Suomen suurin matkablogiyhteisö

Matkailevan matkailun opettajan ongelmia

Työ matkailun opettajana on ollut tähän asti ihan juuri niin kivaa kuin vaan uskalsin haaveillakaan. Tottakai myös haastavaa, stressaavaa ja työaika tuntuu olevan lähes kellon ympäri, mutta silti. Saan puhua työkseni matkailusta ihmisille, joita se kiinnostaa yhtä paljon kuin itseänikin – what’s not to like!

On vain yksi mutta. Opettaja on sidottu lukuvuoden opetuksen aikatauluihin ja ennalta määriteltyihin vapaajaksoihin, joten entisen elämäni pitkät viikonloppulomat ja ex tempore -reissut eivät sovi yhteen uuden uravalintani kanssa.

Jos etsii tämän pilven hopeareunusta, niin voihan se toisaalta olla hyväkin, että joitakin ”turhia” reissuja jää näin tekemättä (siis sellaisia, jotka tapahtuvat kun yön pimeinä tunteina selaa Facebookia, fiidissä tulee vastaan Lentodiilien sikahalvat lennot jonnekin, mihin ei ollut koskaan edes ajatellut matkustavansa ja sitten huomaakin jo varanneensa ne) ja tulee ehkä panostettua määrän sijasta laatuun.

Käytännössä tilanne on nyt tammikuun alussa se, että olen jo varannut lennot hiihtolomalle, pääsiäislomalle ja syyslomalle. Koska lomapäivät ovat jo tiedossa ja niitä ei oikein voi käytännössä muutella – ja koska kyse on valtakunnallisista koulujen loma-ajoista, joille ei mitään tarjoushintoja ole tiedossa vaikka odottaisi miten pitkään – niin miksipä sitä ei siis varaisi reissuja jo nyt!

Tiedossa on siis tälle vuodelle ainakin nämä matkat:

Hiihtolomalla Lissaboniin ja Portoon

Lennän Portoon ja valun sieltä rannikkoa pitkin alas Lissaboniin, josta lennän takaisin. Molemmissa kaupungeissa olen käynyt aikaisemmin vain nopeasti ohikulkumatkalla, mutta uskallan jo sen perusteella odottaa niiltä paljon. Nyt vinkkejä kehiin siis niin Portoon, Lissaboniin kuin matkan varrellekin! Myös muista matkablogeista onneksi löytyy paljon luettavaa ennen matkaa, esimerkiksi:

Irtiottoja: Lissabon – matkakohteena vertaansa vailla
Travellover: Porto on pohjoisen Portugalin must see -kohde

Lissabon

Kuva: Pixabay

 

Pääsiäisenä Serbia ja Pohjois-Makedonia

Niin, minullahan oli jo viime syksynä lennot varattuna Turusta Skopjeen (Wizzairhan lentää nykyään tuota väliä suorana), mutta jouduin jättämään ne uuden työn aloituksen takia käyttämättä. Nyt siis uusi yritys, tosin tällä kertaa varasin lennot Air Serbialta, koska pystyin siten kätevästi yhdistämään kaksi kaupunkia yhdelle reissulle! Balkanin vinkitkin otetaan ilolla vastaan, jätä siis kommentti jos sinulla on näistä kaupungeista kokemuksia!

Tässä esimakua muista matkablogeista:
Maailman ympäri 180 vuodessa: Skopje – pala Jugoslavaa
Vagabonda: Viisi syytä ihastua Belgradiin

 

SKopje

Kuva: Pixabay

 

Syyslomalla Färsaarille

Huomasin, että SAS:n Eurobonus-pisteitä on menossa vanhaksi Pohjoismaiden lentojen verran ja senhän ei sovi antaa tapahtua. Olin jo muutenkin miettinyt, että sopivan tilaisuuden tullen käytän pisteet joko Färsaarten tai Huippuvuorten lentoihin. Järkevimmäksi ajankohdaksi sopi syysloma ja valintani osui Färsaariin! Ja minulla on jo nyt sellainen olo, että matkani Färsaarille tulee olemaan aivan liian lyhyt eikä varmasti jää viimeiseksi… Lue vaikka nämä jutut Färsaarten upeudesta niin ymmärrät mitä tarkoitan:

Live now dream later: Färsaaret – matkakohde joka jätti sanattomaksi
Kerran poistuin kotoa: Färsaaret – tämän kohteen kanssa loppuvat ylisanat!

 

Färsaaret

Kuva: Pixabay

Färsaaret

Kuva: Pixabay

Färsaaret

Kuva: Pixabay

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply piyya / Levoton Sielu Maailmalla 11.1.2020 at 16:52

  Kivoja matkoja tiedossa. Belgrad ja Skopje onkin kohteita joissa olen sitten ehtinyt ihme ja kumma käydä ennen sinua. Belgrad oli ihana, olimme naisten matkalla siellä ja ihastuimme kaikki kaupungin rentoon tunnelmaan.
  Skopje on varattuna maaliskuun alkuun ja jos kaikki tähdet on kohdallaan pääsen lähtemäänkin sinne., odotukset ovat korkealla myös sen suhteen.
  Lissabonista ei puhutakaan, otan vaan sun kuvat ja tunnelmat vastaan innolla.

  • Reply Emma 13.1.2020 at 20:00

   Belgradista olen lukenut hyvää, Skopje taas on ehkä lukemani perusteella vähän tylsempi. Harmi kun nyt ehdin olla vain lyhyen ajan Belgradissa ja pidempään Skopjessa. Mutta ainahan sitä pääsee takaisin jos jää paljon näkemättä! Toivottavasti ehdit kirjoittaa ennen mun matkaa Skopjesta, että nään vähän lisää mitä on tiedossa!

 • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin 12.1.2020 at 23:29

  Färsaaret kiinnostaisi kohteena meitäkin kovasti, valitettavasti se ei kuitenkaan ainakaan tänä vuonna mahdu kalenteriin. Jään kuitenkin mielenkiinnolla odottamaan sinun juttujasi sieltä! Toivottavasti vielä syysloman aikaan sää olisi kiva.

  • Reply Emma 13.1.2020 at 20:08

   Se lokakuun sää onkin tässä se ainoa juttu, mikä saattaa potentiaalisesti pilata reissun – tai jos ei nyt pilata, mutta jos on kovin sateista ja sumuista, niin jää upeat maisemat näkemättä. Ei auta kuin toivoa parasta!

 • Reply Helena 26.1.2020 at 12:44

  Totta puhut! Oon viihtyny Omniassa matkailuopinnoissa tosi hyvin, mutta aikaiset aamuherätykset ja aikatauluihin sitoutuminen pännii välillä. Syyslomalla tai marraskuussa ois kiva lähtee 10 päivän taai 2 viikon matkalle, mut syysloma kestää vain viikon. Ja kuinka paljoin korvaavia mä joudun tekeen, jos pidän viikon omaa lomaa?

  Omnian luokanvalvoja painottanu, ettei ainakaan nyt alussa sais ottaa omia lomia..

  • Reply Emma 27.1.2020 at 20:24

   Hienoa kuulla, että oot viihtynyt! Mikä on sun mielestä paras kurssi tai aine teidän opinnoissa?

  Leave a Reply