Suomen suurin matkablogiyhteisö

Tampereen uusimmat brunssit – nyt syödään lähiruokaa ja vegeä!

Päivitetty 1.7.2020

Hei kaikki tamperelaiset brunssien ystävät! Tänä keväänä on taas moneen uuteen ravintolaan ja kahvilaan tullut tarjolle viikonloppujen iloksi brunssia, hip hip hurraa! Uusien tulokkaiden joukosta löytyy ihania positiivisia yllätyksiä, paljon lähiruokaa, vegeä ja vegaania ja elämyksellisiä ympäristöjä. Tästä jutusta löydät arviot kymmenestä uudesta tamperelaisesta brunssista ja bonuksena yhden ihanuuden Ylöjärveltä. Lisäksi löydät lopusta myös muutaman aamiaisvinkin, jos kaipaat viikonlopun alkuun jotain vähän perinteistä brunssia kevyempää kattausta.

Joko muuten luit aiemmat brunssilistaukseni? Jos et, niin tsekkaapa myös nämä:

 • Tästä jutusta löytyvät Café Aitoleivän, Cafe Pispalan, Fazer Cafén, Pella’s Cafen, Suomalaisen Klubin, Malabadin, Pyymäen Oman, Sokos Herkun, Henriksin, Masun, Piemonten ja Muusan brunssit.
 • Tästä jutusta taas löytyvät tarkemmat tiedot Sandron, Poron, Cafe Mimosan, Caffettan, Viilan, Lillanin, Klubin, Oksan, Ahlmanin ja Laikun brunsseista.

HUOM! Jutun tiedot on päivitetty 24.6.2020. Osa ravintoloista ei ole vielä tiedottanut brunssiaikatauluista koronan jälkeen, joten tarkasta ravintoloiden netti- ja facebooksivut ennenkuin valitset brunssikohdetta.

 

Powaun brunssi

Powaun ihanan värikkäät tarjottavat ovat houkutelleet minua poikkeamaan Stockmannin katutason kahvilassa jo pidemmän aikaa. Kun sitten huomasin, että Powau tarjoaa kerran kuukaudessa myös brunssia oli kohtaloni sinetöity! Brunssin teema vaihtelee, mutta tarjolla on aina laaja valikoima niitä samoja värikkäitä herkkuja, mitä kahvilan vitriinistä löytyy muulloinkin, esimerkiksi siis smoothiebowleja, chia puddingia, raakakakkuja ja vegetäytteisiä leipiä sekä lisäksi joku brunssin spesiaalituote.

Powaun brunssilla voi valita neljä haluamaansa tuotetta 20 euron hintaan ja settiin kuuluu myös kahvi tai tee. Valitsin testikäynnillä chiapuddingin, mansikkakaura-tuorepuuron, marjaisan raakakakun sekä smoothien, jossa maistui muun muassa mansikka, banaani ja mango. Kaikki valitsemani herkut maistuivat sopivassa suhteessa maukkailta ja terveellisiltä, kauratuorepuuro ainoana olisi kaivannut vähän jotain lisäpotkua. Powaun brunssi on se raikkaampi vaihtoehto perinteiselle buffet-ähkybrunssille, ja neljä tuotetta täyttää kyllä jo ihan sopivasti mahankin!

Powau
Brunssi tarjolla kerran kuussa (seuraa tarkempaa ilmoittelua somessa)
Hinta 20,00

 

Powau brunssi tampere

Powau brunssi tampere

 

Hyggen brunssi

Hygge on ihan uutuuttaan kiiltelevä kahvila ja bistro Itsenäisyydenkadun Luminaryn alakerrassa. Brunssi tarjoillaan täällä pääosin pöytään – tapa josta alan pitää yhä enemmän ja enemmän sitä mukaa mitä useampia brunsseja on tullut kokeiltua. Alkuun pöytään tuodaan leipä- ja leikkelevalikoima (pieniä rieskarullia, cocktailpiirakoita, täysjyväruisleipää ja sämpylää, kalkkunaa, kinkkua, juustoa ja vihanneksia). Kahvia ja haudutettua teetä kaadetaan kuppeihin – ja ne käydään myös täyttämässä kiitettävän usein. Leipien kanssa saamme valita myös mehua, smoothieta, jugurttia ja chiavanukasta. Oma vihersmoothieni ja chiavanukas marjoilla ja pähkinöillä ovat oikein herkulliset.

Tämän jälkeen tarjoillaan pilvimunakkaat (en ollut ennen moisiin törmännytkään, mutta Google kertoo niiden olevan juuri nyt kuuminta hottia!) ja niiden jälkeen pienet juustolautaset. Lämpimäksi ruuaksi saimme valita blinin, Egg Benedictin ja vuohenjuustopiirakan väliltä. Harvinaisen tasaväkinen taisto! Valintamme osuivat bliniin ja uppomunaan, jotka olivat molemmat maistuvia, uppomuna tosin olisi voinut olla asteen löysempikin.

Brunssin loppuun saa vielä käydä valitsemassa makeita herkkuja vitriinistä. Tällä kertaa tarjolla oli unikonsiemenkakkua, pannukakkua ja mansikoita, baileysjuustokakkua, limejuustokakkua, marjahyytelöä rahkakermalla ja lisäksi vielä useampaa gluteenitonta herkkua. Oma suosikkini maistamistani herkuista oli raikkaan kirpsakka limejuustokakku.

Hyggen brunssiin kannattaa varata aikaa ja nauttia palvelusta, kiireisille brunssittelijoille se ei sovi.

Bistro-Café Hygge
Brunssi tarjolla la 10-16 (kattaukset 10.00, 12.00 ja 14.00)
Hinta 24,90

 

Hygge brunssi tampere

Hygge brunssi tampere

Hygge brunssi tampere

Hygge brunssi tampere

Hygge brunssi tampere

Hygge brunssi tampere

 

Tuhton brunssi

Tampere-talon yhteydessä kauniissa talvipuutarhassa toimiva Ravintola Tuhto tarjoilee viikottain vaihtuvaa lähituottajien brunssia. Tuotteita tulee tarjolle muun muassa Penttilän tilalta, Haaviston luomutilalta ja Heikkilän Juustolasta. Tarjolla on erilaisia salaatteja, kalaa, juustoja, leipiä ja leikkeleitä, lämpimänä ruokana esimerkiksi munakasta sekä päälle monenlaista makeaa herkkua. Kalan ja äyriäisten ystävänä tykkäsin itse etenkin katkarapusalaatista, jossa oli kerrankin runsaasti niitä katkarapuja, sekä hurjan hyvin savustetusta, mehevästä lohesta. Myös jälkiruokapöydän valikoima saa pisteitä. Niin ja extrapisteitä myös siitä, että tarjolla on paljon kalaa ja kasvista niiden iänikuisten lihapullien ja nakkien sijaan! Tuhtossa brunssin jatkoksi voi muuten tilata myös pääruuan +10 eurolla.

Lue myös aiempi juttuni Tampere-talon upeasta Muumimuseosta ja Ravintola Tuhton illlallisesta täältä.

Ravintola Tuhto
Brunssi tarjolla la 12-15 (EI BRUNSSIA TOISTAISEKSI!)
Hinta 25,00

 

Tuhto brunssi tampere

Tuhto brunssi tampere

Tuhto brunssi tampere

Tuhto brunssi tampere

 

Tammerin SuperBreakfast

Hotelli Tammer ei enää tarjoile brunssia, mutta heidän omien sanojensa mukaan SuperBreakfast on uusi brunssi, joten eikun kokeilemaan! Tammerin luksushotelliaamiaiselta löytyy tosiaankin herkkuja joka makuun: leipäpöytä croissantteineen, valikoima leikkeleitä ja juustoja, savulohta ja hiillostettua silakkaa, vihanneksia tuoreena ja pikkelöitynä, jugurttia, rahkaa, siemeniä, marjoja ja tuoreita hedelmiä. Lämpimässä pöydässä on puuroa, munakasta, pekonia, bratwursteja ja mustaamakkaraa. Juomaksi voi valita mehuja, marjasmoothieta, tyrnishotin ja pyynnöstä saa jopa vastapuristettua appelsiinimehua. Lisäksi tarjolla on ainekset Virgin Maryyn eli tomaattimehua, selleriä, sitruunaa ja mausteita. Jälkiruokapöydästä löytyy muun muassa suklaakeksejä, minikorvapuusteja ja minimuffinsseja. Kahvi (valinnan mukaan vaalea- tai tummapaahtoinen) ja tee tarjoillaan pöytään, mikä on ihana ylimääräinen ele jota harvalla brunssilla näkee. Tämä aamiainen on ihan pakko kokea myös Tammerin kauniiden, historiallisten puitteiden takia!

Radisson Blu Grand Hotel Tammer
SuperBreakfast tarjolla joka päivä, la ja su 7.30-13 (EI TARJOLLA TOISTAISEKSI!)
Hinta 23,00

 

Tammer hotel superbreakfast aamiainen

Tammer hotel superbreakfast aamiainen

Tammer hotel superbreakfast aamiainen

Tammer hotel superbreakfast aamiainen

Tammer hotel superbreakfast aamiainen

 

Arthouse Cafen brunssi

Kehräsaaren Arthouse Cafessa vietetään vaihtuvateemaisia Ruokasunnuntaita sekä kerran kuussa syödään varsinaista brunssia. Tsekkaa netistä kunkin sunnuntain tarkemmat tiedot!

Tällä kertaa teemana olivat Meksikon maut ja tarjolla tortilloja täytteineen sekä jälkiruuaksi suklaachilikakkua. Tortillaletut sai täyttää oman maun mukaan nyhtökaurachilillä, erilaisilla vihanneslisukkeilla ja muun muassa ihanan kermaisella guacamolella. Lisänä naposteltiin nachoja, paahdettuja maapähkinöitä ja popcornia. Maut olivat kohdallaan – siis ah tuore korianteri, tomaatti, sipuli ja avokado!

Juomista brunssiin kuuluu vain vesi. Lisäksi voi ostaa 5 eurolla juomapaketin, johon kuuluu rajoituksetta erikoiskahveja, teetä, talon limua, mehuboolia ja jääteetä. Juomavalikoiman laajuus oli todella jees, vaikka kieltämättä olikin ensin vähän hämmentävää maksaa brunssilla alkoholittomista juomista erikseen. Jälkkäripöydässä olisi suonut olevan suklaakakun kaveriksi vähän enemmänkin vaihtoehtoja.

Arthouse Cafe Kehräsaari
Brunssi tarjolla joka kuun ensimmäinen sunnuntai 12-18 (EI BRUNSSIA TOISTAISEKSI!)
Hinta 15,00 (+juomapaketti 5,00)

 

Arthouse Cafe sipsikaljavegaanibrunssi brunssi Tampere

Arthouse Cafe sipsikaljavegaanibrunssi brunssi Tampere

Arthouse Cafe sipsikaljavegaanibrunssi brunssi Tampere

Arthouse Cafe sipsikaljavegaanibrunssi brunssi Tampere

Arthouse Cafe sipsikaljavegaanibrunssi brunssi Tampere

 

Domingon brunssi

Domingo on 1800-luvun kauniiseen Tahmelan huvilaan avattu kulttuurikahvila, jonka alakerrassa lämpiää sunnuntaisin myös sauna, joten brunssin yhteyteen voi tehdä myös varauksen löylyihin! Ympäristönä Domingo kilpailee kyllä ehdottomasti Tampereen uniikeimman brunssin tittelistä – tämä ihana huvila on nähtävä omin silmin!

Domingon brunssi on lähes täysin vege ja melko kevyt – se sopii siis hyvin vaikka sitä saunavuoroa odotellessa, mutta se ei ehkä ole omiaan siihen kaikkein suurimpaan nälkään. Meidän käydessämme tarjolla oli neljää eri salaattia (herkullisin oli papu-sipuli-tomaatti-korianteri, minut on tosin helppo hurmata millä tahansa missä on korianteria!), kasvis- ja lohipiirakkaa sekä lämmintä herkkusienimunakasta.

Jälkkäreinä tarjottiin hurjan kauniita marjaeclaireja, raikasta mandariinipossea ja omenapiirakkaa (jonka kaveriksi kyllä kaipasimme vaniljakastiketta). Juomista brunssiin kuuluvat kahvi, tee ja mehut.

Domingo
Brunssi tarjolla su 12-16 (EI BRUNSSIA TOISTAISEKSI!)
Hinta 20,00 (opiskelijakortilla 18,00)

 

Domingo kahvila brunssi Tampere

Domingo kahvila brunssi Tampere

Domingo kahvila brunssi Tampere

Domingo kahvila brunssi Tampere

 

Saunaravintola Kuuman brunssi

Olin kuullut paljon kehuja Kuuman ruuasta, mutta itse ehdin testaamaan sitä ensimmäistä kertaa vasta nyt alkukesästä brunssille. Ravintolasali on ihanan valoisa isoine ikkunoineen, terassista nyt puhumattakaan. Tässä on takuulla Tampereen mukavin ja erikoisin terassi! Brunssin tarjonta oli Tampereen brunssien keskitasoa, ehkä tähän hintaan olisin toivonut vähän enemmänkin. Tykkäsin kylmistä ruuista, mutta vähän hämmennyin kovin lihaisten lämpimien ruokien edessä. Joku ruokaisa salaatti olisi sopinut vielä mukavasti valikoimaan, samoin vaikka croissantit tai karjalanpiirakat. Nyt kaverinani olleen kasvissyöjän lautanen jäi melko kevyeksi. Maut olivat sinänsä kyllä kohdallaan, mutta valikoimaa voisi vähän päivittää. Jälkiruokapöytäänkin toivoisin jotain vähän luovempaa kuin munkkeja ja suklaapiirakkapaloja.

Saunaravintola Kuuma
Brunssi tarjolla su 12-17 (EI BRUNSSIA TOISTAISEKSI!)
Hinta 25,00

 

saunaravintola sauna kuuma tampere laukontori brunssi

saunaravintola sauna kuuma tampere laukontori brunssi

saunaravintola sauna kuuma tampere laukontori brunssi

saunaravintola sauna kuuma tampere laukontori brunssi

saunaravintola sauna kuuma tampere laukontori brunssi

saunaravintola sauna kuuma tampere laukontori brunssi

 

Ravintola Viikinsaaren brunssi

Monet ravintolat pitävät keskikesällä brunssitaukoa, mutta onneksi on myös niitä, jotka tarjoavat brunssia nimenomaan kesäisin. Ihana vanhassa pitsihuvilassa toimiva Ravintola Viikinsaari kuuluu niihin. Viikinsaareen mennään laivalla Laukontorilta, laivaliikenne alkaa taas toukokuussa 2020. 20 minuutin laivamatkan päässä odottaa Viikinsaaren kesäparatiisi ja viikonloppuisin myös brunssi!

Brunssilla tarjotaan lähiruokaa kuten Ahlmanin tilan juustoja ja jugurttia. Kattaus on melko kevyt, mutta maittava ja aivan tarpeeksi täyttäväkin. Alkukesän menussa oli erilaisia kasviksia tuoreena ja salaatteina, lämminsavustettua lohta, silliä, lihapullia ja falafelejä, munakasta, juustoja ja leipää. Jälkiruokapöydässä oli tarjolla maatiaismaitopannaria hillon, marjojen ja jugurtin kanssa sekä karkkeja ja popkorneja. Kahvi, tee ja mehut kuuluvat brunssin hintaan.

Viikinsaaren huvila, jossa ravintola toimii, on ehkäpä Tampereen kaunein ravintola. Vaikka Viikinsaaren brunssille tuleekin siis laivamatkan kanssa vähän enemmän hintaa kuin muille brunsseille ”mantereella” on kokonaisuus mielestäni todellakin sen arvoinen. Ja saunojien kannattaa tulla brunssille sunnuntaina, sillä brunssin ostajat saavat kaupan päälle sunnuntaisaunan!

Lue lisää Viikinsaaresta tästä jutustani!

Ravintola Viikinsaari
Brunssi tarjolla la ja su 11.30-16
Hinta 29,00 (laivalippu + brunssi 40,00)

 

Viikinsaari ravintola brunssi

Viikinsaari ravintola brunssi

Viikinsaari ravintola brunssi

 

Cafe Reilun brunssi

Cafe Reilu on turkkilainen kahvila-ravintola, jossa kaikki herkut ja leipomukset tehdään paikan päällä ja käsityönä. Aamiaisbrunssia on saatavilla periaatteessa vaikka koko päivän joka päivä kunhan tekee pöytävarauksen etukäteen. Varaus sujui kätevästi Facebookin kautta, sain nopeasti kuittauksen viestiini. Brunssi tarjoillaan pöytään eikä tarjottavista meinaa tulla loppua. Vihannesten, juustojen, oliivien ja hillojen jälkeen pöytään alkoi tulla tuoreita suolaisia leivonnaisia suoraan uunista: turkkilaisia juusto- ja lihatäytteisiä piirakoita, seesamipäällysteisiä rinkeleitä, köyhiä ritareita. Sitten munakasta ja keitettyjä munia, hedelmäsalaattia ja vielä lopuksi juustokakkua ja pikkuleipiä. Kahvi ja appelsiinimehu kuuluivat brunssiin myös. Tässä on ehdottomasti Tampereen brunssien paras hinta-laatusuhde!

Cafe Reilu
Brunssi tarjolla kahvilan aukioloaikoina ennakkovarauksella
Hinta 15,00 / aamiaisbrunssi ja 25,00 / deluxebrunssi

 

 

Miss Adan brunssi

Minun luottobrunssiystäväni ehdotti yhtenä viikonloppuna brunssireviirimme laajentamista ja houkutteli minut Miss Adan brunssille Ylöjärven puolelle. Mikä mainio päiväretki-idea se olikaan!

Miss Ada on kutsuva ja kauniisti sisustettu kahvila, jonka kokonaan pöytiin tarjoiltu brunssi on miellyttävää vaihtelua. Pian pöydän ääreen istuuduttuamme tarjoilija alkoi täyttää sitä kauniilla, pienillä, jaettavilla annoksilla. Kulhoista löytyi ankanmunamunakasta, pekonia, hummusta, tahinia, salaatteja, leipää, vuohenmaitojugurttia ja mysliä sekä vohveleita. Kun kaikki tämä oli syöty ja lautaset korjattu pois saimme eteemme vielä pienen jaettavan jälkiruokalautasen ja täydennystä kahvikuppeihin.

Brunssia saa muuten myös muissa lähikunnissa, esimerkiksi Café Hinttalassa Nokialla, Juhlaravintola & Country Bistro Maisassa Terälahdessa ja Eräjärven Eerolassa Orivedellä.

Miss Ada Bistro & Cafe
Brunssi tarjolla la 11-20
Hinta 24,50

 

Miss Ada kahvila brunssi Tampere Ylöjärvi

Miss Ada kahvila brunssi Tampere Ylöjärvi

Miss Ada kahvila brunssi Tampere Ylöjärvi

 

Ja sitten vielä loppuun ne lupaamani pari aamiaisvinkkiä:

 

4 Vuodenajan aamupala

Tampereen Kauppahallissa ei ole ikävä kyllä yhtään ravintolaa tai kahvilaa, joka tarjoilisi brunssia (mikä vääryys!), mutta välillä iskee vaan ihan pakottava tarve aloittaa lauantaiaamu Kauppahallissa. Silloin kannattaa suunnata 4 Vuodenajan ranskalaiselle aamiaiselle. Aamiaispaketti (joka on muuten tarjolla myös arkisin) sisältää aivan täydellisesti valmistetun uppomunan joko pekonin, kylmäsavulohen tai kasvisten kanssa, vastapaistetun croissantin hillolla, tuorepuristetun mehun sekä kahvin, teen tai cappuccinon.

4 Vuodenaikaa tarjoilee muuten myös Tampereen parhaaksi valittua lounasta, lue siitä lisää tästä jutusta!

Ravintola 4 Vuodenaikaa
Aamiainen tarjolla arkisin ja lauantaisin 8-11
Hinta 12,00

 

4vuodenaikaa aamiainen aamupala tampere brunssi

 

Kaffilan aamiainen

Kaffilan aamiainen perinteisen aamupalan ystävän valinta: tarjolla on leipää, leikkeleitä, munia, jugurttia, mysliä, mehua ja kahvia. Vaikka Kaffilan aamiaisbuffet on aavistuksen kallis perussetiksi, johon ei kuulu mitään lämmintä eikä mitään makeaa, niin toisaalta laadukkaat tuotteet korvaavat määrän puutetta: jugurtti on ihanan paksua ja kermaista, kahvi ja tee luomua, sämpylät lähileipomon paistamia ja appelsiinimehu maistuu melkein vastapuristetulta.

Kaffila
Aamiaisbuffet tarjolla la ja su 9-13 (EI TARJOLLA TOISTAISEKSI!)
Hinta 13,50

 

Kaffila kahvila aamiainen aamupala brunssi tampere

Kaffila kahvila aamiainen aamupala brunssi tampere

 

Puiston aamiainen

Puisto avautui koronatauon jälkeen sisältä uudistettuna ja se on nyt vielä paljon viihtyisämpi kuin ennen! Yläkerran kahvilassa voi istua mukavissa nojatuoleissa ja sohvissa ja tila on entistä avarampi kun tiski on tilan seinustalla eikä keskellä. Aamiaistakin on tarjolla taas tuttuun tapaan ja hyvällä hinta-laatusuhteella. Aamiaispöydästä löytyy leipiä ja minicroissanteja, leikkeleitä, juustoja ja vihanneksia, tuoreita hedelmiä, jugurttia, marjoja, mysliä ja kananmunia. Lisäksi tarjolla on kahvia, teetä, mehuja, puuroa ja itse paistettavia vohveleita tykötarpeineen. Erityismaininnan Puiston aamiainen ansaitsee järkevästä hinnastaan: se on varmasti yksi Tampereen edullisimmista ravintola-aamupaloista (hyvä vaihtoehto on myös Café Siilinkarin 9,90 hintainen aamupala).

Puisto
Aamiaisbuffet tarjolla arkisin 8-10, la 9-12 ja su 10-13
Hinta 9,50

 

 

Ihanaa viikonloppua! ♥

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Noora / Seikkailumielellä 11.5.2019 at 19:17

  En ollut aiemmin edes kuullut Hyggestä, mutta tämän postauksen innoittamana kävin kyseisen brunssin tänään testaamassa. Olipa ihanaa istua pari tuntia palveltavana, kun brunssiannoksia kannettiin eteen! Tuo Tuhto valitettavasti oli pieni pettymys, kävin siellä brunssilla muutama viikko sitten ja tarjonta ei kyllä ihan vastannut odotuksiani. Ilta-aikaan tuolla on kyllä ollut hyvät ruoat, joten brunssipettymys oli pienoinen harmi.

  • Reply Emma 14.5.2019 at 10:20

   Mahtava kuulla, että löysit tämän jutun kautta Hyggen! Siellä on tosi mukava brunssi! Tuhtosta tykkäsin kyllä itse, mutta hankaluus on siinä, että kun siellä vaihtuu käytännössä koko tarjonta brunssista toiseen, niin ikinä ei voi etukäteen tietää onko tarjolla sellaista mistä itse tykkää.

 • Reply Heli 26.1.2020 at 21:31

  Kävimme viime viikolla Cafe Reilussa, Tampereen keskustassa puutarhakadulla. Oli hieno aamiainen – brunssi. Se on kuin a la carte he tuovat ruoat ja juomat pöytään.

  • Reply Emma 27.1.2020 at 20:25

   Kiitos vinkistä, tästä olen kuullut jo monelta taholta kehuja! Ehdottomasti menen itsekin koittamaan!

  Leave a Reply