Suomen suurin matkablogiyhteisö

Thanksgiving ja Black Friday

Hello täältä kylmyydestä!

Ajatella, että reilu viikko sitten olimme Coney Islandilla piknikillä, ja viikon päästä siitä tuli ensimmäinen pakkanen. Kylmyys tuli niin vauhdilla, että lehdet putosivat puusta vihreinä. En ole ennen sellaistakaan ilmiötä todistanut.

Hyvää vastapainoa viileydelle on tietenkin Nykin värikäs katukuva. Ei haittaa, vaikka olisi pakkasta: ihmisiä, vilinää ja tekemistä riittää. Mekin lähdimme juuri sinä kaikkein kylmimpänä perjantaina ulos syömään, ja koska suunnitelmissamme ollut pizzeria olikin kiinni, päädyimme Playa Betty’s -nimiseen kalifornialaispaikkaan syömään huippuhyviä tacoja. Hauska kontrasti, kun ulkona paukkui pakkanen ja sisällä oli täysi beach-meininki ja happy hour. 😀 Syömisen jälkeen kävimme katsomassa vielä Murder on the Orient Express -leffan ensi-illassa (suosittelut muuten tälle leffalle) ja testasimme samalla uuden leffateatterin Upper West Sidella.

New Yorkin syksyä lämmittävät toki myös juhlapyhät: lokakuinen halloween, marraskuinen thanksgiving day ja joulukuinen, no, joulu. Olemme miettineet, että ehkä yksi isompi juhla kerran kuussa pitää mielen virkeänä näin pimeään aikaan. Ei olisi huono juttu Suomessakaan, vaikka onhan meillä joulua ennen usein myös pikkujoulut ja halloweenkin nykyisin.

Thanksgivingiä eli kiitospäivää vietetään siis ensi viikon torstaina, ja luin jostain, että kyseinen juhlapyhä on täällä suurempi perhejuhla kuin joulu. Tämä näkyy myös liikenteen ruuhkaisuudessa: keskiviikko ennen kiitospäivää ja sen jälkeinen sunnuntai ovat yleensä kaksi ruuhkaisinta matkustuspäivää niin lentoyhtiöllä, junaraiteilla, busseissa kuin moottoriteilläkin.

Monilla kiitospäivän ohjelmaan kuuluu tuhti illallinen, joka valmistetaan kotosalla. Jenkkileffoista ja -sarjoista on jäänyt mieleen se, että joku aina mokaa kalkkunanpaiston kanssa, eikö? 😀 Ehkä siksi täälläkin osa ihmisistä haluaa luopua kiitospäivän illallisen aiheuttamasta  stressistä ja suunnata ulos syömään. Ravintoloissa on kiitospäivän buffetlounaita ja -illallisia, ja täällä Nykissä järjestetään jopa luksusristeilyjä, joissa syödään hyvin ja tähyillään samalla Manhattan-maisemia. Suuri tapahtuma on myös Macy’s-tavaratalon Thanksgiving-paraati, joka näytetään myös televisiosta.

En oikein tiedä, miten näihin itselle vieraisiin juhlapyhiin pitäisi suhtautua – juhliako vai ei? Periaatteessa olen avoimin mielin, jotta voisin oppia kulttuurista jotain, mutta jotenkin tuntuu, että esimerkiksi ravintolan buukkaaminen tätä juhlaa varten meille kahdelle suomalaiselle olisi tavallaan vähän outoa. Jää siis nähtäväksi, menemmekö ihan vain lähimpään dineriin haukkaamaan purilaiset kiitospäivän kunniaksi. 😀


Koska juhlapyhät ovat myös äärimmäisen kaupallisia täällä, kiitospäivää seuraa black friday – Suomeenkin viime vuosina rantautunut alennuskarnevaali. Ekat tarjoukset pamahtavat kauppoihin ja nettiin jo torstai-iltana, eli heti kiitospäivän iltana alkavat visat vinkumaan.

En kannusta ketään tuhlaamaan tai ostamaan turhuuksia, koska tässä maailmassa riittää roinaa, mutta jos kiikarissa on jotain erityistä, niin black friday on hyvä hetki ostosten tekoon. Kuten aiemmin kirjoitin, euron kurssi on aika vahva verrattuna dollariin tällä hetkellä, eli alennusta tippuu jo siitäkin, kun asioi jenkkiläisessä nettikaupassa.

Ajattelin vielä ennen black fridayta tehdä yhden postauksen New Yorkin parhaista shoppailupaikoista. Ei sillä, että olisin kyseisen alueen huippuasiantuntija, mutta muutama putiikki ja vinkki on jäänyt takataskuun viimeisen 1,5 kuukauden aikana.

Palaamisiin pian siis! <3

xx, H

Kuvat: Tim Mossholder & Annie Spratt on Unsplash

P.S. Jos haluat nähdä enemmän allekirjoittaneen ottamia kuvia, niin päivittelen niitä Instagramiini lähes joka päivä. Löydät minut sieltä nimimerkillä newyork.bucketlist. Tervetuloa seuramaan!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Wingless tiistai, 14 marraskuun, 2017 at 22:24

  Blogi ja instagram laitettu seurantaan! Kiitos todella mielenkiintoisista jutuista sieltä rapakon takaa, löysin blogiisi muutama päivä sitten ja piti kahlata se kerralla läpi alkuun asti! 😀

  • Reply New York Bucket List keskiviikko, 15 marraskuun, 2017 at 02:36

   Voi että! Kiva kun löysit blogini ja tykkäät siitä! Ja kiitos kommentista, lämmitti mieltä valtameren yli 🙂

 • Reply Terhi tiistai, 14 marraskuun, 2017 at 22:32

  Olipa kiva lukea newyorkilaisten marraskuusta! Täällä jouluhömpötys jo alkanut, kun muuta juhlaa ei ole.

  • Reply New York Bucket List keskiviikko, 15 marraskuun, 2017 at 02:37

   Kiva kun luet ja kommentoit <3 Mulla on yks juhlaidea sinne Suomen päähän, teen siitä kohta postauksen. 😀

  Leave a Reply