Uudet, hurmaavat hoodit <3

Ensimmäiset päivämme Nykissä ovat kuluneet hankkiessa ruokatarpeita ja tutustuessa lähiympäristöön. Asumme siis Upper West Sidella, joka sijaitsee nimensä mukaisesti Central Parkin länsipuolella. Alueen kadut ovat siistejä ja rakennukset kauniita: juuri niitä elokuvista tuttuja vanhoja kivitaloja ihanan murretuissa väreissään maustettuna koristeellisilla ovilla, porteilla ja kivirappusilla. Palotikkaita on joka puolella, totta kai.

Ja vaikka asumme vain parin korttelin päässä esimerkiksi Broadwaysta, kaupungin häly ei häiritse uniamme. Hotellivalintamme oli siis täysi bingo – sekä hintansa että lokaationsa puolesta. Kirjoittelen vielä myöhemmin lisää siitä, miksi ja miten päädyimme juuri hotelliin asumaan.

Kävelimme Central Parkiin ja istuimme penkille nauttimaan auringosta. Täällähän on päivisin vielä ihan kesä – t-paidalla pärjää mainiosti. Meidän lisäksemme kauniista puistopäivästä oli nauttimassa lukuisia newyorkereita ja turisteja. Parin tunnin käppäilyn ja istuskelun aikana näimme varmasti kaikki Manhattanin yleisimmät koirarodut ja pääsimme seuraamaan niin pikkupoikien baseball-treenejä, tv-sarjan kuvauksia kuin puissa loikkivia oraviakin.

Kuva: Thomas Engblom

Central Parkin puistoalue käsittää 3,4 neliökilometriä mitä viihtyisimpiä viheralueita ja lampia, jotka muodostavat ainutlaatuisen miljöön yhdessä kaupunkimaisemien kanssa. Suosittelen erityisesti Jackie Onassis Reservoir -altaan äärellä piipahtamista. Alla olevassa kuvassa näkyy, miten midtownin pilvenpiirtäjäsiluetti muodostaa upeat raamit sille. Vielä vaikuttavampaa livenä kuin kännykkäkuvassa, voin vannoa.

Central Parkin ympäristö on täynnä tunnettuja maamerkkejä. Kuvassa näkyy yksi niistä: art deco -henkeen rakennettu The Eldorado. Tähän residenssiin ei taida ihan pikkurahalla päästä asumaan, vai mitä luulette?

Kuva: Thomas Engblom

Muitakin mukavia juttuja on tullut tehtyä, kuten vierailtua tv-show’ssa ja Columbian yliopistolla. Palailen näihinkin aiheisiin myöhemmin, jahka aikaeroväsymys hiukan helpottaa.

Loppuun pari hatunnostoa:

  1. Niille, jotka matkustavat paljon työkseen ja luovivat aikavyöhykkeestä toiseen. Itse olen edelleen ihan kuutamolla siitä, onko yö vai päivä.
  2. Niille, jotka osaavat valokuvata ja käsitellä kuvia. Siinä projekti, jota aion harjoitella tämän reissun aikana, koska huomaan olevani aivan alkutekijöissä.

Lisää haastetta minulle tuo se, että hotellimme netti on ajoittain raivostuttavan hidas. Kannattaakin ottaa seurantaan insta-tilini, jonne saan latailtua kuvia ja stooreja huomattavasti helpommin.

Palaamisiin! <3

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply