Suomen suurin matkablogiyhteisö

Kevät saapui Hatanpään arboretumiin

Viime kesänä vierailin Hatanpään arboretumissa useampaankin kertaan. Loppukesästä myös kahvittelin Hatanpään kartanossa valmistujaisianikin. Tänä vuonna, tänä outona koronakeväänä, jolloin säätkin ovat olleet välillä aivan sekaisin, lähdin helatorstaina katsomaan onko kevät jo saapunut arboretumin puistoon.

Aluksi näytti, että olin turhan aikaisessa enkä löytäisi muuta kuin vasta ihan nupullaan olevaa uutta elämää. Mutta kun jaksoi kävellä kartanolta alas Vihilahden puistoon asti, löytyi lopulta vaikka kuinka paljon väriä ja kukkia.

 

Hatanpää arboretum kevät puisto kukka kasvit Hatanpää arboretum kevät puisto kukka kasvit Hatanpää arboretum kevät puisto kukka kasvit Hatanpää arboretum kevät puisto kukka kasvit Hatanpää arboretum kevät puisto kukka kasvit Hatanpää arboretum kevät puisto kukka kasvit Hatanpää arboretum kevät puisto kukka kasvit Hatanpää arboretum kevät puisto kukka kasvit Hatanpää arboretum kevät puisto kukka kasvit

 

Haimme kahvit ja pullat mukaan puiston kahvilasta (sisällähän ei vielä saa istua) ja vaeltelimme puistossa pari tuntia. Vähän lämpimämmällä säällä olisi voinut ottaa mukaan viltin ja loikoilla nurmella pidemmänkin aikaa. Myös kartanon kahvila on tänäkin kesänä auki: kannattaa ehdottomasti käydä ihailemassa kartanon sisätiloja heti kun sinne pääsee!

 

Hatanpää arboretum kevät puisto kukka kasvit Hatanpää arboretum kevät puisto kukka kasvit Hatanpää arboretum kevät puisto kukka kasvit Hatanpää arboretum kevät puisto kukka kasvit Hatanpää arboretum kevät puisto kukka kasvit Hatanpää arboretum kevät puisto kukka kasvit

 

Hatanpään arboretumissa asustaa myös joukko puolikesyjä oravia, joita on hauska seurata. Osalla on jo kesäturkki päällä, osa on tähän aikaan hassun kirjavia puoliksi harmaine talviturkkeineen ja -häntineen. Oravia voisi varmaan periaatteessa syöttääkin, mutta ehkä on järkevämpää tyytyä vain katselemaan ja antaa oravien etsiä oma ruokansa.

 

Hatanpää arboretum kevät puisto orava Tampere Hatanpää arboretum kevät puisto orava Tampere Hatanpää arboretum kevät puisto orava Tampere Hatanpää arboretum kevät puisto orava Tampere

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin 25.5.2020 at 15:35

  Vaikuttaakin kivalta kohteelta, varsinkin Marika tykkäisi kovasti. Jos jotain hyvää tästä korona-asiasta voi hakea, niin nyt monet tuntuvat kirjoittavan kotiseutunsa vähän myös tuntemattomimmista kohteista, joista voi saada itsekin aidosti ideoita kotimaanmatkailua varten!

  • Reply Emma 30.5.2020 at 20:17

   Jep – ja etenkin jos on jo nähnyt jonkun kaupungin pääkohteet, niin on sitä kiinnostavampaa lähteä tutkimaan niitä pienempiä juttuja!

  Leave a Reply

  UA-79653706-1