Suomen suurin matkablogiyhteisö

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Annemaria/Samppanjaa muovimukista 27.9.2019 at 17:30

  Heh, vaikka olen ”vasta” +55 voipi olla, että unimuna olisi mullekin vähän liian extremeä 🙂 Mitä enemmän tulee ikää, sitä tarkempi alkaa olla siitä, mihin päänsä kallistaa. Sulla oli hyviä kommentteja tuossa, miten seniorimatkailijoiden tarpeet tulisi entistä enemmän huomioida matkailussakin. Puhutaan sen verran merkittävästä ryhmästä, joka vain tulevaisuudessa tulee kasvamaan. Verrattuna aiempiin vuosikymmeniin kyseessä on myös entistä heterogeenisempi ryhmä, joista suuri osa on kokeneita matkailijoita. Ei ole enää yhtä eläkeläiskohderyhmää, vaan joukko ikääntyneitä, joilla on hyvin erilaisia tarpeita. Joskus tuntuu, että tämä unohdetaan palveluita kehitettäessä.

  • Reply Emma 28.9.2019 at 10:37

   Jep, kaikissa ikäluokissa on tietysti erilaisia tarpeita ja motiiveja, ja vaikkapa extreme-seikkailijoita löytyy niin teineistä kun eläkeläisistäkin! Hyvä muistutus, että kasvava seniorimatkailijoiden joukko on kaikkea muuta kuin yhtenäinen!

 • Reply Espanjaan 28.9.2019 at 06:01

  Kiitos Emma jutusta ja huomioista. Olen itse juuri tuollainen seniorimatkustaja. Joitain asioita on varmaan hyvä ottaa huomioon, koska tarve esim esteettömästä kulkemisesta iän myötä lisääntyy. Mutta kategorisointi iän mukaan on monissa asioissa turhaa. Esim me puhumme englannin ja ruotsin lisäksi saksaa ja Espanjaa, käytämme sujuvasti riittäviä digipalveluja matkatessamme. Varailemme hotellit AirBnb:t, yms. Juuri eilen ostin netistä konserttiliput tälle päivälle Konstsnziin. Viikolla olemme tehneet pari pyuräilyretkrä ja yhden patikkaretken läniympäristööm. Ja toistaiseksi mieheni ajaa tarvittaesss sujuvasti sekä vuoristojen serpentiinit että Espanjan liikenneympyrät. Meidän tarpeemme liittyvät eniten rauhalliseen pysähtymiseen ja kiireettömään ajanviettoon. Eikä mieheni nuorempanakaan olisi kiipeillyt kirkontorneihin tai lähtenyt kanssani Caminito del Reylle. Olen jotenkin huomaavinani tässä seniorikeskustelussa sellaista vanhusten massaholhousts, joka sopii monille yhtä huonosti kuin massaturismi meille. Mutta tosi hyvä pointti on tuo, että meitä on paljon ja suuri joukko meistä matkustelee vielä pitkään ja omatoimisesti.

  • Reply espanjaan 28.9.2019 at 11:04

   Seniorin rajoittuneisuus näkyy valitettavasti tekstissäni. Kirjoitin yöllä pimeässä sängyn laidalla ja kännykällä. Sormet eivät aina osu kohdalleen. Taidan sittenkin olla jo vähän vanha. Anteeksi!

   • Reply Emma 29.9.2019 at 12:34

    Höpsis, mä en edes huomannut mitään kirjoitusvirheitä! Kirjoitit asiaa – seniori-ikäisissä matkailijoissa on monenlaisia ihmisiä eikä minkään asiakasjoukon osalta ole hyvä tehdä liian kattavia yleistyksiä. Toisaalta huomaan itsekin jo nyt neljäkymmentä täytettyäni, että tietyt asiat alkaa hitaasti mutta varmasti muuttumaan omallakin kohdallani. Iän myötä esimerkiksi tietyt omat rajoitteeni, kuten vaikka korkeanpaikankammo, vaan pahenee ja turvallisuushakuisuus lisääntyy. Ja nimenomaan tuota rauhallista pysähtymistä ja kiireettömyyttä arvostan myös itse koko ajan enemmän.

 • Reply Helena 28.9.2019 at 12:13

  Se on hyvä, että seniorimatkailun kasvusta puhutaan, kun vanhusten määrä lisääntyy koko ajan. Tämä todennäköisesti lisää esteettömän matkailun tarvetta ja toivottavasti kysyntääkin.

  • Reply Emma 29.9.2019 at 12:35

   Jep, ja esteettömyydestä ja saavutettavuudesta pitäisi kyllä puhua enemmän myös. Onneksi tieto koko ajan lisääntyy ja erilaisia palveluja ja tuotteita suunnitellaan ottamaan huomioon erilaisten matkailjoiden tarpeet.

 • Reply Piyya 29.9.2019 at 07:59

  Unimuna on kyllä ihan pop !
  Ja kuten äitinikin totesi, hyvin monelle se yllättäen sopiikin. Itse olen nyt nukkunut kolmet unet unimunassa ja aion kyllä jatkossakin suosia niitä.
  Toinen suositeltava yöpymismahdollisuus on Airport Hotel bonus inn. Edullinen, auton saa jättää parkkipaikalle ilmaiseksi jopa kahdeksi viikoksi kun yöpyy joko menohan tai tuloilman hotellissa. Ja lentokenttäkuljetuksrt kuuluu hintaan,

 • Leave a Reply

  DR64JYRDBG