Karkki vai kepponen?

Sain lukijaltani Lauralta toiveen, että tekisin postauksen halloweenista, ja mikäs olisikaan parempi ajankohta jutulle kuin juhlaa edeltävä viikonloppu, jolloin Suomessakin ollaan halloween-tunnelmissa. Täältä siis pesee. 🙂

Kyseessä on jättimäinen juhla, jonka suosio vain kasvaa vuosi vuodelta Jenkeissä. Ensimmäisiä maistiaisia halloween-tunnelmista näimme heti lokakuun alussa, kun paikalliset asukkaat laittoivat kurpitsat kököttämään townhouse-rakennusten portaille. Niin söpöä! Viime viikkojen aikana oranssien palluroiden kaveriksi on tullut luurankoja, hautakiviä, zombeja, koko talon peittäviä seittejä ja veren värisin tekstein kirjoitettuja viestejä. Ja vauhti sen kuin kiihtyy.

USAn National Retail Federationin mukaan 179 miljoonaa amerikkalaista aikoo juhlia halloweenia, ja tämän vuoden asujen, koristelujen ja herkkujen myyntiarvioksi on asetettu 86,13 dollaria per henkilö. Puhutaan siis yhteensä miljardien dollarien summista. Juhlan koristeluihin käytettävä rahamäärä on kolminkertaistunut viimeisen 10 vuoden aikana.

 Ja kuten kuvista huomaatte, myös täällä meidän Upper West Sidella ihmiset TODELLA panostavat. En ole ollut suuri halloween-fani, mutta amerikkalaisten valtava into juhlaa kohtaan on saanut minutkin innostumaan. Kyllähän nuo joka paikassa näkyvät ja vaivalla rakennetut koristeet ilahduttavat.

Halloween ei ole vain lasten juhla. Myös aikuiset antavat mielikuvitukselleen vallan mitä tulee pukuihin ja koristeluihin. Teema näkyy myös vahvasti ravintoloissa ja muissa liikkeissä. Vierailimme tällä viikolla kuuluisassa (ja ehdottomasti vierailun arvoisessa!) Chelsea Marketissa, jossa osa koristeluista oli Stockan jouluikkunan tasoa: isoja, liikettä ja ääniä sisältäviä kauhuasetelmia, lasin takaa kurkkivia zombeja, katossa lentäviä kummituksia ja vaikka mitä muuta!

Mitäs itse sitten ajattelin tehdä kyseisenä juhlana? Vaihtoehtojahan tässä kaupungissa riittää. Ainakin ajattelin mennä katsomaan NYC Village Halloween -paraatia ja kenties käydä katsomassa kauhuleffan, joita elokuvateattereiden ohjelmistot ovat nyt pullollaan. Jos haluat päästä seuraamaan paikallisia fiiliksiä, niin kannattaa kurkata Instagramini puolelle, jonne aion laittaa stooreja ja kuvia halloween-meiningeistä täällä.

Täytynee käydä varmuudeksi myös karkkiostoksilla. Eihän sitä koskaan tiedä, vaikka joku esittäisi päivän polttavimman kysymyksen, eli trick or treat? 🙂

Ihanaa viikonloppua ja hauskoja halloween-hulinoita myös Suomeen!

xx, H

Kuvat: Thomas Engblom

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Noora lauantai, lokakuu 28, 2017 at 10:53

  Oi mahtavaa, hyvää Halloween-viikonloppua teille! Seuraan hulinoita instan puolella, ja otan inspiraatiota ensi vuoden kemuihin kun tänä vuonna on vielä vähän liian aikaista minille <3

  • Reply New York Bucket List lauantai, lokakuu 28, 2017 at 18:16

   Kiitos samoin! Suurimmat hulinat taitaa ajoittua ihan siihen kuun viimeiseen päivään täällä, mutta katsotaan saanko tänään jo jotain instaan. 🙂 Terkkuja minille <3

   • Reply Noora lauantai, lokakuu 28, 2017 at 22:56

    No niinpäs onkin, elin jo näköjään seuraavaa viikonloppua 🙂 Terkut meni perille ja jäämme odottelemaan storeja sitten viikon päästä!

    • Reply New York Bucket List sunnuntai, lokakuu 29, 2017 at 20:05

     Joo tai siis pääjuhla ja se paraati on tiistaina, kuun viimeinen päivä. 🙂 Eli silloin on luvassa stooreja. Mutta oli eilenkin jo kaikenlaista juhlahumua kaupungilla. Hyvä että terkut meni perille sötnosille <3

 • Reply Elisa lauantai, lokakuu 28, 2017 at 18:27

  Jösses mitä panostamista! ? Moisia rekvisiittoja ei Suomessa nää kuin kaljakellunnassa.. ?

 • Reply New York Bucket List lauantai, lokakuu 28, 2017 at 19:28

  Totta turiset 😀 Jännityksellä odotan, miten paljon siihen tiistaiseen paraatiin on panostettu.

 • Reply Emilia lauantai, lokakuu 28, 2017 at 21:53

  Toi meininki on kyllä siellä päin ihan hurjaa! Itse olin syyskuun puolivälissä roadtripillä Jenkeissä ja ihmettelin jo silloin miten kaupoissa voi olla isot osastot pelkälle halloweenille. 😀 Jännää ja hauskaa viikonloppua sinne! 🙂

  • Reply New York Bucket List sunnuntai, lokakuu 29, 2017 at 20:08

   Kiitos ja samoin sinne! 🙂 Me ollaan myös käyty Party City -nimisessä juhlatavarakaupassa nyt pariin otteeseen, ja halloween-tavaraa on siellä kymmenien hyllymetrien edestä. 🙂

  Leave a Reply