Suomen suurin matkablogiyhteisö

You Might Also Like

34 Comments

 • Reply Sateenmuru 19.5.2019 at 13:36

  Mahtavan näköinen majakkamatka! Myös kuvat Instagramissa olivat hurmaavia. Espanja on kyllä maa, jota voisi koluta loputtomiin. Pyyhälsin viime vuonna autolla jonkin matkaa Galiciassa, olisi pitänyt ajaa siellä rannikolle, eikä vasta Portugalin puolella! No, ensi kerralla muistan nämä maisemat, majakat ja kala-annokset. ^_^

  • Reply Emma 20.5.2019 at 10:03

   Oi mikä moka! Ei vaan, ei Portugalin rannikossakaan mitään vikaa ole 🙂 Tosin jostain syystä ne tykkää siellä syödä sitä kuivattua turskaa enemmän kuin tuoreita mereneläviä 😀

 • Reply Jenni / Unelmatrippi 19.5.2019 at 13:43

  Juuri puhuimme eilen puoliskon kanssa, että tuonne(kin) seuduille pitäisi joskus lähteä! Ihanan näköisiä maisemia, kyllä tuolla kelpaisi patikoida. Tänä kesänä olemme menossa autoreissulla mm. Baskimaahan, mutta jollain tulevalla reissulla ajattelimme lentää Portoon ja lähteä sieltä kierrokselle tuonne Costa de Mortelle.

  • Reply Emma 20.5.2019 at 11:55

   Oi ihanaa, olenkin juuri menossa lukemaan lisää teidän reissusuunnitelmista! Baskimaa on upeaa aluetta myös – vaikka ehdin siellä tämän Galician reissuni jälkeen ollakin vain kolme päivää. Finnair muuten ainakin tällä hetkellä lentää kesäaikaan suoraan Portoon, joten sitä yhteyttä kannattaa tosiaan käyttää hyödyksi Galiciaan mennessä, jos haluaa säästyä välilaskullisilta lennoilta.

 • Reply Tiina Johanna / Kookospalmun alla 19.5.2019 at 16:07

  Todella upeita maisemia ja mielenkiintoinen reitti. Espanja on kyllä todella monipuolinen maa, joka kolkassa omat kulttuuriperinteensä ja omanlaiset kauniit piirteet ja maisemat. Baskimaan alue kiinnostaa kyllä ja taidankin tallentaa tämän vinkiksi tulevaa reittisuunnittelua varten. 🙂 Varmasti upea kokemus!

  • Reply Emma 20.5.2019 at 13:06

   Espanja on kyllä ihan huikea matkailumaa, on taatusti jokaiselle jotakin! Baskimaaltakin (lähinnä tosin San Sebastianista ja ruuasta) kirjoitan ihan pian jutun! 🙂

 • Reply Asko Leppilampi 20.5.2019 at 07:16

  Olipa siellä majakka poikineen 🤣. Kiitos sivistyksestä. Piti ihan katsoa missä tuo on. Kartta alussa olisi auttanut hahmottamaan paikan. Innostuin paikasta enemmän, kun huomasin, että Santiago de Compostela on siellä. On nimittäin haaveena kävellä pätkä kuuluisaa reittiä, joten palkintona suorituksesta saattaisi käydä katsomassa noita rantoja.

  • Reply Emma 21.5.2019 at 10:46

   Jep, Santiago de Compostelan kuuluisa pyhiinvaellusreitti päättyy Galiciaan. Aloittaahan sen voi mm. Pohjois-Espanjasta, Ranskasta tai Portugalista!

 • Reply espanjaan 20.5.2019 at 08:08

  Olipa upea ja kattava kuvaus majakoista. Melkein nolottaa tunnustaa, että vaikka olen vannoutunut Espanjafani, en ole tuolla pohjoisella alueella käynyt Picos de Europan lunnonpuistoa idempänä. Tämä olisi houkuttelevaa.

  • Reply Emma 22.5.2019 at 23:58

   Oijoi, matkatkaa ihmeessä pian Galiciaan ja pohjoiseen Espanjaan, sieltä voi löytyä kokeneillekin Espanjan kävijöille jotain ihan uutta!

 • Reply Pia / Lyhyenä hetkenä 20.5.2019 at 11:39

  Majakoissa on kyllä jotain käsittämätöntä hohtoa! Suomen majakoista on vielä suurin osa näkemättä, joten pitänee aloittaa roadtrip niistä ja laajentaa sitten kotimaan rajojen ulkopuolelle.

  • Reply Emma 23.5.2019 at 10:41

   Joo, niissä on jotain taikaa! Ja Suomessa on todella upeita majakoita, tykkään siitä että ne on yleensä keskellä merta ja niillä käydessä voi tuntea olevansa oman elämänsä Muumipappa. Ja se on myös mahtavaa, että niistä pidetään Suomessa huolta ja että niin monella voi yöpyä!

 • Reply Katja / Lähtöselvitetty 20.5.2019 at 13:51

  Vitsi, mitä maisemia! Monista kuvista tulivat mieleen Madeiran maisemat, mikä ei tietysti ole ihme, kun niin Madeira kuin Galiciakin ovat muotoutuneet Atlantin tyrskyjen avulla. Kuvista tuli myös hauska illuusio, kun niissä paistava aurinko sai ajattelemaan lämpimiä päiviä – kunnes kuvaan ilmestyi ihminen pitkissä vaatteissa ja huppu tiukasti päässä. Ei tainnut olla ihan niin lämmintä kuin auringonpaiste antoi ymmärtää 🙂

  • Reply Emma 23.5.2019 at 11:13

   Säät vaihteli jonkun verran, mutta kaiken kaikkiaan tuolla oli toukokuun alussa sellainen kiva Suomen kesä -fiilis. Alkuun oli todella helteistä ja loppua kohti mittari painui aavistuksen alle 20 asteen. Majakoilla tuuli lähes poikkeuksetta aivan järjettömän kovaa, koska ne on aivan meren äärellä ja aukeilla ja yleensä vielä korkeillakin paikoilla. Mutta siis vaikka majakalle vedin yleensä hupparin ja ehkä sen päälle vielä tuulitakin ylle, niin ihan hetken päästä jossain suojaisessa kohdassa oli hiki t-paidalla!

 • Reply Aron / Ja sitten matkaan... 20.5.2019 at 23:05

  Piti kartasta tarkistaa, että missäs tämä alue nyt oikeasti sijaitsee. Espanja on kuitenkin sen verran iso maa, että pari nurkkaa nähneenä ei vielä kauheasti tiedä mistään mitään.

  Majakoita tuossa oli ehkä vähän liikaa minun makuuni. Siis tykkään majakoista, mutta en ehkä ihan niin paljoa, että noin monta jaksaisin koluta samalla reissulla. Mutta noista merenelävistä innostuin.

  • Reply Emma 23.5.2019 at 11:54

   Joo, Espanja on kyllä valtavan monipuolinen maa, onhan sillä tosiaan rannikkoakin kahdella merellä! Haha, tässä on varmaan monelle jo yliannostus majakoita, mutta kirjoitan vielä lisää sitten niistä muistakin Galician ihanuuksista – kuten merenelävistä 🙂

 • Reply Merja / Merjan matkassa 23.5.2019 at 16:24

  Wau, mikä majakkapläjäys! Tämä on ollut sinulle unelmamatka, kun tiedän sinun olevan majakkafani. Minun makuuni tässä niitä oli turhan monta. Majakoista toki tykkään, mutta en niin hevijuuseri ole. Tämä juttu palautti taas mieleen, että Espanja olisi ollut tänäkin kesänä varteenotettava matkakohde. En ole sitä päässyt vielä paljoa tutkimaan, vaikka kauniita ja mielenkiintoisia paikkoja siellä olisi vaikka kuinka. Galician seutu kiinnostelisi kovasti. Jään siis kuulolle tulevista postauksista 🙂

  • Reply Emma 24.5.2019 at 09:47

   Jep, majakat yhdistettynä näihin maisemiin yhdistettynä maailman herkullisimpiin simpukoihin, kaloihin ja äyriäisiin = rakkaus! Toisin sanoen Galiciaa voin suositella muillekin kuin majakkafaneille, etenkin jos haluaa nähdä luonnonkaunista ja villiä Espanjaa <3

 • Reply Elina | Vaihda vapaalle 24.5.2019 at 21:11

  No nyt on majakkaa kerrakseen! Majakoist toki osa on itsessäänkin ihan hienoja ja kiehtovia, mutta parastahan niissä on nuo maisemat missä ne sijaitsee. Galicia on itselle täysin vierasta aluetta, mutta kivalta näyttää. 🙂

  • Reply Emma 26.5.2019 at 11:28

   Joo, oon ihan samaa mieltä! Mä tykkään majakoissa kans nimenomaan siitä kokonaisuudesta, iso osa on ne maisemat missä ne sijaitsee!

 • Reply Sofia / Project Forever 25.5.2019 at 12:02

  Miten upean ja dramaattisen näköisiä maisemia! Meressä on vaan sitä jotain, ja sen äärellä viihtyisi helposti päiväkausia. Tätä postausta lukiessa heräsi kaipuu päästä taas jonnekin meren äärelle!

  • Reply Emma 26.5.2019 at 11:29

   Jep, meri on kyllä jo itsessään sellainen elementti että sen äärellä viihtyy, oli se sitten rauhallinen ranta tai ärjyvät tyrskyt. Sen ääntä on vaan niin ihana kuunnella ja meri-ilma tuoksuu ja tuntuu niin hyvälle!

 • Reply Eve, Jetlaggies 25.5.2019 at 14:07

  Upea paikka! Galicia oli meidänkin matkasuunnitelmissa tänä vuonna, mutta Sardinian road trip vei voiton. Ehkäpä tämä sopisi ensi kesän reissureitillemme. Merta ei jotensakaan ole koskaan liikaa ja kaipaan tällaisia uhkeita maastoja usein sen seuraksi<3

  • Reply Emma 26.5.2019 at 11:30

   No, Sardinia on kyllä mun toinen viime vuosien rakkaus, että en tuomitse teitä yhtään 😀 Mutta jos tykkäätte Sardiniasta, niin uskon, että tykkäätte kyllä Galiciastakin!

 • Reply Virpi/Hätälasku matkablogi 25.5.2019 at 14:18

  Ai mitä ihania maisemia ja majakoita. Kyllä kelpaisi tuolla patikoida. Espanja on kyllä monipuolinen matkakohde ja jäänyt minulla aivan liian vähälle huomiolle.

  • Reply Emma 26.5.2019 at 11:32

   Mulle jäi myös halu nimenomaan joku päivä patikoida tuolla pidempään! Täydellistä olisi jos tavarat kulkisi autossa ja itse saisi patikoida päivärepun kanssa muutaman kymmenen kilometriä päivässä. Siten voisi hyvin edetä vaikka tuota rannikkoa esim. viikon ajan!

 • Reply Anna K. 25.5.2019 at 19:46

  Huikeita maisemia! Mäkin rakastan merta, sekä turkoosin kimaltavana, että vaahtopäitä heittävänä. Silloin sen voimaa kunnioittaa ja katsoo vain ihaillen. Kuuban legendaarisen presidentin Fidel Castron suku oli muuten lähtöisin Galiciasta.

  • Reply Emma 26.5.2019 at 20:29

   Oho, tästä Castro-yhteydestä en ollut ennen kuullutkaan!

 • Reply Emilia/Merkintöjä maailmasta 25.5.2019 at 20:09

  Kaunista! Pohjois-Espanja löytyykin mun reissu-unelmat-listalta 😍 näyttää niin erilaiselta kuin se mielikuvissamme yleensä oleva Espanja. Kiva kuulla, että myös ihmiset olivat ihania ja ruoka! Täytyy seurata sun muitakin juttuja täältäpäin😊

  • Reply Emma 26.5.2019 at 22:14

   Joo, Galicia on kyllä ihan omanlaisensa, välillä on vaikea käsittää että on todellakin Espanjassa! Jatkan Galicia-aiheesta ihan lähipäivinä 🙂

 • Reply Anna | TÄMÄ MATKA 26.5.2019 at 07:35

  Tuo alue Espanjasta on vielä täysin tutkimatta. Mutta ei hätää. Sen aika tulee vielä 😀

  Kivan näköisiä majakoita. En ehkäpä ihan noin montaa menisi katsomaan, mutta muutaman voisi kurkistaa. Kuulun heihin, jotka keskittyvät rannikolla vain herkuttelemaan merenelävillä. Jos ravintolasta voi tuijotella majakkaa, niin se on aina plussaa.

  • Reply Emma 27.5.2019 at 11:52

   Tämä alue kannattaa todellakin laittaa tutkittavien listalle! Ja on mitä mukavinta autolomailuseutua myös 😉

 • Reply Marja 2.6.2019 at 17:29

  Ai että, noista maisemista tykkäisin, patikoiden tai autoillen..täytynee lisätä tämäkin toivekohteisiin😊

  • Reply Emma 3.6.2019 at 16:18

   Lisää vaan suosiolla, Galicia on ihana 🙂

  Leave a Reply

  DR64JYRDBG