Suomen suurin matkablogiyhteisö

8 x arjen outoja havaintoja

1. Employees must wash hands -kyltit

Nämä kyltit löytyvät jokaisen ravintolan vessan seinästä ja ovat suomalaisen silmään tosi hassuja muistutuksia. Eiköhän ihan kaikkien olisi hyvä pestä kädet vessakäynnin jälkeen?

2. Monen pysähdyksen taktiikka

Manhattanilla on mahdotonta kävellä ilman jatkuvia pysähdyksiä liikennevaloissa. Siis ihan jatkuvia. Toisinaan ratkaisuksi käy siksak-kävely, eli se että kävelee vuorotellen esim. korttelin verran Avenue’ta ja korttelin verran Streetiä. Joskus taas paras ratkaisu on jaywalking, eli kadun ylitys, vaikka punainen valo palaa. Tämä onnistuu helposti yksisuuntaisten katujen ansiosta ja on yleinen tapa täällä.

3. Doppelgängerit

Täällä on niin monennäköistä kulkijaa, että bongaamme lähes joka päivä kaksoisolentoja sekä kavereillemme että julkisuuden henkilöille.

4. Central Parkin penkkien nimikkolaatat

Kaikissa Central Parkin penkeissä on laatta, jossa on viesti tai tarina jostain henkilöstä. Tykkään lukea aina juuri sen penkin tarinan, jolle istahdan. Vielä ei ole tullut vastaan Madonnan omaa penkkiä, eikä penkkiä, jossa on kosinta. Itselleen saa hankittua nimikkopenkin 10 000 dollarilla.

5. Kertakäyttöastioiden käyttö

Katudinereissa ruoka syödään melkein poikkeuksetta kertakäyttöastioilta, ja se tekee vähän pahaa ympäristönäkökulmasta. Muutenkin roskaa syntyy turhan paljon, ja kadut täyttyvät illalla roskasäkkien merestä. Olemmekin alkaneet suosia ravintoloita, joissa ruoka tarjoillaan kunnon lautasilta.

6. Suuret leluautot liikenteessä

Kuorma-autot, paloautot ja rekka-autot ovat kuin suoraan lelukaupan hyllyltä – siis todella koristeellisia ja hienoja kiillotettuine metalliyksityiskohtineen.

7. Metrotunnelit vievät alamaailmaan

Jos satut osumaan ensimmäiseen vaunuun metrossa, kurkkaapa miltä tunnelit näyttävät kuskin näkökulmasta. Silmiesi eteen avautuu tietokonepeleistä tuttu alamaailma.

8. Central Parkin oravamäärä

Se on huikea. Olen nähnyt täällä muutaman viikon aikana niin monta oravaa, että se vastaa monen vuoden oravamäärää Suomessa. 😀


Tsemppiä alkavaan viikkoon! 🙂

xx, H
Kuvat: Thomas Engblom

Previous Post Next Post

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Salla / We're Not in Kansas Anymore maanantai, 23 lokakuun, 2017 at 09:11

  Olipa hauskoja juttuja, noita kaksoisolentoja tulee kyllä nähtyä, mäkin oon nähny ainakin kaks entistä työkaveria ja serkun tällä reissulla 😀 Ja hauska yksityiskohta noi penkit, ois kiva jos Suomessa ois jotain vastaavaa 🙂

  • Reply New York Bucket List maanantai, 23 lokakuun, 2017 at 19:20

   Hassu juttu nää kaksoisolennot! Ehkä sitä tulee myös kateltua ihmisiä enemmän erilaisessa arjessa ulkomailla. 🙂 Tykkään älyttömästä Central Parkin penkki-ideasta. Ja loistava keino kerätä varoja puistosta huolehtimiseen, kun penkkejä on siellä yli 9000.

 • Reply miija tiistai, 24 lokakuun, 2017 at 15:08

  Hauska ja vähän erilainen juttu! Kiitos tästä, tätä oli kiva lukea. 🙂

  • Reply New York Bucket List tiistai, 24 lokakuun, 2017 at 17:36

   Kiitos, Miija! Kiva kuulla, että juttu oli mieluisa. 🙂

 • Reply Elisa perjantai, 27 lokakuun, 2017 at 23:48

  Kaksoisolennot oli kyllä mun suosikki! ? Noita bongailisin vielä mieluummin ku oravia, vaikka ihania nekin!

  • Reply New York Bucket List lauantai, 28 lokakuun, 2017 at 01:01

   Sun kaksoisolentoa en ole vielä nähnyt, mutta lupaan kertoa heti, jos näin tapahtuu. 😀

   • Reply Elisa lauantai, 28 lokakuun, 2017 at 18:29

    Sitä saanet kyllä tovin odotella… ?

    • Reply New York Bucket List sunnuntai, 29 lokakuun, 2017 at 20:09

     Äläs nyt 😀

  Leave a Reply