Venetsia – onko tämä kauneus unta vai totta?

Venetsia on maaginen. Lumoavan kaunis. Joka sanoo, ettei ihastunut Venetsiaan, on hullu.

En osaa kirjoittaa Venetsiasta mitään tavanomaista vinkkipostausta. En pysty selittämään Venetsiaa tai sen kauneutta saati kertomaan kenellekään minne mennä ja mitä tehdä.

 

Venetsian kauneus on nimittäin juuri siinä, ettei niihin kaikkein kauneimpiin paikkoihin pysty antamaan mitään koordinaatteja enkä ehkä löytäisi niitä enää itsekään toiste. Ja toisaalta se on siinä, ettei se haittaa, koska Venetsia on niin kaunis meni siellä minne hyvänsä.

Kaikista noista rapistuneista ja aikaa nähneistä seinistä ja ikkunanpielistä, suolaisen meriveden syövyttämistä portaista ja laitureista, niistä näkyy historia ja elämä. Sillä niin uskomaton kuin tämä veden päälle rakennettu kaupunki onkin, se ei ole mikään huvipuisto tai elokuvalavaste, vaan paikka missä on asuttu ja eletty jo melkein 2 000 vuoden ajan.

 

venetsia kokemuksiavenetsia kokemuksia venetsia kokemuksia venetsia kokemuksiavenetsia kokemuksia

 

Koin Venetsiassa monta sellaista hetkeä, jolloin liikutuin itsekseni kyyneliin saakka kaikesta kauneudesta enkä osaa jakaa niitäkään hetkiä täällä. Neuvon vain, että mene ja kokeile onko Venetsialla sama vaikutus sinuun!

Minua varmaan puri (Venetsiaa oikeastikin piinaavien laguunihyttysten lisäksi) joku maailmojensyleilykärpänen. Ehkä kliseistä, mutta Venetsian ylitsevuotavaa upeutta katsellessani en voinut olla huokailematta koko maapallomme upeutta. Ja sitä miten etuoikeutettuja olemme me, jotka voimme matkustaa sen erilaisia kolkkia katsomaan. Näin ilmastotekojen aikana ja vastuullisen matkailun teesien puolestapuhujana, on tietyssä mielessä sulaa hulluutta minulta hehkuttaa matkustamista nimenomaan turisteista kärsivään ja uppoavaan Venetsiaan. Olisi kai pitänyt jättää koko juttu kirjoittamatta. Mutta toisaalta en minä ainakaan väitä olevani aikeissa lopettaa matkustamista kokonaan – vähentää aion kyllä ja opetella vastuullisemmaksi. Aion erityisesti keskittyä määrän sijasta laatuun ja tehdä tulevaisuudessa merkityksellisiä matkoja. Venetsia oli juuri sellainen.

 

venetsia kokemuksia venetsia kokemuksia venetsia kokemuksia venetsia kokemuksia

 

Sen verran osaan vinkata Venetsiaan matkaaville, että anna Venetsialle aikaa, älä kiirehdi. Päiväretki ei todellakaan ole tarpeeksi. Mikään aika maailmassa ei varmasti olisi liikaa. Ja kun viivyt Venetsiassa useamman päivän, koe sen kujat ja kanaalit keskipäivän tungoksen lisäksi myös aamun hiljaisessa usvassa ja illan salaperäisessä hämärässä.

 

venetsia murano kokemuksia

Muranon majakka aamusumussa

venetsia murano kokemuksia venetsia murano kokemuksia venetsia murano kokemuksia

 

Jos olet Venetsiassa ensimmäistä kertaa, käy katsomassa kaikki ne kuuluisat paikat, joissa kaikki muutkin käyvät – San Marcon aukio, Rialton silta, kirkot ja museot. Mutta älä jää niihin. Jo Venetsian pääsaari koostuu seitsemästä alueesta, joista jokainen on kaunis ja joista jokaista voisi helposti tutkia lähemmin ainakin viikon. Puhumattakaan esimerkiksi sateenkaaren väreissä hehkuvasta Buranon saaresta.

Canal Grandella Venetsian läpi kulkevat vesibussit ovat käteviä pidempien matkojen taittamiseen ja niitä kannattaa ehdottomasti koittaa jo kokemuksenkin takia, mutta sen Venetsian maagisen kauneuden näet parhaiten liikkumalla jalkaisin pienempien kanaalien varsilla ja puikkelehtimalla pastelliväristen talojen välisillä sokkeloisilla kujilla. Niillä kannattaa myös pysähtyä syömään Venetsian tapaksia, cicchettejä, tai juomaan Venetsian nimikkojuomaa Spritziä.

 

venetsia murano kokemuksia venetsia murano kokemuksia venetsia murano kokemuksia venetsia murano kokemuksia venetsia murano kokemuksia venetsia murano kokemuksia venetsia murano kokemuksia venetsia murano kokemuksia venetsia murano kokemuksia venetsia murano kokemuksia venetsia murano kokemuksia venetsia murano kokemuksiavenetsia murano kokemuksia

 

 

LUE MYÖS NÄMÄ:

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Kulttuurikorppis 15.4.2019 at 22:09

  Taisimme käydä Venetsiassa perä perään! Muistan tuon ekan kerran unenomaisen tunnelman. Meillä tämä oli jo kolmas visiitti, enkä tiedä oliko viimeinen. Vertailuksi:
  http://kulttuurikorppikotka.blogspot.com/2019/04/valveilla-venetsiassa.html?m=1

  • Reply Emma 17.4.2019 at 22:43

   Mä oon käynyt Venetsiassa vain kerran aikaisemmin – 15 vuotta sitten päiväretkellä! Silloin ihastuin ja oon siitä lähtien halunnut palata ajan kanssa, mutta näin pitkään siinä sitten lopulta kesti. Odotukset oli siis korkealla ja ne täyttyi, ehkä osaltaan siitäkin tuli sitten niin kertakaikkisen upea fiilis koko reissusta 😍

 • Reply Sanna // From Lapland To South 17.4.2019 at 20:27

  Ollaan nähty myös Venetsia ja jaan kyllä täysin fiiliksesi siitä! Yksi niin kertakaikkisen ainutlaatuinen kaupunki maailmassa. Mutta juurikin tämä fakta kuinka kaupunki hukkuu turisteihin on saanut minut pohtimaan olisiko ahnetta ja itsekästä palata samaan paikkaan uudelleen, kun on jo itsekin todistanut sen valtavia turistimassoja ja niiden tuomia ongelmia. Kiitos kauniista postauksesta!

  • Reply Emma 18.4.2019 at 09:58

   Joo, tää on kyllä vaikea asia. Koko ajan maailmassa kasvaa uusia sukupolvia, joista kaikki haluavat nähdä Venetsian, Lontoon, Barcelonan, Pariisin ja Amsterdamin. Turistivirrat on taattu hamaan ikuisuuteen, mutta pitääkö tosiaan minunkin sitten änkeä sinne ja vielä useamman kerran?

 • Reply Christa 17.4.2019 at 20:27

  Minä sulattelee edelleen omaa vajaan kahden viikon takaista Venetsian matkaani. Ikävöin jotenkin tosi paljon takaisin. Näiden kuvien myötä pääsi palaamaan moneen tuttuun paikkaan. Olet kyllä ihan oikeassa, että Venetsiassa nähtävää ja kokemista löytyy ihan joka puolelta.

  • Reply Emma 18.4.2019 at 10:01

   Oi ihanaa, nyt oli varmaan jo kevät tullut kunnolla Venetsiaan! Itse olin kuukausi sua ennen ja vaikka olikin melko hyvät kelit, niin aurinko ei vielä ihan hirveästi silloin lämmittänyt. Ei sillä, että jokaisella vuodenajalla on kyllä hyvät puolensa Venetsiassa!

 • Reply Piyya 17.4.2019 at 22:10

  Mä en ehkä kestä 😉
  Katsonut näitä sinun kuvia ja tunnelmia sekä Christan ! Oi miksi, oi miksi en ole vielä saanut ostettua itselleni lippuja Venetsiaan ?
  Tämä vääryys itseä kohtaan täytyy vaan korjata. Kiitos näistä inspiroivista kuvista !

  • Reply Emma 19.4.2019 at 14:43

   Suosittelen kyllä korjaamaan tuon virheen ja mahdollisimman pikaisesti 😀

  Leave a Reply