Suomen suurin matkablogiyhteisö

Galician majakkareitti: Espanjan kauneimmat kilometrit!

Yhteistyössä Espanja Suomessa ja Turismo de Galicia

Luoteis-Espanjan Galicia on aivan eri maailma kuin vaikka etelän lomarannikko Andalucia tai Barcelonan ympäristön Katalonia. Se on ehkä Espanjan omalaatuisin, villein ja yllätyksellisin kolkka niin historialtaan kuin myös maisemiltaan. Galician rannikolla vuorottelevat suojaisat ja paratiisimaisen valkeat hiekkarannat ja hengenvaaralliset, rosoiset karikot. Galicia onkin luontomatkailijan ja majakkafanin unelmakohde, jossa luonnonkauniit ja kesyttömät rannat ottavat vastaan Atlantin myrskyt ja tyrskyt.

Galician matkailutoimisto on alkanut muutama vuosi sitten kehittää ja markkinoida erityistä rannikon majakkareittiä, Camiño dos Farosia, joka kulkee kaikkiaan 200 kilometrin matkan majakalta toiselle Galician Costa da Morten, Kuolemanrannikon, jylhissä maisemissa. Reitin voi kulkea vaikka kokonaan kävellen tai ottaa tukikohdakseen jonkun rannikon idyllisistä pikkukaupungeista – tai jos 200 kilometriä majakoita ei tunnu riittävän, voi myös tehdä niinkuin minä ja koluta koko Galician yli 1000-kilometrisen repaleisen rannikon aina Portugalin rajalta Biskajanlahdella sijaitsevaan Ribadeon kaupunkiin asti!

Tässä jutussa pääosassa ovat majakat (muista rannikon nähtävyyksistä ja pysähdyspaikoista voit lukea tarkemmin tästä jutusta). Tämä on nimittäin mitä parhainta aluetta niin patikointiin kuin roadtrippailuunkin oli sitten majakkafani tai ei!

 

Rías Baixas – Galician eteläiset vuonot

Kun Galician rannikkoa tarkastelee kartalla – paikan päällä nyt puhumattakaan – tarkemmin, hämmästyy: se on täynnä vuonoja ihan kuin Norjassa! Leveimmät ja pisimmät vuonot, eli Rías Baixasiksi kutsuttu rannikon osa, löytyvät etelästä Portugalin rajan tuntumasta ja sieltä meidänkin matkamme alkoi.

Reittimme ensimmäinen majakka, Faro Silleiro, siinsi edessäpäin, kun lähdimme kävelemään kuuluisalle Santiago de Compostelan pyhiinvaellusreitille. Kävelimme sitä tällä reissulla toki vain noin 10 kilometrin pätkän (virallinen pyhiinvaellus on vähintään 100 kilometrin mittainen), mutta oli hienoa tavata muita vaeltajia, nähdä reitin simpukkamerkit, ja maisemat nyt olivat tietysti aivan mahtavat!

 

Galicia Espanja kokemuksia matka Santiago_de_Compostela pyhiinvaellusGalicia Espanja kokemuksia matka Santiago_de_Compostela pyhiinvaellus Galicia Espanja kokemuksia matka Santiago_de_Compostela pyhiinvaellusGalicia Espanja kokemuksia matka majakka Galicia Espanja kokemuksia matka majakka

Galicia Espanja kokemuksia matka katkarapu

Minipyhiinvaelluksen päälle maistuivat tuoreet katkaravut

 

Suurin osa Galician majakoista sijaitsee mantereella, mutta muutaman luokse päästäkseen pitää mennä saarille. Cíes-saarille matkustetaan Vigon rannikkokaupungista ja kesäaikaan tänne tullaan erityisesti kauniiden hiekkarantojen takia ja viikonloppuretkelle saaren pienelle leirintäalueelle.

 

Galicia Espanja kokemuksia matka majakka rannat Galicia Espanja kokemuksia matka majakka rannat

 

Toukokuun alussa laivassa oli vasta kourallinen matkailijoita ja meidän lisäksemme kaikki muutkin olivat tulleet saarelle patikoimaan. Faro de Cíesin ja Faro da Portan majakoille päästäkseen oli edessä noin seitsemän kilometrin lenkki laivarannasta.

 

Galicia Espanja kokemuksia matka majakka Galicia Espanja kokemuksia matka majakka

Galicia Espanja kokemuksia matka majakka

Faro de Cíes

Galicia Espanja kokemuksia matka majakka

Pieni Faro da Porta

Galicia Espanja kokemuksia matka majakka Galicia Espanja kokemuksia matka majakka Galicia Espanja kokemuksia matka majakka

Galicia Espanja kokemuksia matka simpukat kampasimpukka

Cíes-saarilla on myös pieni ravintola, jossa on tarjolla uskomaton valikoima tuoreita mereneläviä!

Galicia Espanja kokemuksia matka majakka

Varoituksista huolimatta lokki onnistui nappaamaan lautaseltamme yhden mustekalan palan!

 

Kolmantena matkapäivänämme Rías Baixasin alueella patikoimme Cabo Homen niemelle, josta löytyi nudistiranta (haasteellista ottaa valokuvia!) sekä peräti kolme majakkaa!

 

Galicia Espanja kokemuksia matka rannat Galicia Espanja kokemuksia matka rannat

Galicia Espanja kokemuksia matka majakka

Faro de Punta Subrido

Galicia Espanja kokemuksia matka majakka

Faro de Punta Robaleira

Galicia Espanja kokemuksia matka majakka

Faro de Cabo Home

 

Seuraavana päivänä poikkesimme Faro de Punta Cabalon majakalla, jossa harmillisesti myöhästyimme muutamalla minuutilla siitä, että olisimme päässeet kurkkaamaan ravintolaksi muutettuihin sisätiloihin, mutta onneksi sentään kohtasimme majakalla ihanat kultaisetnoutajat!

 

Galicia Espanja kokemuksia matka majakka Galicia Espanja kokemuksia matka majakka

Galicia Espanja kokemuksia matka rannat

Kävimme myös useammallakin upealla luonnonrannalla – jotka olivat huuhtoutuneet täyteen erilaisia simpukankuoria! Eikun askartelemaan!

 

Costa da Morte – pelottava Kuolemanrannikko

Vähitellen Galician rannikkomaisemien huomaa muuttuvan kivisemmiksi ja jylhemmiksi. Aallot paiskautuvat valtavalla voimalla vasten korkeita jyrkänteitä ja rannikko on täynnä karikkoja. Kauniinakin päivänä tuulee välillä niin kovaa, että saa pelätä ihan tosissaan tuulen vievän mennessään.

Reissun viidentenä päivänä saavuimme siis Costa da Mortelle, Kuolemanrannikolle. Nimi kuulostaa pelottavalta, jännittävältä ja siltä, että nyt on tiedossa seikkailuja! Ensimmäisen päivän majakat ovat kuitenkin melko perinteisiä ja vielä keskenäänkin hyvin samankaltaisia. Tämä on varmaan sitä Galician majakoiden perinteisintä arkkitehtuuria.

 

Faro de Corrubedo

Galicia Espanja kokemuksia matka majakka

Faro de Punta Lariño

 

Kuolemanrannikolta löytyy muuten myös Espanjan suurimpiin kuuluvia hiekkadyynejä ja jopa melko tyyniä uimarantojakin. Suurin osa niistä tosin sopii ehkä kuitenkin parhaiten surffaajille.

 

Galicia Espanja kokemuksia matka rannat Galicia Espanja kokemuksia matka rannat Galicia Espanja kokemuksia matka rannat

 

Mutta jo seuraavana päivänä reittimme varrelle sattuu niitä erikoisempiakin majakoita! Ensimmäisenä ajamme maailman laidalle, maailmanloppuun Fisterraan, jonne päättyy myös yksi Santiago de Compostelan pyhiinvaellusreiteistä. Osa pyhiinvaeltajista jatkaa siis vielä Santiago de Compostelasta tänne maailman reunalle asti ja myös täältä voi saada pyhiinvaeltajapassiin leiman.

 

Galicia Espanja kokemuksia matka majakka Galicia Espanja kokemuksia matka majakka

Galicia Espanja kokemuksia matka majakka

Pyhiinvaeltaja maailman laidalla. Ja horisontissa ei näy maata tai vuoria vaan sankka sumu, joka on niin tiheän näköistä jopa kirkkaalla kelillä, että se sai aikoinaan laivojen kapteenit erehtymään suunnasta. Siksi tänne rakennettiinkin majakka jo vuonna 1853.

Galicia Espanja kokemuksia matka majakka

Faro de Cabo Fisterra

 

Päivän toinen majakka, Faro de Muxia, oli yksi koko Galician majakkareissun lempimajakoistani. Itse majakkarakennus oli vain pieni, vaatimaton tötterö, mutta se seisoi upealla paikalla, keskellä kallioita ja suoraan hurjien aaltojen armoilla. Millään muulla majakalla en päässyt näin lähelle merta enkä kokenut näin upeaa luonnonnäytelmää. Olisin voinut kirmata näillä kallioilla tuntitolkulla ihailemassa aaltojen pärskymistä ja murskautumista vasten sileitä kallioita.

 

Galicia Espanja kokemuksia matka majakka

Galicia Espanja kokemuksia matka majakka

Majakkabongari itse

Galicia Espanja kokemuksia matka majakka Galicia Espanja kokemuksia matka majakka

 

Ja olipa päivän kolmaskin majakka melko mahtava! Cabo Vilánin majakka seisoo korkealla kukkulalla korkean kallion päällä rannikon vaarallisimpien vesien äärellä. Näille kareille haaksirikkoutui useita laivoja ja hukkui satoja merimiehiä, ennenkuin majakka 1800-luvun lopussa rakennettiin. Luonnonvoimat voi todellakin aistia täällä – majakalla on niin tuulista, että tuulta päin joutuu tosissaan nojaamaan päästäkseen eteenpäin!

 

Galicia Espanja kokemuksia matka majakka Galicia Espanja kokemuksia matka majakka Galicia Espanja kokemuksia matka majakka

 

Viimeisenä Kuolemanrannikon päivänä kävimme Punta Narigan majakalla ennenkuin matka jatkui A Coruñan kaupunkiin. Sitä ei enää varsinaisesti lueta kuuluvaksi Costa da Morteen, mutta ei myöskään vielä sitä seuraavaan Rías Altasin alueeseen, mutta laitetaan nyt sen kaupunkimajakka Torre de Hérculeskin tähän Kuolemanrannikon majakoiden jatkoksi.

 

Galicia Espanja kokemuksia matka majakka

Faro de Punta Nariga

Galicia Espanja kokemuksia matka majakka

 

Itse A Coruñan kaupunki on kiva sekoitus isoa kaupunkia ja luonnonläheisyyttä. Sen keskusta sijaitsee niemellä ja siellä niemenkärjessä sijaitsee se UNESCOn maailmanperintöluetteloonkin kuuluva Faro de Torre de Hércules, Herkuleentorni. Torni on alunperin rakennettu heti ajanlaskun alun jälkeen 100-luvun tuntumassa ja majakkana sitä on käytetty 1600-luvulta lähtien. Kiipesimme myös ylös 57-metriseen torniin: kaksi ensimmäistä alla olevaa kuvaa ovat näkymiä huipulta.

 

Galicia Espanja kokemuksia matka majakkaGalicia Espanja kokemuksia matka majakkaGalicia Espanja kokemuksia matka majakkaGalicia Espanja kokemuksia matka majakka

 

Rías Altas – Galician pohjoisrannikko

Majakkamatkamme jatkui A Coruñasta pohjoiseen kohti Biskajanlahtea ja Rías Altasin alueen pienempiä vuonoja. Ensimmäisenä päivänä näimme kaksi majakkaa: Faro de Cabo Priorin ja Faro de Punta Frouxeiran. Ensimmäinen näistä oli melko perinteinen, toinen taas erittäin moderni.

 

Galicia Espanja kokemuksia matka majakka

Faro de Cabo Prior

Galicia Espanja kokemuksia matka majakka

 

Omaan silmääni tämä vuonna 1992 rakennettu Punta Frouxeiran majakka näytti enemmän kerrostalolta kuin majakalta eikä kyllä herättänyt mitään ihastusta. Mitäs tykkäät? Täällä erikoisuutena oli, majakan arkkitehtuurin lisäksi, se että pitkin Galician rannikkoa rakennettuihin vanhoihin puolustuskäytäviin ja tähystyspaikkoihin oli helppo pääsy. Niissä olikin mielenkiintoista seikkailla!

 

Galicia Espanja kokemuksia matka majakka Galicia Espanja kokemuksia matka majakka Galicia Espanja kokemuksia matka majakka

 

Takana oli nyt jo yli viikko Galician eteläisimmästä kolkasta alkanutta roadtrippailua ja suunta oli kohti viimeisiä majakoita pohjoisrannikolla. Toiseksi viimeisen matkapäivämme aloitimme ajamalla sumun ja sateen saattelemina Faro Punta Candieira -majakalle.

 

Galicia Espanja kokemuksia matka majakka

Galicia Espanja kokemuksia matka majakka

Ei olla enää kaupungissa!

Galicia Espanja kokemuksia matka majakka

 

Tähän asti näkemistämme majakoista olin tykännyt eniten pienestä Muxian majakasta ja seuraavaksi tulisin tapaamaan toisen lempparini. Niin kaunislinjainen, puna-valkoinen Faro Cabo Ortegal, olkaa hyvä!

 

Galicia Espanja kokemuksia matka majakkaGalicia Espanja kokemuksia matka majakka Galicia Espanja kokemuksia matka majakka

 

Sateiseen päivään mahtui tämän jälkeen vielä kaksi muuta majakkaa: Faro de Estaca de Bares ja Faro de Punta Roncadoira. Jälkimmäisellä kävi taas niin kova tuuli, että majakka kuulosti siltä kuin se soisi kun tuuli pääsi kulkemaan jostain sen rakenteiden välistä.

 

Galicia Espanja kokemuksia matka majakka

Faro de Estaca de Bares

Galicia Espanja kokemuksia matka majakka

Kukkuu!

Galicia Espanja kokemuksia matka majakka

Faro de Punta Roncadoira

Galicia Espanja kokemuksia matka majakka

Tuulivoimaa täällä riittää!

 

Ja lopulta koitti se haikea hetki, kun olimme tulleet upean majakkamatkan viimeiseen kohteeseen, Isla Panchalle. Kuin lohdutukseksi se oli sentään tuplamajakka: samalla niemellä vanha ja uudempi majakka, joista vanhempi on muuten Espanjan ensimmäinen hotelliksi muutettu majakka (sen kahta asuntoa voi varata täältä).

 

Galicia Espanja kokemuksia matka majakka Galicia Espanja kokemuksia matka majakkaGalicia Espanja kokemuksia matka majakka

 

10 päivän majakkamatkan aikana näin Galician pitkän rannikon koko kauneuden ja sen kaikki eri puolet: meri näyttäytyi välillä turkoosina kimaltelevana ja kutsuvana, ja seuraavan niemen takana tervehtikin melkein mustana raivoava, pärskyvä hirviö, jota majakka koitti lepytellä. Rakastin niitä molempia! Näin myös paljon muuta kuin majakoita – söin elämäni parasta seafoodia, kohtasin poikkeuksetta pelkästään ystävällisiä ja vieraanvaraisia ihmisiä, jotka olivat syystäkin ylpeitä kotiseudustaan. Palaan Galiciaan pian – ihan pikapuoliin seuraavan jutun muodossa ja toivottavasti pian myös takaisin näille rannikoille!

 

Lue majakoista tarkemmin Turismo de Galician sivuilta.

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

34 Comments

 • Reply Sateenmuru 19.5.2019 at 13:36

  Mahtavan näköinen majakkamatka! Myös kuvat Instagramissa olivat hurmaavia. Espanja on kyllä maa, jota voisi koluta loputtomiin. Pyyhälsin viime vuonna autolla jonkin matkaa Galiciassa, olisi pitänyt ajaa siellä rannikolle, eikä vasta Portugalin puolella! No, ensi kerralla muistan nämä maisemat, majakat ja kala-annokset. ^_^

  • Reply Emma 20.5.2019 at 10:03

   Oi mikä moka! Ei vaan, ei Portugalin rannikossakaan mitään vikaa ole 🙂 Tosin jostain syystä ne tykkää siellä syödä sitä kuivattua turskaa enemmän kuin tuoreita mereneläviä 😀

 • Reply Jenni / Unelmatrippi 19.5.2019 at 13:43

  Juuri puhuimme eilen puoliskon kanssa, että tuonne(kin) seuduille pitäisi joskus lähteä! Ihanan näköisiä maisemia, kyllä tuolla kelpaisi patikoida. Tänä kesänä olemme menossa autoreissulla mm. Baskimaahan, mutta jollain tulevalla reissulla ajattelimme lentää Portoon ja lähteä sieltä kierrokselle tuonne Costa de Mortelle.

  • Reply Emma 20.5.2019 at 11:55

   Oi ihanaa, olenkin juuri menossa lukemaan lisää teidän reissusuunnitelmista! Baskimaa on upeaa aluetta myös – vaikka ehdin siellä tämän Galician reissuni jälkeen ollakin vain kolme päivää. Finnair muuten ainakin tällä hetkellä lentää kesäaikaan suoraan Portoon, joten sitä yhteyttä kannattaa tosiaan käyttää hyödyksi Galiciaan mennessä, jos haluaa säästyä välilaskullisilta lennoilta.

 • Reply Tiina Johanna / Kookospalmun alla 19.5.2019 at 16:07

  Todella upeita maisemia ja mielenkiintoinen reitti. Espanja on kyllä todella monipuolinen maa, joka kolkassa omat kulttuuriperinteensä ja omanlaiset kauniit piirteet ja maisemat. Baskimaan alue kiinnostaa kyllä ja taidankin tallentaa tämän vinkiksi tulevaa reittisuunnittelua varten. 🙂 Varmasti upea kokemus!

  • Reply Emma 20.5.2019 at 13:06

   Espanja on kyllä ihan huikea matkailumaa, on taatusti jokaiselle jotakin! Baskimaaltakin (lähinnä tosin San Sebastianista ja ruuasta) kirjoitan ihan pian jutun! 🙂

 • Reply Asko Leppilampi 20.5.2019 at 07:16

  Olipa siellä majakka poikineen 🤣. Kiitos sivistyksestä. Piti ihan katsoa missä tuo on. Kartta alussa olisi auttanut hahmottamaan paikan. Innostuin paikasta enemmän, kun huomasin, että Santiago de Compostela on siellä. On nimittäin haaveena kävellä pätkä kuuluisaa reittiä, joten palkintona suorituksesta saattaisi käydä katsomassa noita rantoja.

  • Reply Emma 21.5.2019 at 10:46

   Jep, Santiago de Compostelan kuuluisa pyhiinvaellusreitti päättyy Galiciaan. Aloittaahan sen voi mm. Pohjois-Espanjasta, Ranskasta tai Portugalista!

 • Reply espanjaan 20.5.2019 at 08:08

  Olipa upea ja kattava kuvaus majakoista. Melkein nolottaa tunnustaa, että vaikka olen vannoutunut Espanjafani, en ole tuolla pohjoisella alueella käynyt Picos de Europan lunnonpuistoa idempänä. Tämä olisi houkuttelevaa.

  • Reply Emma 22.5.2019 at 23:58

   Oijoi, matkatkaa ihmeessä pian Galiciaan ja pohjoiseen Espanjaan, sieltä voi löytyä kokeneillekin Espanjan kävijöille jotain ihan uutta!

 • Reply Pia / Lyhyenä hetkenä 20.5.2019 at 11:39

  Majakoissa on kyllä jotain käsittämätöntä hohtoa! Suomen majakoista on vielä suurin osa näkemättä, joten pitänee aloittaa roadtrip niistä ja laajentaa sitten kotimaan rajojen ulkopuolelle.

  • Reply Emma 23.5.2019 at 10:41

   Joo, niissä on jotain taikaa! Ja Suomessa on todella upeita majakoita, tykkään siitä että ne on yleensä keskellä merta ja niillä käydessä voi tuntea olevansa oman elämänsä Muumipappa. Ja se on myös mahtavaa, että niistä pidetään Suomessa huolta ja että niin monella voi yöpyä!

 • Reply Katja / Lähtöselvitetty 20.5.2019 at 13:51

  Vitsi, mitä maisemia! Monista kuvista tulivat mieleen Madeiran maisemat, mikä ei tietysti ole ihme, kun niin Madeira kuin Galiciakin ovat muotoutuneet Atlantin tyrskyjen avulla. Kuvista tuli myös hauska illuusio, kun niissä paistava aurinko sai ajattelemaan lämpimiä päiviä – kunnes kuvaan ilmestyi ihminen pitkissä vaatteissa ja huppu tiukasti päässä. Ei tainnut olla ihan niin lämmintä kuin auringonpaiste antoi ymmärtää 🙂

  • Reply Emma 23.5.2019 at 11:13

   Säät vaihteli jonkun verran, mutta kaiken kaikkiaan tuolla oli toukokuun alussa sellainen kiva Suomen kesä -fiilis. Alkuun oli todella helteistä ja loppua kohti mittari painui aavistuksen alle 20 asteen. Majakoilla tuuli lähes poikkeuksetta aivan järjettömän kovaa, koska ne on aivan meren äärellä ja aukeilla ja yleensä vielä korkeillakin paikoilla. Mutta siis vaikka majakalle vedin yleensä hupparin ja ehkä sen päälle vielä tuulitakin ylle, niin ihan hetken päästä jossain suojaisessa kohdassa oli hiki t-paidalla!

 • Reply Aron / Ja sitten matkaan... 20.5.2019 at 23:05

  Piti kartasta tarkistaa, että missäs tämä alue nyt oikeasti sijaitsee. Espanja on kuitenkin sen verran iso maa, että pari nurkkaa nähneenä ei vielä kauheasti tiedä mistään mitään.

  Majakoita tuossa oli ehkä vähän liikaa minun makuuni. Siis tykkään majakoista, mutta en ehkä ihan niin paljoa, että noin monta jaksaisin koluta samalla reissulla. Mutta noista merenelävistä innostuin.

  • Reply Emma 23.5.2019 at 11:54

   Joo, Espanja on kyllä valtavan monipuolinen maa, onhan sillä tosiaan rannikkoakin kahdella merellä! Haha, tässä on varmaan monelle jo yliannostus majakoita, mutta kirjoitan vielä lisää sitten niistä muistakin Galician ihanuuksista – kuten merenelävistä 🙂

 • Reply Merja / Merjan matkassa 23.5.2019 at 16:24

  Wau, mikä majakkapläjäys! Tämä on ollut sinulle unelmamatka, kun tiedän sinun olevan majakkafani. Minun makuuni tässä niitä oli turhan monta. Majakoista toki tykkään, mutta en niin hevijuuseri ole. Tämä juttu palautti taas mieleen, että Espanja olisi ollut tänäkin kesänä varteenotettava matkakohde. En ole sitä päässyt vielä paljoa tutkimaan, vaikka kauniita ja mielenkiintoisia paikkoja siellä olisi vaikka kuinka. Galician seutu kiinnostelisi kovasti. Jään siis kuulolle tulevista postauksista 🙂

  • Reply Emma 24.5.2019 at 09:47

   Jep, majakat yhdistettynä näihin maisemiin yhdistettynä maailman herkullisimpiin simpukoihin, kaloihin ja äyriäisiin = rakkaus! Toisin sanoen Galiciaa voin suositella muillekin kuin majakkafaneille, etenkin jos haluaa nähdä luonnonkaunista ja villiä Espanjaa <3

 • Reply Elina | Vaihda vapaalle 24.5.2019 at 21:11

  No nyt on majakkaa kerrakseen! Majakoist toki osa on itsessäänkin ihan hienoja ja kiehtovia, mutta parastahan niissä on nuo maisemat missä ne sijaitsee. Galicia on itselle täysin vierasta aluetta, mutta kivalta näyttää. 🙂

  • Reply Emma 26.5.2019 at 11:28

   Joo, oon ihan samaa mieltä! Mä tykkään majakoissa kans nimenomaan siitä kokonaisuudesta, iso osa on ne maisemat missä ne sijaitsee!

 • Reply Sofia / Project Forever 25.5.2019 at 12:02

  Miten upean ja dramaattisen näköisiä maisemia! Meressä on vaan sitä jotain, ja sen äärellä viihtyisi helposti päiväkausia. Tätä postausta lukiessa heräsi kaipuu päästä taas jonnekin meren äärelle!

  • Reply Emma 26.5.2019 at 11:29

   Jep, meri on kyllä jo itsessään sellainen elementti että sen äärellä viihtyy, oli se sitten rauhallinen ranta tai ärjyvät tyrskyt. Sen ääntä on vaan niin ihana kuunnella ja meri-ilma tuoksuu ja tuntuu niin hyvälle!

 • Reply Eve, Jetlaggies 25.5.2019 at 14:07

  Upea paikka! Galicia oli meidänkin matkasuunnitelmissa tänä vuonna, mutta Sardinian road trip vei voiton. Ehkäpä tämä sopisi ensi kesän reissureitillemme. Merta ei jotensakaan ole koskaan liikaa ja kaipaan tällaisia uhkeita maastoja usein sen seuraksi<3

  • Reply Emma 26.5.2019 at 11:30

   No, Sardinia on kyllä mun toinen viime vuosien rakkaus, että en tuomitse teitä yhtään 😀 Mutta jos tykkäätte Sardiniasta, niin uskon, että tykkäätte kyllä Galiciastakin!

 • Reply Virpi/Hätälasku matkablogi 25.5.2019 at 14:18

  Ai mitä ihania maisemia ja majakoita. Kyllä kelpaisi tuolla patikoida. Espanja on kyllä monipuolinen matkakohde ja jäänyt minulla aivan liian vähälle huomiolle.

  • Reply Emma 26.5.2019 at 11:32

   Mulle jäi myös halu nimenomaan joku päivä patikoida tuolla pidempään! Täydellistä olisi jos tavarat kulkisi autossa ja itse saisi patikoida päivärepun kanssa muutaman kymmenen kilometriä päivässä. Siten voisi hyvin edetä vaikka tuota rannikkoa esim. viikon ajan!

 • Reply Anna K. 25.5.2019 at 19:46

  Huikeita maisemia! Mäkin rakastan merta, sekä turkoosin kimaltavana, että vaahtopäitä heittävänä. Silloin sen voimaa kunnioittaa ja katsoo vain ihaillen. Kuuban legendaarisen presidentin Fidel Castron suku oli muuten lähtöisin Galiciasta.

  • Reply Emma 26.5.2019 at 20:29

   Oho, tästä Castro-yhteydestä en ollut ennen kuullutkaan!

 • Reply Emilia/Merkintöjä maailmasta 25.5.2019 at 20:09

  Kaunista! Pohjois-Espanja löytyykin mun reissu-unelmat-listalta 😍 näyttää niin erilaiselta kuin se mielikuvissamme yleensä oleva Espanja. Kiva kuulla, että myös ihmiset olivat ihania ja ruoka! Täytyy seurata sun muitakin juttuja täältäpäin😊

  • Reply Emma 26.5.2019 at 22:14

   Joo, Galicia on kyllä ihan omanlaisensa, välillä on vaikea käsittää että on todellakin Espanjassa! Jatkan Galicia-aiheesta ihan lähipäivinä 🙂

 • Reply Anna | TÄMÄ MATKA 26.5.2019 at 07:35

  Tuo alue Espanjasta on vielä täysin tutkimatta. Mutta ei hätää. Sen aika tulee vielä 😀

  Kivan näköisiä majakoita. En ehkäpä ihan noin montaa menisi katsomaan, mutta muutaman voisi kurkistaa. Kuulun heihin, jotka keskittyvät rannikolla vain herkuttelemaan merenelävillä. Jos ravintolasta voi tuijotella majakkaa, niin se on aina plussaa.

  • Reply Emma 27.5.2019 at 11:52

   Tämä alue kannattaa todellakin laittaa tutkittavien listalle! Ja on mitä mukavinta autolomailuseutua myös 😉

 • Reply Marja 2.6.2019 at 17:29

  Ai että, noista maisemista tykkäisin, patikoiden tai autoillen..täytynee lisätä tämäkin toivekohteisiin😊

  • Reply Emma 3.6.2019 at 16:18

   Lisää vaan suosiolla, Galicia on ihana 🙂

  Leave a Reply