Punaisen maton humua ja muita elokuvakokemuksia

Ekat viikot täällä ovat kuluneet vahvasti leffojen merkeissä, ja ajattelin kertoa, minkälaista täällä on käydä elokuvissa. Tässä ekat kolme leffakokemustani New Yorkista siis:

1. Blade Runner

Kävimme katsomassa Blade Runnerin AMC-teatterissa Broadwaylla. Ja ai että, niihin penkkeihin olisi voinut vaikka nukahtaa. Vahva suositus mukavuudesta! Elokuvasta en ole oikea henkilö antamaan arviota, koska en ole nähnyt ensimmäistä osaa enkä ole muutenkaan kovin sisällä Blade Runner -maailmassa. Leffa oli kuitenkin sellainen, jota jäin miettimään poikkeuksellisen pitkäksi aikaa teatterista poistumisen jälkeen. Ja olihan siinä se Goslingin poikakin.

2. Tom of Finland

Halusimme tukea suomalaista elokuvaa, joten menimme katsomaan Tom of Finlandin New Yorkin -ensi-illan. Leffa pyörii Greenwich Villagessa QUAD Cinemassa, joka on tyylikkäästi sisustettu teatteri, jonka ohjelmisto koostuu pitkälti vaihtoehtoisista, kansainvälisistä tuotannoista. Pienenä kuriositeettina mainittakoon, että teatterin jokaisessa salissa on oma väriteemansa ja tyylinsä.

Tom of Finlandin ensi-illassa törmäsimme myös pääosan näyttelijään, Pekka Strangiin, jonka kanssa oli pakko vaihtaa pari sanaa ja onnitella onnistuneesta roolityöstä. Elokuva oli hieno ja koskettava, ajoittain pienellä huumorillakin maustettu. Oli mielenkiintoista seurata, miten eri asioille amerikkalaiset kanssakatsojat nauroivat.

Tom of Finlandissa pääosaa näytellyt Pekka Strang oli ensi-illan suosituin henkilö.

3. Wonder Wheel

Kolmanneksi oli vuorossa isomman salin näytös, nimittäin New York Film Festivalin päätöspäivänä esitettävä maailmanensi-ilta Woody Allenin uusimmalle elokuvalle, Wonder Wheelille. Elokuva esitettiin Lincoln Centerin Alice Tully Hallissa, ja paikalla oli ohjaaja Woody Allenin lisäksi näyttelijät Kate Winslet, Justin Timberlake, James Belushi ja Juno Temple. Tarjolla oli siis todella ainutlaatuinen kokemus ja vähän tähtihumuakin.

Punainen matto ammotti tyhjyyttään saapuessamme paikalle, mutta näimme näyttelijät ja ohjaajan näytöksessä.

Tilaisuus oli arvokas ja hieno, mutta nyt tällaisen kokeneena huomasin kaipaavani leffassa tiettyä rentoutta. Enemmän poppareita ja vähemmän pönötystä siis. 🙂

Leffaan New Yorkissa? Ota nämä vinkit talteen:

  1. Leffoissa käyminen on hitusen kalliimpaa touhua kuin Suomessa. Pienissä teattereissa hinta on halvempi kuin isoissa, mutta noin 15 dollaria lipusta on aika normaali hinta. Liput Film Festivaleille ovat hintavampia.
  2. Popcornit, juomat ja muut herkut ovat teattereissa superkalliita, esim. poppareista sai muistaakseni pulittaa seitsemän dollaria. Jos olet budjettimatkalla, niin nappaa omat herkut mukaan.
  3. Leffateattereissa ja kaikissa muissakin julkisissa saleissa on ilmastointi todella kovalla. Leffaan kannattaa pukeutua lämpimästi, vaikka ulkona olisi täysi helle.
  4. Jos olet äärimmäinen leffafiilistelijä ja haluat eläytyä elokuvaan kaikilla aisteilla, kokeile 4D-kokemusta, joita tarjoaa ainakin Regal Cinemas Times Squarella.

Täytyykin buukata taas seuraavat liput leffaan ja kokeilla samalla uutta teatteria. Osaako joku suositella hyvää elokuvaa? 🙂

xx, H

Kuva 1: Thomas Engblom, kuvat 2 & 3: iPhone, kuva 4: Jeremy Yap on Unsplash

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply