in-leffateatterissa oli unohtumaton.

Jos eksoottisin kokemus maissa on ollut tämänpäiväinen pulahdus turkoosinsinisessä meressä, laivalla vastaava on ollut Dive-in-leffateatteri, eli laivan kannelle rakennettu leffateatteri. Siellä pääsee katsomaan leffaa kansituolista käsin poppareiden kera laivan puksuttaessa eteenpäin pilkkopimeällä merellä. Maagista! Lämpimät illat ovat muutenkin parhaita, ja niitä voi kuluttaa myös vaikka ihailemalla tähtiä poreammeesta käsin tai syömällä hyvin.

Niin. Nälkähän täällä ei pääse iskemään, sillä ruokaa on tarjolla koko ajan ja kaikkialla. 

Tänään vierailimme tosiaan Grand Turkissa, joka on pikkuriikkinen saari, joka kuuluu Turks- ja Caicossaariin. Saaren rannassa oli meidän paattimme lisäksi toinen risteilijä, mikä tarkoitti sitä, että saari täyttyi tuhansista turisteista. Apua! Löysimme kuitenkin pian rauhallisemman spotin, kun kävelimme rantaviivaa lännen suuntaan. Suosittelen vastaavaa myös muille.

Grand Turkissa voi ottaa ikonisen kuvan itsestään kellumassa jättiristeilijän edessä.

Pienessä saaressa oli vain muutama talo, yksi näistä oli tämä söpö karkkitalo.

Huomenna aamulla saavumme Dominikaaniseen tasavaltaan, ja aion seuraavaksi googletella, mitä tekemistä keksimme sinne. Ihanaa jouluviikkoa kaikille Suomeen ja muualle päin maailmaa! Täällä vieraili pukki jo tänään, ja amerikkalaiset olivat fiiliksissä, siitäkin. 😀

xx, H
Kuvat räpsitty iPhonella.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Ninsla tiistai, joulukuu 19, 2017 at 12:22

  Kuulostaa ihanalta! Mietin teitä taas kun uuden Whim-sovelluksen myötä (taksimatka kympillä 5 km säteellä olevan alueen sisällä) reissasimme mennen tullen taksilla sunnuntai-iltana Hartwall Areenalle Ultra bran keikalle. Tunnelma oli positiivisen odottava ja
  ihastelimme joka vuosi lisääntyviä jouluvaloja ja niistä tulevaa energista fiilistä✨ Mutta heti kun loi katseen autonikkunasta taivaalle, siellä oli
  pelkkää loputonta mustaa… ⚫️?. Olin juuri nähnyt sinun ”mereen pulahdus” kuvan ja se
  kontrasti oli niin mieletön!!! Siinä kuvassa jotenkin kilpistyy koko teidän syksyn kestänyt reissu; vapautta, keveyttä ja koko ihmistä hyväileviä värin- ja valon sävyjä!????❤️

  Osa tuosta tulee varmasti teidän myötä tänne Suomeen, olen jotenkin täysin varma siitä☺️?

 • Reply New York Bucket List perjantai, joulukuu 22, 2017 at 03:39

  Voi tosiaan olla, että kestää vähän aikaa ennen kuin sopeutuu Suomen touhuun ja ilmastoon. 😀 Jos olisi Nykistä tai Washingtonista siirtynyt suoraan, niin muutos olisi ollut maltillinen, mutta Miamin ja Karibian jälkeen…. eh. Onneksi meillä on Pariisi välissä ikään kuin helpottamassa siirtymää. 🙂

 • Leave a Reply