Terveiset Bronxista!

Kyllä. Bronxissa voi näyttää tältä. En olisi ihan ensimmäiseksi ajatellut näin. Kävimme vierailemassa Van Cortlandt Parkissa, jonne porhaltaa Manhattanin Midtownista junalla noin puolessa tunnissa. Puisto sijaitsee ihan 1-linjan metron päätepysäkin vieressä, eli kaupungin ytimestä pääsee paratiisiin tosi kätevästi.

Ekan kerran huomasin selkeän eron ilmanlaadussa siirtyessäni betoniviidakosta keskelle vehreyttä. Emme ole tosin kumpikaan kärsineet New Yorkin ilmansaasteista millään lailla, joten sen puolesta kaikki on hyvin.

Van Cortlandt Parkissa syksy näytti olevan pidemmällä kuin Central Parkissa. Voi olla, että se johtuu eri puulajeista (kyseinen puisto on New York Cityn viheralueista ainut, jossa on jäljellä alkuperäistä metsää) tai sitten vain siitä faktasta, että Central Parkista lakaistaan jokaikinen keltainen lehti pois.

Eroa oli myös ihmismäärässä. Bronxin puistossa oli vain muutama satunnainen lenkkeilijä ja pyöräilijä liikkeellä.

Tuossa hiljaisuudessa, rauhassa, puhtaassa ilmassa ja syksyisissä sävyissä oli jopa vähän jotain suomalaista. Olen tosin kuullut, että Suomessa syksy on jo niin pitkällä, että talvipakkaset alkavat tehdä tuloaan. Hrrrr. Se kuulostaa ajatuksena todella etäiseltä, kun olin viimeksi eilen sandaaleissa liikkeellä.

  Mainitsin aiemmassa postauksessani havaintoni Central Parkin oravamäärästä. No, sama teema tuntui jatkuvan täälläkin. Parin tunnin puistokävelyn jälkeen oravalaskuri näytti lukua 57!

Tämä Bronxin katujen (ja metsän) kasvatti lähettää lämpimiä ajatuksia sinne Suomen viileyteen <3

xx, H

Kuvat: Thomas Engblom

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Elisa perjantai, lokakuu 27, 2017 at 23:41

    Toi vehreyden reunustama polku vois kyl hyvin olla Suomesta!

    • Reply New York Bucket List lauantai, lokakuu 28, 2017 at 00:58

      Niin voisi! 🙂 Ja se raikas ilma. Siitä en saanut valitettavasti kuvaa 😀

    Leave a Reply