Suomen suurin matkablogiyhteisö

Keskustorin sympaattinen Ratikkakahvila

Tampereella ei ole viime vuosina juuri muusta puhuttukaan kuin ratikasta. Ensin pohdittiin sitä onko kaupungilla varaa moiseen jättiprojektiin, sitten sitä tarvitaanko Tampereen kokoisessa kaupungissa ratikkaa (”ja vastahan tänne se tunnelikin rakennettiin”), ja kun ratikkatyöt sitten alkoivat, on kuuma puheenaihe ollut niiden vaikutus keskustan yritysten asiakasvirtoihin ja liikkumisen vaikeuteen keskustassa.

Tampere ratikka ratikkakahvila keskustori kahvila terassi

Ratikkatyömaa on kieltämättä myllännyt Tampereen keskustan ihan kamalan näköiseksi. Mutta ensimmäinen valonpilkahdus tunnelin – ei rantatunnelin vaan kuvaannollisen tunnelin – päässä nähtiin viimein tänä keväänä, kun pätkä Hämeenkatua Tuulensuussa saatiin valmiiksi. Täällä kiskot jo odottelevat ratikkaa ja pysäkki matkustajia!

Tampere ratikka ratikkakahvila keskustori kahvila terassi

Sen oikean tulevan ratikan mallia on päässyt katsomaan ja kokeilemaan Maketti-näyttelyssä Tampereen Rollikkahallissa, mutta vielä sympaattisempi ”ratikkalähettiläs” on omasta mielestäni tänä kesänä Keskustorilla auennut Ratikkakahvila. Ratikkakahvilan raitiovaunu edustaa toki vanhempaa ratikkasukupolvea, mutta Tampereella sekin on aikoinaan (70-luvulla) syntynyt!

Tampere ratikka ratikkakahvila keskustori kahvila terassi Tampere ratikka ratikkakahvila keskustori kahvila terassi Tampere ratikka ratikkakahvila keskustori kahvila terassiTampere ratikka ratikkakahvila keskustori kahvila terassi

Uutta Ratikkakahvilaa ylläpitää Brander, joka on tunnettu Tampereella kakuistaan ja kahviloistaan jo lähes 100 vuoden ajan. Mitään pakastepullia ei täällä siis todellakaan tarjota, vaan ratikkakahveille kehtaa tuoda vieraat kauempaakin.

Itse ratikan vaunussa mahtuu kahvittelemaan kolmisenkymmentä ihmistä ja terassilla vielä ainakin toinen samanmoinen. Kahvila on auki joka päivä läpi vuoden – siis sisälle ratikkaan pääsee myös talvella vaikkei terassi olekaan auki.

Tampere ratikka ratikkakahvila keskustori kahvila terassi Tampere ratikka ratikkakahvila keskustori kahvila terassi

Tampere ratikka ratikkakahvila keskustori kahvila terassi

Ratikan ohjaamoonkin pääsee istumaan!

Tunnelmallinen talviratikka

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Sari Musakka, yhdistyksen sihteeri 29.7.2019 at 19:31

    Lempäälän Runo-ja Sanataideyhdistyksestä tervehdys! Järjestämme 15.8. matkailuaiheisen, meille perinteisen Tarinaillan. Bongasimme sinut näin viime tingassa, mutta ehtisitkö ja haluaisitko mukaan keskustelun alustajaksi? Otathan pikaisesti yhteyttä.

    • Reply Emma 30.7.2019 at 11:12

      Kiitos paljon kutsusta, vastaan sähköpostiisi!

    Leave a Reply