Suomi 100 – itsenäisyyspäivä ulkomailla


Miltä tuntuu viettää niin suurta tapahtumaa kuin Suomen 100-vuotisjuhlaa ulkomailla? Hienolta! Huomasin viimeviikkoisen Tuntematon sotilas -kokemuksen jälkeen, että isänmaallisuus on nostanut päätään ja olen alkanut odottaa itsenäisyyspäivää ihan eri lailla kuin normaalisti. Vaikka tavallaan olisi hienoa olla Suomessa näkemässä kaikki juhlallisuudet, on vielä hienompaa olla täällä maailmalla kertomassa 100-vuotiaasta Suomesta ulkomaalaisille.

Joitain asioita Suomessa muistaa arvostaa nyt paremmin. Turvallisuutta. Omaa kotia. Julkista terveydenhuoltoa. Irtokarkkeja ja ruisleipää. Asioiden hoitamisen helppoutta. Ystäviä ja perhettä, totta kai. Kaamosaika ei ehkä ole Suomessa sitä helpointa, mutta tänä vuonna se sisältää ainakin yhden ison ja valoisan juhlan, jonka ilon toivottavasti kaikki suomalaiset – kotimaassa ja ulkomailla – voivat ylpeänä jakaa.


On ollut ihana huomata, miten 100-vuotinen Suomi on huomioitu ympäri maailmaa merkkikohteissa, kuten Niagaran putouksilla, Kristus-patsaalla ja Colosseumilla. Jälkimmäisen sinivalkoiset valot oli kuulemma sytytetty vieläpä Finlandian soidessa taustalla. <3

Meidän itsenäisyyspäivämme alkaa Linnan juhlien katselmuksella Suomen Washingtonin-suurlähetystössä. Tämän jälkeen syömme hyvin, ja mieheni on varannut vuoron lähetystön edessä sijaitsevasta Traveling Saunasta. Ja onhan 100-vuotiaalle vanhukselle skoolattava myös lasillisella kuplivaa.


Täten toivotan täältä Washingtonista käsin kaikille hyvää itsenäisyyspäivää! Nautitaan yhteisestä juhlasta ilolla ja arvokkuudella.

xx, H

Kuvat: Steven Kamenar,fox jia ja Jason Briscoe / Unsplash

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Ninsla keskiviikko, joulukuu 6, 2017 at 17:34

  Hyvää ja juhlallista itsenäisyyspäivää teille sinne Washingtoniin!???✨ On helppo allekirjoittaa edellä mainitsemasi seikat kotimaasta, ja ylpeydellä juhlia hienoa maatamme! Vielä toivoisi tasa-arvon kunnioittamista ja sen voimakkaampaa arvottamista, kuten pari vuotta sitten Suomeen pakolaisena tullut syyrialainen pikkupoika (viidesluokkalainen) tv 1 haastattelussa kirkkaalla suomenkielellä toi hetki sitten esiin. Häneltä kysyttiin mitä asioita arvostaa erityisesti Suomessa ja vastaus oli ”Puhdasta
  luontoa ja tasa-arvoa”!
  Iloista juhlailtaa!<3

 • Reply New York Bucket List torstai, joulukuu 7, 2017 at 23:22

  Naulankantaan viidesluokkalaiselta! 🙂 Ja olen samaa mieltä, että tasa-arvo ja avaramielisyys on asioita, joissa voi tuskin koskaan tulla valmiiksi. Maamme puolesta taistelleet toivoivat varmasti, että Suomi vuonna 2017 olisi rauhanomainen ja hyvä paikka elää – kaikille. Hyvää itsenäisyyspäivää myös sinne, vaikkakin vähän myöhässä 🙂

 • Leave a Reply