Suomen suurin matkablogiyhteisö

Tubing – Vang Viengin suosituin aktiviteetti

Voisin väittää, että ainakin suurin osa reppureissaajista kokeilee tubingia, jos vierailee Laosin Vang Viengissä. Lyhyesti, mitä tubing/tuubailu oikein on? Tubingissa vuokrataan traktorin sisäkumi, jolla kellutaan pitkin jokea nautiskellen matkasta. Tubing oli vuosia sitten Vang Viengin suosituin aktiviteetti reppureissaajien keskuudessa ja paikka olikin tunnettu hurjista bileistään. Joen varrella sijaitsi paljon baareja, joista löytyi myös paljon erilaisia vesiaktiviteetteja, esimerkiksi hyppymahdollisuuksia jokeen liaaneineen ja torneineen. Noh, alkoholi ja myös helposti saatavissa olevat huumeet yhdistettynä aktiviteettiin, joka suoritetaan vedessä ei välttämättä enteile kovin hyvää. Tubingissa kuolikin useita kymmeniä turisteja vuosien saatossa ja viranomaiset kielsivät kokonaan kyseisen aktiviteetin. Tubingin kieltäminen vaikutti merkittävästi Vang Viengin turismiin aiheuttaen turistikatoa. Kuitenkin vuonna 2012 tubing taas sallittiin, mutta paljon valvotummissa olosuhteissa. Joen varrella on nykyään auki vain muutama baari ja vedestä on noustava pois ennen auringonlaskua. Yksi hyppytorni ja zipline kuitenkin löytyi vielä joen varrella olevista pysähdyspaikoista. Pääsin siis kokemaan Vang Viengin suosikkiaktiveetin, tosin hiukan erilaisena siitä, mitä se oli ollut vuosia aiemmin.

Tubingissa käytetään tällaisia renkaita joessa kellumiseen.

Oma kokemukseni tubingista

Yksi kolmesta hostellista majoittuessani Vang Viengissä oli Nana Backpackers hostelli, joka tarjosi kauttaan joka päivä mahdollisuuden lähteä tuubailemaan jokeen. Meitä lähti hostellilta kaksi aivan täyttä lava-autollista ihmisiä päivänä, jolloin lähdin itse harrastamaan kyseistä aktiviteettia. Autot lähtivät noin kello 12, kävimme hakemassa auton kyytiin renkaat, joilla kellua ja suuntasimme joelle. Nopeimmat olivat kiskoneet itsensä jo tukevaan humalaan joelle päästyämme. Ensimmäiseen laituribaariin oli erittäin lyhyt matka aloituspaikasta. Ihmiset tanssivat laiturilla ja hyppivät hyppytornista veteen. Kelluvasta baarista löytyi myös beerbong-pöytä ja musiikki raikasi niin kauan, kunnes meitä kehotettiin jatkamaan matkaa seuraavaan paikkaan.

Seuraavaan paikkaan olikin jo hiukan pidempi matka. Matkan aikana itse nautiskelin auringosta, isosta Beerlaosta ja tein tuttavuutta uusiin ystäviini. Välillä vene tuli vetämään meitä isona kasana liikkuvaa rengaslaumaa eteenpäin, jotta ehtisimme kulkemaan koko matkan joella ennen auringonlaskua. Toisella pysähdyksellä oli juotavan lisäksi tarjolla myös ruokaa ja nuotio, joka lämmitti mukavasti. Laosissa illat ja yöt olivat viileitä ja joessakin tunsi jo iltapäivällä, kuinka kylmyys iski heti, kun ei ollut enää auringossa. Hiukan jo kylmyydestä täristen lähdimme jatkamaan matkaamme viimeistä etappia kohti. Viimeiselle etapille saavuttuamme renkaat raahattiin rantaan. Tarjolla oli taas juotavaa ja syötävää sekä zipline, josta pystyi hyppimään vielä jokeen. Auringonlaskiessa me kaljakellujat hakeuduimme nuotion lämpöön, tanssimme ja vaihdoimme päälle kuivaa vaatetta (siis ne, joilla sitä oli). Illan pimeyden laskeutuessa olimme lopulta takaisin hostellilla valmiina jatkamaan vasta nuorta iltaa retkellä tehtyjen uusien ystävien kanssa.

Renkaat joelle kuljetettiin lava-autojen katoilla.

Ollessani Vang Viengissä aurinko paistoi joka päivä pilvettömältä taivaalta, joten keli oli mitä mainioin.

Jokeen pystyi hyppimään päätepysäkiltä tällaisella ziplinella.

Mitä mukaan ja hintataso?

Tubing oli mielestäni oikein mukava aktiviteetti, jolla sai kokonaisen päivän kulumaan. Parasta oli se, että itse pystyi määrittelemään haluaako joessa kellumisesta tehdä kännikellumisen vai ottaako matkan vain rennosti yksin nauttien ja kelluen. Hostelliltamme meitä haettaessa meidän käskettiin jättää kengät pois matkasta, joten koko reissu suoritettiin ilman kenkiä. Minulla oli matkassa pieni vedenkestävä ”reppu”, jota suosittelen lämpimästi, sillä sinne sai mukaan kuivat vaatteet sekä rahaa ja puhelimen. Itse aktiviteetti hostellin kautta maksoi 6,5 euroa sisältäen sisäkumin vuokrauksen sekä matkat joelle ja takaisin. Itse ruokien ja juomien hinnat olivat hiukan kalliimpia kuin esimerkiksi keskustassa. Muistaakseni yksi Beerlao oli noin muutaman euron luokkaa. Rahaa siis kannattaa varata mukaan jonkin verran, sillä reissu kesti noin kello kahdestatoista aurngonlaskuun asti. Jos olisin viettänyt Vang Viengissä pidemmän aikaa, olisin varmasti lähtenyt suorittamaan tubingia vielä uudestaankin, sen verran mukavaa ajanvietettä se oli!

Tubing-reissulta jäi käteen myös muutama uusi kaveri seuraaviksi päiviksi!

Ensi kerralla vietetään vielä viimeiset päivät Vang Viengissä!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply