Chinatown ja Little Italy

Kaksi maata yhdellä iskulla. Sen koet kun suuntaat Lower East Siden Chinatowniin ja Little Italyyn. Jos puhtia riittää, voit mennä viettämään iltaa kivenheiton päässä sijaitsevaan Sohoon – yhteen kaupungin trendikkäimmistä alueista. Näin me teimme yhtenä päivänä, ja kävelimme vielä kaupanpäällisiksi Flatiron Districtin Eatalyyn juomaan espressot. Siinä muuten vahva ravintola/kauppasuositus Italia-faneille!

No mutta takaisin Chinatowniin. Löysimme itsemme ensin Columbus Park Pavilionista, jonne oli kerääntynyt joukko väkeä pelaamaan xiangqia, kiinalaista shakkia.

Oikeastaan suuri osa porukasta oli katsojia, sillä kyseisestä peliä voi pelata ymmärtääkseni vain kaksi pelaajaa. Jatkoimme siitä eteenpäin kävellen Chinatownin värikkäitä katuja, jotka olivat pullollaan ravintoloita ja matkamuistokauppoja. Siellä täällä tuoksui raaka liha, sillä sitä oli myynnissä paljon kiinalaisten elintarvikkeiden lisäksi.

Kiinalaiset tuntuvat vaalivan omaa kulttuuriaan vahvasti. Tämä näkyi niin ruoassa kuin tavoissakin. Valtaosa kiinalaisista siirtolaisista asuu nykyään Brooklynissa tai Queensissa, mutta tulee Chinatowniin tekemään töitä tai viettämään vapaa-aikaansa. Chinatownissa vierailu onkin täysin omanlaisensa kokemus, eikä uskoisi, että vain muutaman korttelin päässä katukuva vaihtuu taas siihen ”perinteisempään” pilvenpiirtäjä-Manhattaniin.

Kuuma päivä houkutti minua kokeilemaan Vivi Bubble Tea -nimisen paikan viileää Thai Milk Tea -teejuomaa. Olipa muuten mielenkiintoinen kokeilu. Pallerotee/kuplatee/helmitee on siis alkujaan taiwanilainen makea teejuoma, jonka joukossa on maniokinjuurista valmistettuja palleroita. Ja nämä pallerot sitten tulevat pillin kautta sattumina suuhun. Tee itsessään oli ihan hyvää, vaikkakin aika makeaa, mutta pallerot olivat omaan makuun vähän kummallisia. No, tulipa kokeiltua silti!

Chinatown on suhteellisen pieni kaupunginosa, joten sen voi koluta läpi aika nopeasti. Sen jälkeen on luonnollista siirtyä toiseen pikkuiseen alueeseen. Ja tämä tapahtuu kuin huomaamatta. Kävelet yhtä ja samaa katua, ja yhtäkkiä kiinan kieli vaihtuu italiaan ja joka puolella leijailee tuoreen pastan ja pizzan tuoksu.

 Pikku-Italiaan olisi tehnyt mieli jäädä syömään, sillä ruoan tuoksu oli niin huumaava. Meillä oli kuitenkin muita suunnitelmia ruokailun varalle, ja päätimme ottaa pikkuisessa kahvilassa vain kahvit ikivihreiden italoiskelmien soidessa taustalla.Little Italy on oikeasti nimensä mukainen, sillä alue on vain muutamien korttelien kokoinen. Katukuvassa se kertoo itsestään kuitenkin suurieleisesti: Italian lipun värit tervehtivät kulkijaa joka paikassa.

Bongasimme alueelta myös pari aikaa hienoa muraalia. Omaa silmääni miellytti varsinkin alempi Audrey Hepburn -teos. Kertakaikkisen upea, vai mitä?

<3

Kuten jo alussa kerroin, oiva jatkumo Little Italy -visiitille on valtavankokoinen Eataly. Sieltä löytää kaikki Italian herkut paikanpäällä herkuteltavaksi tai kotiin vietäväksi. Nam!

Kuvat: virallinen hovikuvaajani Thomas Engblom

P.S. Seuraa blogiani Instagramissa ja Facebookissa, niin saat tiedon uusista postauksista. Voit myös tilata uutiskirjeen sähköpostiisi.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Terhi perjantai, lokakuu 6, 2017 at 21:55

  Ihana mini-Italia! Palaatte tänne varmaan vielä ainakin syömään!

  • Reply New York Bucket List perjantai, lokakuu 6, 2017 at 22:57

   Arvasin, että tykkäisit mini-Italiasta <3 Palataan ainakin sinne Eatalyyn syömään, sen verran hyvännäköiset setit oli tiskissä. 🙂

 • Reply Salla / We're Not in Kansas Anymore perjantai, lokakuu 6, 2017 at 23:11

  Huikeita nuo maalaukset!

  • Reply New York Bucket List lauantai, lokakuu 7, 2017 at 00:27

   Niin on! Supertarkkoine yksityiskohtineen.

 • Reply Sonja | FIFTYFIFTY lauantai, lokakuu 7, 2017 at 10:17

  Huh, tuntuu niin hassulta katsoa kuvia kesäisen näköisestä Nykistä, kun oli siellä vielä itsekin hetki sitten! Me otettiin metro mennäksemme Chinatowniin, otettiin bubbleteat kouraan ja lähdettiin kävelemään oikeaan suuntaan… vain päätyäksemme Little Italyn kreiseihin huinoihin. Silloin oli käynnissä jotkut festivaalit jonkun pyhimyksen tms. kunniaks, jolloin juhlahumu vaan imas meidät ihan täysin mukaansa. Chinatown jäi sitten uudempaan kertaan. Kuitenkin onneksi päästiin sentään tallomaan San Franciscon Chinatownissa niin ei jäänyt kokonaan välistä hauska kaupunginosa. 🙂

  • Reply New York Bucket List sunnuntai, lokakuu 8, 2017 at 02:24

   Moi ja kiva kun kommentoit! Pitääkin käydä lukemassa sun blogia. 🙂 Aika samanlaisia noi Chinatownit taitaa olla kaikkialla, eli ootte saaneet San Franciscosta varmasti ihan yhtä hyvän kokemuksen. Ja voin vain kuvitella, miten hauskoihin juhliin olette Little Italyssa päässeet! 🙂

 • Reply Ninsla lauantai, lokakuu 7, 2017 at 18:53

  Voi muhku! Ollaan hengattu molemmat samaan aikaan Sohossa – te Nykissä, me Lontoossa☺️? Lower East Sidella löytyi huikean hyvä & edullinen Dumpling mesta (East Dumpling, 46 Eldridge St) ja oma suosikki kirjakauppani, jota aina suosittelen, löytyy Prince streetiltä Sohosta (McNally Jackson). Mahdoitteko käydä siellä illalla vai veikö jokin muu ihanuus voiton Sohossa?? Kiitos taas mahdollisuudesta päästä mukaan hengaamaan ja muistojen nousemisesta mieleen!❤️

  • Reply New York Bucket List sunnuntai, lokakuu 8, 2017 at 02:30

   Hauskaa, että ollaan sohoteltu yhtä aikaa ? Me käytiiin syömässä Jack’s Wife Fredassa, jota on hehkutettu kovin. Itselle kokemus oli ihan ok, muttei mikään super. Täytyy mennä pian uudelleen Sohoon, siellä on ihan omanlaisensa ilmapiiri (niin kuin näissä kaikissa kaupunginosissa tuntuu olevan). Kiitti vinkeistä! ? Tosta kirjakaupasta taisitkin jo mainita aiemmin, mutta hyvä että sen nimi on nyt kirjoitettu ylös jonnekin. Ja kiva kun jaksat lukea ja kommentoida <3

  Leave a Reply