7 x Miamin parhaat palat

Vaaleaa hiekkaa ja turkoosia merta – sitä on Miami Beach!

Lumisade vaihtui aurinkoon, hallintorakennukset palmuihin ja toppatakit hellehattuun saapuessamme Amerikan eteläiseen kolkkaan, Miamiin, tai oikeastaan Miami Beachille, jossa hotellimme sijaitsee. Miamissa elämänmeno tuntuu olevan letkeää. Kulttuurien sulatusuunissa soivat salsarytmit ja kadulla kuulee espanjaa koko ajan.

Pohjoisemmista kaupungeista siirtyminen tänne ei sujunut ilman pientä lämpö- ja kulttuurishokkia. Nyt olemme jo tottuneet auringonvaloon ja lämpöön (ah!) ja saaneet jonkinlaisen käsityksen kaupungista. Kokosin tähän oman reseptini Miamin parhaasta annista.

Taide rannalla – always a good idea! Kuvassa näkyy osa Peter Tunneyn teosta The Sinking of The Taj Mahal.


1. Upeita rantapäiviä
Miami Beachin ranta on todellinen paratiisi. Vesi on turkoosia, hiekka puhdasta ja yhtään huonoa sääpäivää ei ole osunut kohdalle. Täällä järjestetyn taidetapahtuman vuoksi rannalle oli tuotu myös taidetta, mikä oli todella piristävää.

2. Katutaidetta Wynwoodissa
Wynwoodin taidekaupunginosa on jokaisen graffiti- ja muraalitaiteen ystävän must-see-kohde. En tainnut nähdä siellä yhtäkään seinää, jota ei olisi maalattu. Katutaiteen takana ovat artistit ympäri maailmaa.


3. Päiväkävely Little Havanassa
Olen alkanut tykätä näistä pienistä kaupunginosista, joissa on omanlaisensa tunnelma. Jos New Yorkissa on italialaisten pyörittämä Little Italy, niin Little Havanassa vaikuttavat kuubalaiset. Tässä pienessä, sympaattisessa kaupunginosassa voit nähdä yhtäkkiä jonkun pihalla kukkoja ja kanoja. Perus. Alueella näkyi runsaasti myös Kuuban lippuja ja sikarikauppoja.

4. Herkullista ruokaa
Maisemanvaihdos on näkynyt vahvasti myös ruokapuolessa, kun Nykissä syödyt bagelit ovat vaihtuneet cuban sandwicheihin ja lattet café con lecheihin. Kaikki maistamamme ruoka on ollut tosi hyvää, ja erityismaininnan saa oman hotellimme ravintola, The Tavern.

5. Risteilyt kaupungin edustalla
Miamissa kannattaa nauttia merellisyydestä veneajelun tai miniristeilyn muodossa. Itse kiersimme kaikki Miamin ja Miami Beachin väliin jäävät pikkusaaret ja näimme Beckhamien, Shakiran ja muiden julkimoiden lomahuviloita. Buukkaa risteilysi Grouponin kautta – saat sen huomattavasti edullisemmin.


6. Huippu-urheilua edullisesti
Miamissa pääsee katsomaan urheilua reippaasti edullisemmin kuin vaikkapa New Yorkissa. Esimerkiksi NBA-joukkue Miami Heat pelaa ottelunsa keskeisellä Bayside-alueella, ja edullisimmat liput ovat kympin luokkaa.


7. Trolley kuskaa ilmaiseksi
Miamissa on hauskoja, venehenkisiä trolley-busseja, joilla pääsee liikkumaan ilmaiseksi. Myös Uber toimii hyvin tässä kaupungissa ja on edullisempi kuin taksi (New Yorkissa nämä kaksi olivat usein aika samanhintaisia).

Museum of Ice Cream oli herkullinen tuttavuus. Kyse ei oikeastaan ole museosta, vaan enemmänkin luovasta tilasta, jossa saa hassutella ja syödä jäätelöä. 

Miamissa on toki tullut vastaan myös matkailun negatiivisia puolia. Köyhyys tuo omat ongelmansa, ja esimerkiksi taksikuskit voivat yrittää sopia ylihintaisia diilejä. Kaupungissa on myös jotenkin ulkonäkökeskeisempi tunnelma, ja se on asia, joka varmasti jakaa mielipiteet. Liikenne on aika autopainotteista (niin kuin monessa Amerikan kaupungissa), ja olisin kaipaillut kävelykatuja enemmän.

Parasta on ollut muistaa, miltä lämpö tuntuu iholla ja hiekka varpaissa. Seuraavat terveiset tulevat todennäköisesti vielä etelämmästä – käännämme nimittäin ruorin kohti Karibiaa ylihuomenna. Katsotaan, jos ehtisin julkaista matkasuunnitelmamme ennen kuin paatti lähtee rannasta.

Aurinkoa viikonloppuunne! <3

xx, H

Kuvat: Thomas Engblom ja oma iPhone
Seuraa menoa myös Instagramissa: newyork.bucketlist

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA perjantai, joulukuu 15, 2017 at 08:24

  Miami on kyllä sellainen paikka, joka kiehtoo. Kiva olisi sinne päin maailmaa matkustaa. Erityisesti nuo rannat (yllätys, yllätys) ja katutaide oli omaan mieleen. Katutaide elävöittää niin kivasti katukuvaa! <3

  • Reply New York Bucket List lauantai, joulukuu 16, 2017 at 05:16

   Samaa mieltä! Wynwoodin katutaide on tosi kiva lisä tähän rantakaupunkiin. 🙂 Floridassa on myös vaikka mitä muuta kuin Miami, eli nyt vähän harmittaa, ettei ehtinyt koluta Miamin ulkopuolista elämää juurikaan. Seuraavalla reissulla sitten! 🙂 Kiva kun kommentoit!

 • Reply Ninsla perjantai, joulukuu 15, 2017 at 14:00

  Wynwood näytti kivalta! Eikä biitsissäkään vikaa…?

  Ihanaa tulevaa Karibiaa!❤️

  • Reply New York Bucket List lauantai, joulukuu 16, 2017 at 05:22

   Tiesin että Wynwood olisi sun mieleen! Siellä on noin 7500 neliömetriä maalattua seinäpintaa – varastoja ja ikkunattomia tiloja lähinnä 🙂 Kiitos ja kiva kun kommentoit. 🙂 Kram <3

  Leave a Reply