Suomen suurin matkablogiyhteisö

5 x viikonlopun suosikit

Viikonlopputerveiset Manhattanilta! Aurinko on hellinyt New Yorkia viime päivät, joten olemme seikkailleet kaupungissa ja Central Parkissa sekä käyneet maalaamassa yhdet taulutkin. 😀 Tässä taas muutama tärppi viikonlopun viettoon Nykissä – omakohtaisella kokemuksella suosittelen lämpimästi näitä kaikkia.

1. Central Parkin ruska

Central Parkissa on edelleen kaunis ruska. Piipahdimme eteläisemmän osan Belvedere-linnassa, Strawberry Fieldsillä John Lennonin muistomerkillä ja Bethesda-suihkulähteellä. Emme olleet ainoat liikkeellä. Kiitospäivän jälkeisenä vapaapäivänä liikkeellä oli myös muita ihmisiä – sekä paikallisia että turisteja. Törmäsimme myös luonnon asukkeihin: yhteen pesukarhuun ja hiirihaukkaan sekä tietysti noin 30 oravaan (kuinkas muutenkaan).

Central Parkin suuruutta ja upeutta ei voi liiaksi hehkuttaa – siellä riittää ihmeteltävää. Laskeskelin tuossa, että Central Park on esimerkiksi 48 kertaa suurempi kuin Turun Vartiovuorenpuisto ja 7,5 kertaa suurempi kuin Helsingin Kaivopuisto. Puistosta näkee siis usein vain murto-osan.

2. Kahvi ja macaron Bouchon Bakeryssa

Puistoreippailun jälkeen maistuu kahvi ja pieni makea leivos Bouchon Bakeryssa. Uskaltaisin sanoa, että tästä paikasta saa Nykin parhaimpia macaron-leivoksia! Olen testannut nyt sekä pistaasia että Cookies & Cream -makua – molemmat taivaallisia, niin kuin kahvikin. Samassa osoitteessa Columbus Circlellä muuten sijaitsee yksi toinenkin suosikkini, Dizzy’s-jazzklubi, jonne suuntaamme taas ensi viikolla.

Bouchon Bakery, 10 Columbus Circle tai 1 Rockefeller Plaza

3. Sip & Paint -ilta Chef 28:ssa

New Yorkissa on nyt suosittua käydä viettämässä iltaa viinilasin ja kanvaasin ääressä. Näin teimme mekin, kun osallistuimme Sip & paint -iltaan Chef 28 -ravintolassa. Tapahtumissa on paikalla taiteilija, jonka opastuksella maalataan oma taideteos mallin pohjalta ja samalla siemaillaan viiniä tai baarin muita antimia. Loistava idea vaikka treffi-iltaan tai pikkujouluihin!

Sip & Paint -tilaisuuksia järjestää mm. Paint Boire. 4. Lounas Carmine’s-ravintolassa

Meidän suurin ravintolarakkautemme on tällä hetkellä Upper West Siden Carmine’s (löytyy myös Times Squarelta). Koska tykkäämme syödä rennosti, on tämän paikan baaritiskimenu ihan täydellinen. Noin 20 dollarilla saa ruoat ja juomat kahdelle, ja palvelu on ollut joka kerta ihan poikkeuksellisen hyvää. Siinä missä joskus joutuu jännittämään, mitä lisämaksuja laskusta löytyy, on tämän paikan kanssa päinvastoin – olemme saaneet juomat esimerkiksi ilmaiseksi pariin otteeseen.

Carmine’s on koko perheen ravintola, joka tarjoaa italialaista ruokaa suuremmille seurueille. Pöytiin tarjoiltavat illalliset ovat 4–6 hengelle, mutta lounaslistalta löytyy myös kahden hengen jaettavia annoksia. Times Squaren ravintolaa emme ole vielä testanneet, eli kehuni koskevat Upper West Siden ravintolaa.

Carmine’s, 2450 Broadway

5. Lasilliset kattojen yllä

Ja koska näkymät huipulta + prosecco-lasi ovat trendanneet viime aikoina, niin tulipa kokeiltua yksi uusi paikka tähänkin touhuun. 😀 The View on keskellä Times Squarea sijaitseva liikkuva näköalabaari ja -ravintola. Paikan erikoisuus on se, että se on rakennettu pyöreäksi ”lautaseksi”, joka pyörii hiljaa ympäri tarjoten ravintolan asiakkaille 360-näkymät Manhattanin kattojen ylle.

Paikkaan mennään sisään Marriott-hotellista, mutta se on avoin kaikille. Vieraile ennen iltakahdeksaa, niin vältyt ylimääräiseltä 8 dollarin sisäänpääsymaksulta, joka peritään niiltä, jotka eivät majoitu hotellissa.

The View, 1535 Broadway

Tuo maalausilta oli näistä ehdoton suosikkini, ja olisi ihana järjestää vastaava juttu kaverien kanssa Suomessa. Who’s in? 😀

Ihanaa alkavaa viikkoa!

xx, H
Kuvat: Thomas Engblom

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Ninsla maanantai, 27 marraskuun, 2017 at 07:52

  Drink & draw-iltoja järjestetään ainakin Helsingin Kalliossa ?, tosin niissä on tehty elävän mallin piirustuksia kahvin kera. Sip poreilla voisi olla vielä vapauttavampi prosessi??

  Tampereen Näsinneulan ravintola on siis kuin hellyttävä pikkuserkku The View ravintolalle. Onkohan näitä pyöriviä ravintoloita paljonkin maailmalla?

  • Reply New York Bucket List tiistai, 28 marraskuun, 2017 at 01:54

   Uskon, että ”sip poreilla” 😀 rantautuu myös Helsinkiin jossain kohtaa. Sen verran suosittu konsepti täällä, näitä on siis lähes joka ilta monessa ravintolassa. Oli hauska kun kaikki oli valmiina odottamassa: kanvas, siveltimet ja värit, ja sitten vain maalaamaan taiteilijan opastuksella.

   Ja kyllä, selkeästi on Näsinneulan serkkuja tuo rafla. 🙂 Eiköhän näitä löydy muualtakin. Oli muuten aika kuumottava nousu ylös 48. kerrokseen, kun se tapahtui sellaisessa läpinäkyvässä kapselihississä. 😛

 • Reply Mrs Dee maanantai, 27 marraskuun, 2017 at 12:39

  I’m in !!

  • Reply New York Bucket List tiistai, 28 marraskuun, 2017 at 01:58

   Mrs. Dee! <3

  Leave a Reply