Suomen suurin matkablogiyhteisö

Merestä noussut, taianomainen Hailuoto

Kävin ensimmäisen kerran Hailuodossa viisi vuotta sitten. Muistan tuolloin seisseeni suu auki Marjaniemen satamassa tuijottamassa majakkaa, merta ilman horisonttia ja satumaista saaristolaismaisemaa miettien vain, että voiko jotain näin suunnattoman kaunista olla olemassakaan.

Palasin Hailuotoon viime kesänä. Taika oli edelleen tallella, ja minun sielunmaisemani. Viime viikonloppuna katsoin Veden saartamat -ohjelman Hailuoto-jakson, muistelin viime kesää ja olin pakahtua kaipuusta. Kaipuusta takaisin näihin maisemiin ja kaikesta koronan aiheuttamasta kaipuusta siihen normaaliin aikaan, kun elämässä oli toivoa.

 

Hailuoto Oulu majakka

Hailuoto taivas tuuliviiri

Hailuoto meri hiekkaranta ranta ruoho meri

Hailuoto taivas aurinko lokki

 

Olen aina tuntenut vetoa saaristomaisemiin. Olen tamperelainen kahden järven kasvatti, mutta meri on se, joka soittaa sieluni kelloa. Mitä myrskyisämpi, armottomampi ja voimakkaampi, sen parempi. Tuulentuivertamilla rannikoilla on rauha, lohdutus ja loputon kauneus.

 

Hailuoto majakka

Hailuoto luotsivene luotsikutteri satama

Hailuoto saaristo rannikko

Hailuoto laiva vene kalastaja majakka

 

Hailuoto on kokonaisvaltaisen upea, kuin viiden aistin taideteos. Se tuoksuu hyvältä, se kuulostaa lumoavalta, se tuntuu samaan aikaan hellältä ja ehdottomalta. Haaveissani muutan tänne vielä joskus asumaan.

 

Hailuoto rannikko

Hailuoto satama ankkuri kalaverkko

Hailuoto majakka

Hailuoto majakka taivas

Hailuoto kalaverkko

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Katja / HistoriadeViajes 29.1.2021 at 18:28

  Hailuoto on kyllä ihana ja onnekseni tuossa ihan naapurissa. 💜 Ehdoton joka kesän kohde ja nyt miettinyt pitäisikö käydä katsomassa talvellakin.

  • Reply Emma 13.2.2021 at 21:37

   Ehdottomasti pitäisi! Lumi ja jää tekee maisemasta varmaan aivan upean!

 • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin 29.1.2021 at 20:16

  Kiitos vinkistä, tuo Veden saartamat -ohjelman Hailuoto-jakso kuulostaa kiinnostavalta. Meillä oli viime vuonna mahdollisuus käydä joko Hailuodossa tai Perämeren kansallispuistossa. Kumpaankin ei olisi riittänyt mennä. Päätettiin valita Perämeren kansallispuisto tällä kertaa, mutta seuraavaksi sitten Hailuotoon!

  • Reply Emma 13.2.2021 at 21:37

   On Perämeren kansallispuistossakin paljon hienoa nähtävää, että ei huono valinta! 🙂

  Leave a Reply