Halpaa huvia New Yorkissa, osa 4: tähtien tähyily

Ja tähdillä en tarkoita tällä kertaa näyttelijöitä tai muita staroja, vaan niitä ihan oikeita tähtiä ja planeettoja avaruudessa. Muun muassa Amateur Astronomers Association of New York ja Columbia Astronomy Public Outreach järjestävät tällaisia tapahtumia ympäri New York Cityä auringonlaskun aikoihin aina marraskuun puoleenväliin asti (ja keväällä alkaa taas uusi sesonki, luulen.)

Tapahtumat ovat maksuttomia, ja paikalla on yhdistyksien jäseniä teleskooppien kanssa opastamassa, mitä etsiä ja mistä. Kannattaa pitää mielessä, että näissä tapahtumissa on aina säävaraus – pilvien takaa kun on turha yrittää nähdä yhtään mitään. Meillä oli eilen suunnitelmissa osallistua stargazing-iltaan Lincoln Centerin suihkulähteellä, mutta tapahtuma oli valitettavasti peruttu.

No, onneksi kulturellilla Lincoln Centerin alueella on muutakin mielekästä tekemistä ja nähtävää. Itse asiassa alue upeine rakennuksineen kuuluu suosikkeihini koko Manhattanilla! Stargazing-iltoja järjestetään yleensä muutenkin kivoissa paikoissa, kuten Central Parkissa ja High Linella, joten jos sattuu pilvinen ilta, niin kaupunki tarjoaa jotain muuta hauskaa.

Stargazing-tapahtumat ja -päivämäärät löydät täältä ja täältä. Ja muuten, tähtien tähyilyn perään viiden tähden La La Land -henkinen treffivinkki on mennä syömään ja kuuntelemaan livejazzia Dizzy’s-nimiselle jazzklubille, josta on upeat näkymät Central Parkin suuntaan. Huom! Klubille pitää varata lippu/pöytä etukäteen.

Mukavaa alkavaa viikkoa! <3

xx, H

P.S. En huomannut mainita edellisessä postauksessani, että viralliset halloween-hulinat ovat täällä siis vasta tiistaina, kuun viimeisenä päivänä. Silloin päivitän kuvia paraatista instaani.

Kuvat: 1. minä, 2. Adelin Preda on Unsplash ja 3. minä. Omat kuvat otettu Lincoln Centerillä.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Elisa torstai, marraskuu 2, 2017 at 13:11

  Tuli itsellekin jo alkutekstissä La La Land -assosiaatio, kun kuvittelin, että olette tietty jossain observatiossa olleet. ? Onko muuten mitään elokuvista tai tv-sarjoista tuttuja paikkoja tullut vastaan?? Esim Frendit-sarjan asuinrakennus, joka tietysti on kuvattu studiossa, mutta muistelisin, että rakennuksen ulkopuolen kuvaukset, olisi kuvattu NYCissä.

  • Reply New York Bucket List torstai, marraskuu 2, 2017 at 19:34

   On tullut vastaan, mutta pitäis tehdä vielä erikseen sellanen kierros, jossa katsotaan kaikki mahdolliset paikat läpi including Carrien portaat, Frendien asuintalo, Seinfeldin diner jne. 🙂

   • Reply Elisa perjantai, marraskuu 3, 2017 at 00:33

    Hassua, että on kaupunki, jossa voi tehdä tuollaisen kierroksen. ? Nummelassa toi kuuluis näin: tässä on Jani Sievisen talo ja tässä Anssi Kela katsoi nukkuvaa Nummelaa… ?

    • Reply New York Bucket List perjantai, marraskuu 3, 2017 at 01:58

     Jani Sievisen talo 😀 Mut Anssi Kela rocks! Joo, täällä tulee ihan vahingossakin törmättyä leffojen ja tv-sarjojen kuvauspaikkoihin. New York Public Libraryssa just pohdiskelin, että hmmm, ihan ku tämä olisi just se kohta kun Carrie pudottaa SATC-leffassa puhelimensa, kun häitä ei tulekaan… Tarkistin asian, ja juuri se paikka oli kyseessä.

     • Elisa perjantai, marraskuu 3, 2017 at 13:45

      No voidaan myös lisää Jani Sievisen uusi JA vanha talo.

      The Day After Tomorrowssa ollaan muuten myös New York Public Libraryssa! Ja siinä leffassa on Jake Gyllenhaal, jos tarviit taustamateriaaliksi… ?

     • New York Bucket List perjantai, marraskuu 3, 2017 at 17:26

      😀 Voisin tehdä sulle oman postaussarjan: Jake Gyllenhaal eri elokuvakohtauksissa New Yorkissa 😉

  Leave a Reply