Suomen suurin matkablogiyhteisö

Mistä löytyy Tampereen paras burgeri

Tamperehan on tunnetusti Suomen saunapääkaupunki, mutta voi sitä hyvällä omallatunnolla Suomen burgeripääkaupungiksikin kutsua. Tamperelaiset tykkäävät hampurilaisista ja meillä on myös ihan ikioma, uniikki ja palkittu burgerila, Ohana Grille. Se on äänestetty monena vuonna kaupunkilaisten lempihampurilaisravintolaksi, ja myös kansainvälinen matkailumedia Big Seven Travel on listannut sen koko Euroopan 19. parhaaksi! Se on ihan syystäkin omankin listani ykkönen ja ihan pakko maistaa -osastoa Tampereella!

Ohana Grillen hampurilainen

Kauppahallin keskikäytävän pieni liiketila on lounasaikaan viimeistä paikkaa myöten täynnä ja tiskille on koko ajan jonoa. Ruokaa saadaan keittiöstä kuitenkin nopeaan tahtiin nälkäisten lounastajien ahmittavaksi, joten paikkojakin riittää kaikille kun syöjät vaihtuvat tiuhaan.

Ohana Grillen ruokalista ei ole pitkä: perusburgerin lisäksi tarjolla on mm. vegeburgeri, kanaburgeri, Korean Fried Chicken -burgeri sekä vaihtuva kuukauden burgeri. Valitsemme Ohanan nimikkoburgerit ja valkosipuli-parmesaaniranskalaiset. Burgerissa on paksu, mehevä jauhelihapihvi, cheddaria, itse tehtyä ketsuppia, majoneesia, salaattia, paistettua sipulia ja oman Ohana Lei’Pomon sämpylä. Erityisesti sipulia mehevöittää kokonaisuuden omaa makuani miellyttäväksi. Ranskalaiset ovat täällä myös hampurilaisravintoloiden parhaimmistoa: rapeat ja suolaiset ja valkosipuli ja parmesaani todellakin maistuvat niissä. Ne eivät tarvitse mausteeksi edes ketsuppia!

 

tampere hampurilainen burgeri paras parhaat ravintola kauppahalli ohana

 

Naughty Brgrin hampurilainen

Top Chef -voittaja Akseli Herlevin Naughty Brgr laajensi Helsingistä pari vuotta sitten ensimmäisenä Tampereelle. Täällä vähän alkuun ihmeteltiin Naughty Brgrin pehmeää briossisämpylää, mutta tamperelaiset vissiin tottuivat ja tykästyivät siihen nopeasti, sillä nyt Naughtyjä on kaupungissa jo kaksi.

Naughtyn hampurilainen on perushyvä ja ranskalaiset omaperäiset. Perunat eivät ole nimittäin niitä perinteisiä tikkuja vaan leveitä suikaleita – ja sehän sopii minulle, sitä enemmän niillä saa kauhottua dippiä!

Hiukan vaatimaton lounasburgeri ei ehkä kuitenkaan saisi minua palaamaan Naughtyyn, etenkin kun Tampereella on niin monta muutakin loistavaa hampurilaispaikkaa, mutta sen sijaan kiinnostaa kyllä kokeilla esim. Naughtyn hodaria, pimped friesia tai friteerattua mac n cheeseä. Pisteitä ravintolalle myös ekstrakastikkeista, joilla voi hampurilaistaan maustaa, tosin suurin osa niistä on erilaisia hot sauce ja chili sauce -variaatioita.

 

tampere hampurilainen burgeri paras parhaat ravintola naughty brgr

tampere hampurilainen burgeri paras parhaat ravintola naughty brgr

 

Friends & brgrsin hampurilainen

Friends & brgrs on pietarsaarelaisten ystävysten vuonna 2014 perustama gourmetpikaruokaravintola, joka löytyy tätä nykyä Pietarsaaren ja Tampereen lisäksi melkein kymmenestä suomalaisesta kaupungista ja Saksan Hampurista.

Friends & brgrsista on tullut yksi minun lempi- ja luottohampurilaispaikoistani monestakin syystä. Ensinnäkin tietysti burgerit ja ranskalaiset on todella hyviä ja erityisesti paikan dipit on aivan maagisia! Myös sijainti on Tampereen keskeisimpiä (Keskustorin laidalla), eli ravintola sattuu ”ihan vahingossa” matkan varrelle eikä sinne tarvitse erikseen suunnitella menemistä. Tämä on myös paikoista tilavin, joten istumapaikkaa ei tarvitse jonottaa. Ja kun vielä limsaakin saa santsata ja palvelu on nopeaa (siitä huolimatta että hampurilainen tehdään aina tilauksesta), niin iso nam!

 

tampere hampurilainen burgeri paras parhaat ravintola friends brgrs

 

Social Burgerjointin hampurilainen

Vihdoin, pitkän odotuksen, jota koronapandemia vielä entisestään pidensi, jälkeen Social Burgerjoint avasi ravintolansa Tampereelle. Mikä pyhäinhäväistys, että annoitte lahtelaistenkin päästä hampurilaisten makuun ennen meitä!

Kävin hetimiten testaamassa kuukauden lounasburgerin ja parmesaaniranskalaiset. Heinäkuun Rose Hill -burgerissa oli pihvin ja briossin lisäksi BBQ-savumajoneesia, salaattia, suolakurkkua, cheddaria ja itse tehtyä ketsuppia. Ranskalaisten päälle raastettiin tarjoiluvaiheessa parmesaania ja maistoin niiden kaverina vielä valkosipuli-rosmariinimajoa. Tuomiona sanoisin, että burgeri toimii parhaiten lihan ystäville, sillä pihvi oli aivan valtava. Oikeaoppisesti mediumiksi grillissä paistettu pihvi maistui hyvältä ja oli mehevä, mutta oli omaan makuuni turhan hallitseva. Täysin sen varjoon ja peittämäksi jäivät burgerin muut ainekset. Tällä kokemuksella palaisin kuitenkin kokeilemaan esimerkiksi monen kehumaa kanaburgeria.

SBJ:n ravintolamiljöö ei ollut kovin kutsuva: sisustus on luolamaisen musta ja musiikki on lounasaikaan aivan liian kovalla. Istumaan ja nauttimaan paikka ei siis varsinaisesti houkuttele.

 

tampere hampurilainen burgeri paras parhaat ravintola social burgerjoint

 

***

Myös näiden ravintoloiden burgereilla on kullakin oma vankka fanikuntansa: Wanha Tappi Nekalassa, Zarillo (tiistaisin hampurilaisateriat 6,50!), gourmet-tason lihanystävän Huber, brittipubi Soho sekä Kalevan korttelipubi Public House Huurre.

 

LUE MYÖS MUUT RUOKAJUTUT TAMPEREELTA:

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

50 Comments

 • Reply Hanna / Ranskatar reissaa 10.7.2016 at 22:49

  Kiva lukea ravintolajuttuja Tampereelta, ne tulevat aina tarpeeseen 🙂 Tuota Ohanaa täytyisi varmaan testata, tosin Kauppahallin aukioloajat ovat ikävän lounaskeskeiset ja sen takia moni paikka siellä edelleen kokeilematta.

  • Reply Emma 11.7.2016 at 09:05

   Joo, noi Kauppahallin aukioloajat on kyllä ihan tyhmät 🙁 Toivottavasti vielä joskus nähtäis vaikka edes perjantain pidennetty aukiolo tms.

 • Reply Tanja/Levoton Matkailija 11.7.2016 at 10:28

  Täällä yksi burgerien suurkuluttaja! 😀 Ohanan burgeri erityisesti näyttää maukkaalta, pitää pitää se mielessä jos Tampereelle eksyn :).

  • Reply Emma 29.12.2017 at 23:07

   Ohana ❤️

 • Reply Pirkko / Meriharakka 11.7.2016 at 11:17

  Kauppahallit tuntuvat olevan ruokaretken arvoisia – lauantaina päädyimme Helsingissä moiseen ja söimme Stadin parhaiksi mainostetut Fish & Chips -ateriat Street Gourmetissa. Tiedä siitä ovatko parhaat, kun emme ole moisia muualla Helsingissä syöneet, mutta hyviä olivat!

  • Reply Emma 29.12.2017 at 23:08

   Kauppahallit on kyllä ruokamatkailua parhaimmillaan – kotimaassakin!

 • Reply Suvi 11.7.2016 at 16:40

  Käymme Tampereella sen verran usein, että oli kiva vilkaista myös burgerivinkki. Kuvien perusteella oma valinta olisi Kauppahallin Ohana Grill, se pitää varmaan vielä testata.

  • Reply Emma 29.12.2017 at 23:08

   Ehdottomasti kannattaa testata Ohana!

 • Reply Sandra 12.7.2016 at 11:32

  Munkin on pitänyt käydä monta kertaa Ohanassa, mutta tosiaan Kauppahallin aukioloajat ovat vähän mitä ovat. Kuvien perusteella näyttää niin hyviltä kuin olen muiltakin kuullut. Kävin testaamassa SYÖ10 Tampere -viikoilla Ruby & Fellasissa hevosenlihaburgerin, joka oli ihan jees. Kustaa3:en burgereista olen kanssa tykännyt, mutta Aussie Barissa oli vähän niin ja näin. Liha ok, liian vähän ranskalaisia ja kovasti olisin kaivannut juustoa ja muuta mehustusta. Nuo vegeburgerit näyttävät kieltämättä aika kuivilta ja mäkkäritasoisilta.

  Pitääkin yrittää tehdä ”ihan vain blogipostauksen takia” kooste Tampereen hampurilais- (ja siipi-)paikoista ja ihan sillä verukkeella mättää kunnolla.

  • Reply Emma 12.7.2016 at 12:06

   Joo, kaikkeen sitä joutuu vaan blogipostauksen tähden! 😀 Mä oon kyllä jo monesti tässä ”matkablogiurani” aikana ehtinyt miettiä että oisko se ruokabloggaaminen kumminkin ollut enemmän mun alaa… Täytyy oikein varoa ettei blogi (ja insta!) täyty huomaamatta pelkistä ruokajutuista 😀

 • Reply Kohteena maailma / Rami 13.7.2016 at 19:15

  Paikallislehti Morossa oli vähän aika sitten Tampereen kymmenen parasta burgeria listattu. Lopputulosta en muista, enkä muista oliko näitä kolmea paikkaa listattuna. Itse hieman ihmettelin sitä, että Grillsson Steakhouse & Barin burgeri ei ollut Moron listauksessa. Oletko käynyt siellä? Täytyy sanoa, että pidän sitä Tampereen parhaana burgerina ja se oli melkoinen yllätys omiin odotuksiin nähden. Itse rakasta burgereita niitä on tullut syötyä jos jonkilaisia ympäri maailmaa. En tiedä uskallanko mennä Grillsoniin toista kertaa, jos se ei olekaan ateriana niin hyvä kuin viimeksi 😀

  Bullissa en ole ehtinyt vielä käymään, täytyypä käydä siellä pikaisesti. On se tässä ollut heti avaamisesta lähtien suunnitteilla 🙂

  • Reply Emma 14.7.2016 at 08:58

   Joo, Ohanan burgeri oli just sen Moron kisan raadin valitsema voittaja (ja Neste oli siis yleisön suosikki)! Piti googlata se ensimmäinen Moron juttu, jossa parhaan burgerin haku alkoi ja siitähän kävi ilmi, että raati ei käynyt Grillssonissa ollenkaan. Mutta hyvä vinkki, täytyypä käydä myös siellä!

 • Reply Erja/ Andalusian auringossa- ruokamatkablogi 13.7.2016 at 22:05

  Ensimmäisen sämpylä näytti siltä tympeältä sahanjauhomaisen koostumuksen omaavalta perussämpylältä joka ei oikein maistu miltään, Ohanan briossimaisuus sen sijaan vakuutti jo ulkonäöllään. Bullin leip käy sänkkäreihin, mutta ei noin kuivaa leipää pitäisi birgeriin sotkea 🙂

  • Reply Emma 14.7.2016 at 09:01

   Joo, siis juttuun jäi hehkuttamatta tarpeeksi sitä Ohanan sämpylää! Se oli just sopivan pehmeä, mutta mikä parasta niin sekin oli käynyt grillissä ja saanut rapean (rasvaisen.. nam..) pinnan!

 • Reply Terhi / Muru Mou 15.7.2016 at 13:59

  Oijoi, tuo Ohana Grillin burgeri näyttää todella herkulliselta! Mä en erityisemmin syö purilaisia kun yleensä leipä on kuiva ja muutenkin huono teollisuussämpylä, mutta tuo burgeri näyttää sellaiselta mikä minullekin maistuisi! 😛

  • Reply Emma 29.12.2017 at 23:09

   Uskon että maistuis! ?

 • Reply Lotta | Watia.fi 15.7.2016 at 17:07

  Toi Neste on ollut kyllä kaikkien huulilla vegeskenessä Tampereella, mutta vielä en ole siellä käynyt. Täytyy yrittää tässä kesällä korjata tilanne. Nuo kaksi muuta ovat puhuttaneet myös ja ainakin Bull pitänee testata, kun sieltäkin vegevaihtoehtoja löytyy. Voih, nyt tuli kyllä nälkä.

  • Reply Emma 29.12.2017 at 23:10

   Eikun testailemaan kunhan ootte taas Tampereella!

 • Reply Martta / Martan Matkassa 16.7.2016 at 00:58

  Tuolla Kauppahallissa täytyy pistäytyä seuraavalla Tampereen visiitillä.

  • Reply Emma 29.12.2017 at 23:10

   Tervetuloa Tampereelle ja Kauppahalliiin! ?

 • Reply Virpi /Täynnä tie on tarinoita 16.7.2016 at 15:02

  Olen burgerien suuri ystävä, siksipä tämä juttu tottakai kiinnosti, vaikka Tampereella ei nyt niin usein tule käytyä. Mutta tiedänpä nyt mistä saa hyviä burgereita jos sinnepäin eksyn. 🙂

  • Reply Emma 29.12.2017 at 23:11

   Tervetuloa Tampereelle burgereille! ?

 • Reply Hanneli /duunireissaaja 16.7.2016 at 15:33

  Mä käyn usein töiden vuoksi Tampereella, ja reissuseura on burgerien suurkuluttajia. Pitääkin viedä myös heidät testaamaan näitä.

  • Reply Emma 29.12.2017 at 23:29

   Jee, nauttikaa Tampereen burgereista!

 • Reply Miraorvokki/Pöndekengissä 17.7.2016 at 16:22

  Ohana kuulostaa parhaalta 🙂 Aika harvoin tulee Kauppahalliin mentyä ja melkein aina suuntaan Umamiin, olen rajoittunut 😀 Ikinä en ole suurempi burgerin ystävä ollut, ehkä Ohana muuttaisi asian. Ainakin vaikuttaa tosi hyvältä!

  • Reply Emma 29.12.2017 at 23:30

   Mä taas en ole suuri sushin ystävä, mutta Umamia täytyisi kyllä käydä koittamassa! ?

 • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta 17.7.2016 at 21:26

  Siis mä en kyllä alun alkaenkaan olisi lähtenyt mihinkään huoltsikkaburgereihin toivoani laittamaan! 😀 Mutta sen sijaan noi Ohanan burgerit näyttävät lähes täydellisiltä, oi oi oi… Tiedän, missä syön Tampereella seuraavan kerran!

  • Reply Emma 18.7.2016 at 09:06

   Joo, tää ei ollut ihan reilu vertailu kun huoltsikka on huoltsikka ja kaks muuta on burgereihin erikoistuneita ravintoloita, myönnetään! 😉

 • Reply Jane / Lomaunelmia ja unelmalomia 24.4.2017 at 20:29

  Sibyllan hampurilaiset on mun mielestä surkeita… en ole tosin moneen vuoteen maistanut, mutta onkohan ne pahemmin petraantuneet… ja vielä yleisön suosikki.

  Mitään noista muista ei olla testattukaan. Rupesin tässä miettimään missä me syödään hampurilaisaterioita (muualla kuin Hesellä ja Burger Kingillä), niin eipä juuri… muutama kerta on vuosien mittaan syöty tuossa Lietsun American Dinerissa kun asutaan muutaman kilsan päässä Ylöjärven puolella. Edelliskerrasta on kyllä pari kolme vuotta luulisin. Kahdesti on käyty Aussie barissa ja ekalla kertaa saatiin oikein hyvät mutta toisella kertaa oki vaikea tunnistaa saman puljun tuotoksiksi. Nyt ei enää huvita mennä sinnekään.

  • Reply Emma 25.4.2017 at 08:59

   Heh joo, eipä noi Nesteen burgerit varmasti muuten kaikkien makunystyröitä hivele, mutta siellä tosiaan on tarjolla täysin vegaaniset mätöt majoneeseineen ja juustoineen. Pisteet niistä siis! American Diner tosiaan tekee myös ihan hyvät hampparit!

 • Reply Tiia/ReiseReise 24.4.2017 at 21:46

  Pitihän tämä lukea entisenä tamperelaisena, ja kukapa ei hampurilaisista tykkäisi. Ihanaa, että voittajapaikasta saa myös vegeburgerin. Oon muistaakseni menossa (tai tulossa) Tampereelle kesällä, niin ehkä voisi mennä testaamaan…vaikka Gopal houkuttelee aina.

  • Reply Emma 25.4.2017 at 08:59

   Joo, nykyään on mahtavaa, että HYVÄÄ vegeruokaa ja vaihtoehtoja löytyy. Tsekkaa ihmeessä Ohana ensi kerralla!

 • Reply Stacy Siivonen 28.4.2017 at 09:15

  Tämä on sikäli ajankohtainen juttu, että matkustan Tampesteriin. Tosin sitä en tiedä, onko aikaa istahtaa purilaiselle. Minuakin ottaa päähän tuo sana BRGR, samoin FCK NZS ja FCK SOO, vaikka asiasta olenkin samaa mieltä, niin ja purilaisista.

  • Reply Emma 29.4.2017 at 15:12

   Toivottavasti ehdit BRGRille 😀 Etenkin Kauppahalli on upea käyntikohde muutenkin jos et ole vielä sattunut reissuillasi siellä piipahtamaan!

 • Reply HaHa 29.12.2017 at 22:36

  Tänään käytiin ekaa kertaa Ohanassa ja pettymys oli kaiken hehkutuksen jälkeen suuri. Totuus tuli lapsen suusta. Hamppari ja ranskalaiset eivät maistuneet miltään. En tiedä oliko kokeilta loppunut suola…

  • Reply Emma 31.12.2017 at 23:25

   Voi itku! Onkohan kokilla tosiaan ollut huono päivä, vaikka eihän sen tietenkään pitäisi asiakkaalle näkyä..

 • Reply Nina 23.4.2018 at 19:45

  Friends & Brgrs saa multa erityismaininnan siitä, että niillä gluteeniton hampurilainen ei maksa ekstraa. Lisäksi paikan gluteeniton hampurilainen on myös poikkeuksellisen hyvä, eikä hajoa atomeiksi, kun päin katsoo.

  • Reply Emma 24.4.2018 at 11:10

   Tämä on hyödyllinen tieto gluteenittomille burgerien ystäville!

 • Reply Kepa 23.4.2018 at 23:18

  Jäi vielä monta hyvää burgeripaikkaa testaamatta; Jack the Rooster, Pancho Villa, Roast, American diner, 2h+k bar, Soho, Ville & Vilja…
  Hyviä (ja huonoja) burgereita saa lähes joka kippolasta, yleensä se riippuu kokin ammattitaidosta, että pystyy pitämään laadun tasaisena.
  Toiset kokit tykkäävät suolaisemmasta ja toiset taas pippurisemmasta, välillä pitää tehdä samaan paikkaan uusintakäynti ja antaa toinen mahdollisuus, jos ei parane niin sitten se on siinä…

  • Reply Emma 24.4.2018 at 11:11

   Joo, oishan näitä vaihtoehtoja Tampereella, mutta nyt rajasin näihin, jotka on pärjänneet Tamperelaisen ja Aamulehden äänestyksessä. Pancho Villa ja American Diner ei oo mua itseäni vakuuttaneet, noissa muissa en olekaan burgeria syönyt. Mikä sun oma lemppari on?

 • Reply Anni 24.4.2018 at 16:59

  Kiva listaus, kiitti. Onkin pitänyt testata varsinkin Naughty Brgrin hampurilainen jo jonkin aikaa..

  • Reply Emma 25.4.2018 at 08:53

   Kiitos Anni! Tulkaahan testaamaan Tampereen burgereita! 🙂

 • Reply Muiggu 25.4.2018 at 21:38

  En tiiä saako ohanasta vielä ylikypsällä härällä täytettyä burgeria. Ne menee kuulemma päivittäin kun kuumille kiville.

  • Reply Emma 26.4.2018 at 09:06

   Sama taisi olla muuten ainakin aikoinaan korealaisen burgerin kanssa! Ah, nyt alkoi tekemään mieli Ohanan burgeria!

 • Reply Loikkari 21.2.2019 at 14:39

  Kauppurissa ei tule käytyä, koska se sämpylä on ihan kamala. En ymmärrä, miten joku on voinut päättää valita sellaisen kumisen sämpylän, joka tuskin lisää myyntiä, mutta rajaa osan pois ja saa kritisoimaan. Miksi ei voi olla sämpylä, jollainen on hyväksi todettu?

  • Reply Emma 22.2.2019 at 10:47

   Muistelisin nähneeni jossain, että sämpylän valmistajaa/reseptiä vaihdettiin. Mutta ainakin siitä alkuperäisestä sämpylästä olen ihan samaa mieltä, miten ihmeessä sellainen saatettiin valita hampurilaissämpyläksi, eikö kukaan testannut sen makua (ja erityisesti koostumusta) etukäteen?!

 • Reply Marika /Matkalla Missä Milloinkin 2.8.2020 at 17:21

  Täytyypä laittaa Ohana Grille muistiin seuraavaa Tampereen reissua varten! Naughty Brgrissa ollaan käyty Turussa, jolloin hampurilaisiimme oli lipsahtanut aivan liikaa suolaa eikä olla sen vuoksi intouduttu kokeilemaan toista kertaa. Myös Social Burgerjoint Lahdessa jäi mielestämme hieman keskinkertaiseksi, emmekä ole kokeneet tarvetta käydä sielläkään uudelleen. Oma burgersuosikkimme taitaa olla Lahdessa Busburger.

  • Reply Emma 3.8.2020 at 19:24

   Jep, Ohana on Tampereella ihan must – paitsi burgerien niin ihanan Kauppahallin miljöön takia! Kannattaa vaan katsoa ja huomioida Kauppahallin aukioloajat ettei käy hassusti!

 • Reply Keittäjä 15.8.2020 at 10:54

  Tulkaas poikkeen Pirkkalassa Haikan Grillillä. Täällä olis yks aika kova haastaja ison kirkon burgereille👌

  • Reply Emma 18.8.2020 at 09:26

   Tämä on korvan takana, moni on kehunut!

  Leave a Reply

  UA-79653706-1