Päivä New Yorkissa… Ei kun Helsingissä!

Rakastatko New Yorkia, mutta et pääse lähtemään matkaan lähiaikoina? No biggie! Mene Helsinkiin.

Aloita päivä reippaalla lenkillä keskuspuistossa, omassa Central Parkissamme. Kevyempi köpöttely onnistuu myös Kasvitieteellisessä puutarhassa, joka lumoaa keskellä Helsinkiä, viiden minuutin kävelymatkan päässä rautatieasemalta, Helsingin omalta Grand Central Stationilta. Kasvitieteellisessä voit istahtaa penkille hyvän kirjan kera vielä syksylläkin, kunhan puet lämpimästi päälle.

Kasvitieteellinen puutarha. LUOMUS/Ida Pimenoff.

Alkaako nälkä kurnia vatsanpohjassa? Hyppää ratikkaan ja suuntaa Punavuoren Design Districtiin. Nauti aamiaiseksi tai lounaaksi tuore ja käsin paistettu bagel Brooklyn Cafessa. Strollaile kaduilla, piipahda designputiikeissa ja tee vintagelöytöjä. Hyviä second hand -kauppoja Helsingissä ovat muun muassa Kaivarin kanuuna ja Relove.

Uudenmaankatu. Visit Helsinki/Helsinki City Photo Competition at Flickr.com

Oletko lukuihmisiä? Rikhardinkadun kirjaston tunnelmassa on jotain samaa kuin New York Public Libraryssa. Nappaa mukaan läheisestä Kaffecentralenista takeaway-kahvi, lue päivän lehdet ja nauti vanhan rakennuksen atmosfääristä. Samalla voit katsella, kuinka Helsingin oman Upper East Siden eli Ullanlinna-Kaivopuisto-akselin asukkaat käyskentelevät töihin trensseissään.

Olisiko nyt huvin ja urheilun vuoro? Helsingin oma MoMA on tietysti Kiasma, ja Ateneum käy fiiliksensä puolesta The Met Museumista. Jos olet enemmänkin urheilun ystävä, suuntaa katsomaan NHL:ää KHL:ää Hartwall Arenalle tai NBA:ta Korisliigaa Töölön kisahalliin, jossa pelaa Helsingin oma Knicks eli Seagulls.

Äläkä unohda Kalliota, Stadin omaa Sohoa tai Brooklynia, joka tarjoaa kulttuuria ja kapakoita. Jos ilmainen livemusiikki kiinnostaa, sitä voi kuulla esimerkiksi Tenhossa. Ja hei, Kalliossa voi bongata keltaisen taksinkin, jos hyvä tuuri käy!

Kiasma. Unsplash/Steven Spassov.

Maistuisiko drinkki ja maisemat? Kulttuuri- ja urheilutarjonnan jälkeen on oiva hetki siirtyä drinkeille kattojen ylle, ehkä syödäkin jotain. Tähän tarjoavat mahtavat puitteet esimerkiksi Kampin Korttelin lukuisat ravintolat, ravintola Loiste tai Tornin legendaarinen Ateljee Bar. Tornin iltavalot ja rakennuksen yläpiikki tuovat sitä paitsi mieleen Empire State Buildingin.

Drinksuttelu onnistuu myös Clarionin yläilmoissa, ja samalla voi napata lautan, vaikkei se ei ihan Vapaudenpatsaalle viekään. Ja jos päivän jälkeen on nälkä, mikäs asian paremmin korjaisi kuin tuhti burgeri esimerkiksi sellaisissa paikoissa kuin Friends & Brgrs tai Naughty Brgr.

Rakas Helsinkini. Visit Helsinki/Helsinki City Photo Competition at Flickr.com

Aurinkoa alkavaan viikkoon!

P.S. Seuraa blogiani Facebookissa ja Instagramissa, niin saat tiedon uusista postauksista!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply