Tampereen parhaat aamiaiset TOP 5

Aamiainen on uusi brunssi! Ne, jotka ovat seuranneet blogiani aiemmin, tietävät että olen suuri brunssien ystävä. Hyviä viikonloppubrunsseja löytyykin Tampereelta niin paljon, ettei valinnanvara lopu ihan parissa viikonlopussa kesken (katso jutun lopusta linkit brunssiarvioihini), mutta entäs arkisin sitten? Mistä saa niin herkullisen arkiaamupalan, että se pelastaa koko päivän?

Tässä ovat omat lempiaamiaiseni Tampereella. Nämä viisi kahvilaa ja hotellia tarjoilevat tamperelaisille aamupalaa joka päivä. Viikonloppuisin Fazer Café ja Lillan pistävät pöydän vielä koreammaksi brunssilla, Pyynikin Oma Kahvila kattaa aamiaispöytään vähän ekstraa, ja Tammerissa ja 4 vuodenajassa tarjoillaan samaa, herkullista aamiaista niin arkena kuin viikonloppunakin.

Fazer Café Hämeenkadun aamiainen

Fazerin aamiainen on aina hyvä idea. Se on runsas ja valikoimasta löytyy taatusti jokaiselle jotain. Aamupalakattaus sisältää leivät, croissantit ja karjalanpiirakat, leikkeleet, juustot, vihannekset ja munat. Lisäksi on tarjolla jugurttia ja puuroa lisukkeineen (hillot, pähkinät, marjat). Se mikä tekee Fazerin aamiaisesta erityisen herkullisen on vaihtuvat kakut ja leivonnaiset, joita on yleensä tarjolla montaa sorttia. Pöydässä on myös erikoisjuustoja, annoskokoisia chia- ja tuorepuuroja sekä lettuja hillon ja kermavaahdon kanssa. Pisteitä myös loistavalle teevalikoimalle!

Fazer Cafén aamiaisbuffet maksaa 13,90 € ja se on tarjolla arkisin klo 7.30-10.30.

Tampere aamiainen aamupala kahvila Fazer Tampere aamiainen aamupala kahvila Fazer

 

Pyymäen Oman aamiainen

Vähän Fazeria suppeamman, mutta todellakin enemmän kuin riittävän aamiaiskattauksen voi nauttia Pyymäen Oma -kahvilassa. Kahvilan sijainti on muuten erityisen kätevä jos olet hyppäämässä aamiaisen jälkeen junaan! Myös täällä on tarjolla valikoima leipiä (muun muassa todella herkulliset croissantit!) leikkeleineen, puuroa ja jugurttia, tuoreita hedelmiä ja vaihtuvia leivonnaisia kahvilan valikoimasta. Viikonloppuisin noutopöytään katetaan myös lämpimiä aamiaisruokia ja hinta on kaksi euroa arkiaamiaista kalliimpi.

Pyymäen Oman aamupala on tarjolla arkisin 7.30 – 10.30 ja se maksaa 10,90 €.

Tampere aamiainen aamupala kahvila Pyymäen

 

Lillan Hotel & Cafén aamiainen

Runsaan ja monipuolisen tarjonnan lisäksi arvostan niin aamiais- kuin missä tahansa muussakin ruokailupaikassa ympäristöä. Mitä uniikimpi ja elämyksellisempi, sen parempi! Seuraavat kolme aamiaispaikkaa lukeutuvatkin oikeastaan kaikki tähän sarjaan: paitsi että ruoka on hyvää, niin yhtä lailla nämä kannattaa tsekata ympäristön ja tunnelman takia.

Lillan Hotel (hotellin puoli on vielä testaamatta, mutta aion joku kerta kyllä hemmotella itseäni myös yöpymisellä täällä!) on pieni putiikkihotelli suloisella Viinikan puutaloalueella. Hotellin yhteydessä on pieni ravintola, joka tarjoilee joka aamu aamiaista myös muille kuin hotellin asiakkaille (ennakkovarausta suositellaan) ja sunnuntaisin myös brunssia. Aamiaisella nautitaan huolella lähituotteista valmistetuista herkuista – ja mainitsinko jo, että niin sympaattisissa puitteissa ja kauniilta lautasilta, että tämä aamiainen on vaan pakko kokea!

Lillanin aamupala on tarjolla joka päivä klo 8-10 hintaan 20 €.

 

Tampere aamiainen aamupala kahvila Lillan Tampere aamiainen aamupala kahvila Lillan Tampere aamiainen aamupala kahvila Lillan

 

Radisson Blu Grand Hotel Tammerin aamiainen

Historiallinen Hotelli Tammer – nykyään viralliselta ja pitkältä nimeltään Radisson Blu Grand Hotel Tammer – on tamperelainen instituutio. Jos on sattunut käymään niin, että et ole vielä koskaan siellä vieraillut, niin nyt aamiaiselle mars! Aamiainen tarjoillaan yhdessä Tampereen kauneimmista ja juhlavimmista saleista, joten puitteet ovat todellakin vanhan maailman glamour ja grand. Aamupalakattaus on huikean laaja: perusaamupalaruokien (leivät, leikkeleet, puurot, myslit ym.) lisäksi on tarjolla muun muassa mustaamakkaraa, savusilakoita ja virgin mary -drinkkejä. Lopullisesti olin myyty, kun sain pöytään tarjoiltavan (!) kahvin kanssa lämmitettyä maitoa.

Tammerin SuperBreakfast-aamiainen on tarjolla arkisin klo 6.30-10.00 (viikonloppuisin klo 13.00 asti) ja sen hinta on 23 €.

 

Tampere aamiainen aamupala kahvila Tammer hotelli

Kuva: Visit Tampere, Aki Rask

Tampere aamiainen aamupala kahvila Tammer hotelli Tampere aamiainen aamupala kahvila Tammer hotelli

 

4 vuodenajan aamiainen

4 vuodenaikaa on Kauppahallin tunnelmallinen ranskalainen ravintola, joka on valittu monta kertaa muun muassa Tampereen parhaaksi lounaspaikaksi. Kauppahallin omalaatuista tunnelmaa kannattaa kuitenkin poiketa haistelemaan ja maistelemaan jo aamusta ranskalaistyyppiselle petit déjeunerille. 4 vuodenajan aamiainen sisältää uppomunaleivän joko Benedict (pekoni), Royale (kylmäsavulohi) tai kasvisversiona, vastapaistetun croissantin hillolla, tuorepuristetun appelsiinimehun sekä cappuccinon (tai vaihtoehtoisesti tavallisen suodatinkahvin tai teen). Ihan oh lá lá ja la vie est belle!

4 vuodenaikaa tarjoilee aamupalaa maanantaista lauantaihin klo 8.00-11.00 hintaan 12 €

 

Tampere aamiainen aamupala kahvila 4 vuodenaikaa kauppahalli Tampere aamiainen aamupala kahvila 4vuodenaikaa kauppahalli

~

Näiden viiden suosikkini lisäksi voin lämpimästi suositella myös näitä aamiaisia: Mama Bearin puurobistro, Puisto, Pella’s Cafe, Café Siilinkari, Keskustorin Aitoleipä, Cafe Reilu ja Kaffila. Myös kaikissa keskustan hotelleissa voi ostaa aamiaisen vaikkei yöpyisi hotellissa – esimerkiksi Hotelli Tornissa on aivan loistava aamiainen!

LUE MYÖS BRUNSSIARVIONI:

Tampereen parhaat brunssit, osa 1 – sisältää mm. Café Pispalan, Café Aitoleivän ja Fazer Cafén brunssit
Tampereen parhaat brunssit, osa 2 – sisältää mm. Lillanin, Viilan ja Sandron brunssit
Tampereen parhaat brunssit, osa 3 – sisältää mm. Saunaravintola Kuuman, Hyggen ja Tuhton brunssit

 

Jutun artikkelikuva: Hotel Lillan / Visit Tampere, Laura Vanzo

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Terhi 24.1.2020 at 21:59

    Aivan mahtavaa, kiitos Emma vinkeistä. Meidän perhe keräilee erilaisia aamupalakokemuksia. Satutko tietämään onko jossain tai jopa kaikissa saatavilla myös gluteeniton vaihtoehto ?

    • Reply Emma 25.1.2020 at 09:51

      Ole hyvä <3 Mä oon tosi huono kaikissa erikoisruokavalioissa, en koskaan muista kiinnittää huomiota, kun itsellä on niin onnekas tilanne, että kaikkea voi syödä. Tammerissa ainakin muistan nähneeni erikseen gluteenittomia tuotteita, näistä muista en kyllä uskalla sanoa mitään. Pella'sia on kehunut moni gluteeniton myös, on jäänyt mieleen että siellä on mm. gluteenittomia karjalanpiirakoita ja kakkuja.

    Leave a Reply