Hyppää sisältöön

Näin jätät auton parkkiin Helsinki-Vantaalle – tiesitkö, että yksi hotelliyö voi tuoda ilmaisen pysäköinnin loman ajaksi?

Krista Ahonen
Krista Ahonen Päivitetty: 12.09.2022
Tarkista, oletko ottanut huomioon kaikki asiat ennen kuin pysäköit auton Helsinki-Vantaan lentoasemalle.

Kannattaako lentokentälle mennä autolla?

Helsinki-Vantaan lentoasemalle on toimivat julkiset yhteydet sekä Helsingin keskustasta että muualta pääkaupungista. Myös muista Suomen kaupungeista pääsee lentokentälle joko suorilla bussiyhteyksillä tai vaihdollisella raideyhteydellä.

Joskus matka on kuitenkin helpointa taittaa omalla autolla. Kaikkialta Suomesta ei ole hyviä julkisen liikenteen yhteyksiä: lähin yhteys voi olla kaukana tai liput kalliita erityisesti isommalle seurueelle.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Koko perheellä reissuun lähteminen voi myös tuntua helpommalta, kun kaikki tavarat ja matkustajat saadaan kyytiin jo omassa kotipihassa. Auto houkuttelee erityisesti silloin, kun matkatavaraa on paljon tai mukana on esimerkiksi golf- tai hiihtovarusteita.

Hankalat lentoajat voivat tehdä julkisen liikenteen käyttämisestä mahdotonta. Lento voi lähteä tai saapua aamuvarhaisella tai myöhään illalla. Taksi taas ei sovi kaikkien matkabudjettiin.

Lentokentällä on paljon pysäköintivaihtoehtoja

Tyypillisesti autoja jätetään Helsinki-Vantaan pysäköintipaikoille muutamasta päivästä pariin viikkoon. Lentokentän kupeessa Vantaalla on lukuisia eri toimijoita, joiden hinnat kannattaa vertailla.

Mieti etukäteen millaisia vaatimuksia asetat parkkipaikalle. Haluatko päästä siirtymään terminaaliin kävellen vai oletko valmis käyttämään shuttle-kuljetusta parkkialueelta? Parkkihalleissa auto jää sisätiloihin, kun taas osa pysäköintipalveluista tarjoaa parkkipaikkoja ulkona.

Pysäköinnin peruspalveluihin kuuluvat vartiointi sekä kuljetukset lentokentälle 24 tuntia vuorokaudessa. Pysäköinnin hintaan vaikuttaa matkan kesto sekä parkkipaikan sijainti. Osa parkkialueista sijaitsee esimerkiksi kauppakeskus Jumbon yhteydessä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Parkkipaikkojen hinnoissa on eroja. Edullisimmillaan viikon pysäköinnin voi saada alle 30 eurolla, mutta yleisimmät hinnat alkavat noin 35 eurosta. Ennen matkaa kannattaa tarkistaa ajankohtaiset tarjoukset ja mahdolliset omien kanta-asiakkuuksien tuomat edut.

Pysäköinti Helsinki-Vantaalla
Helsinki-Vantaan lentokentän yhteydessä on paljon erilaisia parkkipalveluja.

Suomen lentoasemia ylläpitävän Finavian parkkihallit sijaitsevat Helsinki-Vantaan lentokentän tuntumassa, ja niistä voi varata paikan Finavian verkkosivujen kautta.

Finavian lisäksi pysäköintipalveluja tarjoavat myös esimerkiksi Lentoparkki, FlyPark, EuroPark ja GoParking.

Auton voi jättää parkkiin myös useampiin Helsinki-Vantaan liepeillä sijaitseviin hotelleihin. Auton voi pysäköidä maksua vastaan esimerkiksi Holiday Inn -hotelliin tai Scandic Helsinki Aviacongress -hotelliin.

Hotelliyöllä ilmainen parkkipaikka

Helsinki-Vantaalla on myös olemassa kikka, josta kaikki eivät välttämättä ole edes kuulleet. Lentokentän liepeillä toimii hotelleja, jotka tarjoavat ilmaisen pysäköinnin loman ajaksi hotellissa yöpyville matkustajille.

Parkkietua tarjoavat ainakin Skyline Airport Hotel ja Pilot Airport Hotel. Skyline Airport Hotel -hotellin asiakkaat saavat jättää auton ilmaiseksi parkkiin korkeintaan 15 vuorokaudeksi, kun yöpyvät hotellissa joko meno- tai paluumatkalla. Pilot Airport Hotel taas lupaa ilmaisen pysäköinnin korkeintaan viikoksi. Molemmista hotelleista on ilmainen kuljetus lentokentälle.

Palvelu on kätevä muualta Suomesta saapuville matkailijoille. Reissuun voi lähteä autolla suoraan omasta kotipihasta jo päivää ennen lähtöä, eikä aamulennolle ehtimisestä tarvitse stressata. Majoituksen hinnalla parkkimaksukin on kuitattu.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kannattaa huomioida, että ilmaiset parkkipaikat jaetaan saapumisjärjestyksessä eivätkä pysäköintialueet ole vartioituja. Tarjous koskee yhtä autoa huonetta kohden.

Lue myös: Näin majoitut Helsinki-Vantaan lentoasemalla – katso lista lähellä sijaitsevista hotelleista

Alennuksia, pisteitä ja lisäpalveluita

Parkkipalveluja tarjoavia yrityksiä vertaillessa kannattaa ottaa huomioon myös mahdolliset alennukset ja edut. Joskus pysäköinnin saa edullisempaan hintaan tekemällä ennakkovarauksen hyvissä ajoin etukäteen.

Jos olet varannut pakettimatkan, tarkista saatko matkanjärjestäjän kautta alennuksen pysäköinnistä. Myös Finnair Plus -jäsenyydellä saa osassa parkkihalleista alennuksen.

ShutterstockPysäköinti Helsinki-Vantaalla
Selvitä mahdolliset edut ja alennukset ennen kuin maksat palvelusta.

Jos matkustat usein lentokentälle omalla autolla, tarkista, onko käyttämälläsi parkkipaikalla omaa kanta-asiakaskorttia alennuksineen.

Pysäköinnin yhteydessä voi tilata myös lisäpalveluja. Voit esimerkiksi varata autonpesun siten, että pääset kotimatkalle puhtaalla autolla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Pikaparkki lyhyille käynneille

Ajatko lentokentälle antaaksesi jollekin kyydin tai hakeaksesi jonkun lennolta? Tuodessasi matkustajia lentoasemalle, voit jättää heidät kyydistä lentokentän pääsisäänkäynnin edessä. Tälle alueelle ei kuitenkaan saa pysäköidä.

Lyhytaikaisia parkkipaikkoja löytyy terminaalin sisäänkäynnin lähellä sijaitsevalta pikaparkkialueelta. Finavia ohjeistaa käyttämään pikaparkkia matkustajia lentokentältä haettaessa. Pikaparkki soveltuu myös kuljettajille, jotka haluavat pysäköidä autonsa ja siirtyä lähtöaulaan saattamaan lähteviä matkustajia tai tuloaulaan odottelemaan saapuvia matkustajia.

Pikaparkin lisäksi matkustajia jättävät tai hakevat voivat käyttää P2-parkkihallia, joka sijaitsee terminaalin alla.

Lue myös: Matkustatko Helsinki-Vantaalta? Tässä tietopaketti lentokentälle – kaikki matkustajan tarvitsemat palvelut

Teksti: Maria Hietala
Kuvat: Inka Khanji, Finavia ja Shutterstock

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Changin lentoasema, Singapore

Tässä ovat vuoden 2023 parhaat lentoasemat – katso tuore Top 10!

Uusi reitti Tampereelta Nizzaan

Nämä ovat kesän 2023 uudet lentoreitit Suomesta

Halpalentoyhtiöt

Kaikki halpalentoyhtiöt Suomessa – katso kattava reittilista

Helsinki-Vantaa

Helsinki-Vantaalle odotettu uudistus – näin nesteiden kanssa matkustaminen helpottuu

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja