Suomen suurin matkablogiyhteisö

You Might Also Like

32 Comments

 • Reply Kulttuurikorppis 15.4.2019 at 22:09

  Taisimme käydä Venetsiassa perä perään! Muistan tuon ekan kerran unenomaisen tunnelman. Meillä tämä oli jo kolmas visiitti, enkä tiedä oliko viimeinen. Vertailuksi:
  http://kulttuurikorppikotka.blogspot.com/2019/04/valveilla-venetsiassa.html?m=1

  • Reply Emma 17.4.2019 at 22:43

   Mä oon käynyt Venetsiassa vain kerran aikaisemmin – 15 vuotta sitten päiväretkellä! Silloin ihastuin ja oon siitä lähtien halunnut palata ajan kanssa, mutta näin pitkään siinä sitten lopulta kesti. Odotukset oli siis korkealla ja ne täyttyi, ehkä osaltaan siitäkin tuli sitten niin kertakaikkisen upea fiilis koko reissusta 😍

 • Reply Sanna // From Lapland To South 17.4.2019 at 20:27

  Ollaan nähty myös Venetsia ja jaan kyllä täysin fiiliksesi siitä! Yksi niin kertakaikkisen ainutlaatuinen kaupunki maailmassa. Mutta juurikin tämä fakta kuinka kaupunki hukkuu turisteihin on saanut minut pohtimaan olisiko ahnetta ja itsekästä palata samaan paikkaan uudelleen, kun on jo itsekin todistanut sen valtavia turistimassoja ja niiden tuomia ongelmia. Kiitos kauniista postauksesta!

  • Reply Emma 18.4.2019 at 09:58

   Joo, tää on kyllä vaikea asia. Koko ajan maailmassa kasvaa uusia sukupolvia, joista kaikki haluavat nähdä Venetsian, Lontoon, Barcelonan, Pariisin ja Amsterdamin. Turistivirrat on taattu hamaan ikuisuuteen, mutta pitääkö tosiaan minunkin sitten änkeä sinne ja vielä useamman kerran?

 • Reply Christa 17.4.2019 at 20:27

  Minä sulattelee edelleen omaa vajaan kahden viikon takaista Venetsian matkaani. Ikävöin jotenkin tosi paljon takaisin. Näiden kuvien myötä pääsi palaamaan moneen tuttuun paikkaan. Olet kyllä ihan oikeassa, että Venetsiassa nähtävää ja kokemista löytyy ihan joka puolelta.

  • Reply Emma 18.4.2019 at 10:01

   Oi ihanaa, nyt oli varmaan jo kevät tullut kunnolla Venetsiaan! Itse olin kuukausi sua ennen ja vaikka olikin melko hyvät kelit, niin aurinko ei vielä ihan hirveästi silloin lämmittänyt. Ei sillä, että jokaisella vuodenajalla on kyllä hyvät puolensa Venetsiassa!

 • Reply Piyya 17.4.2019 at 22:10

  Mä en ehkä kestä 😉
  Katsonut näitä sinun kuvia ja tunnelmia sekä Christan ! Oi miksi, oi miksi en ole vielä saanut ostettua itselleni lippuja Venetsiaan ?
  Tämä vääryys itseä kohtaan täytyy vaan korjata. Kiitos näistä inspiroivista kuvista !

  • Reply Emma 19.4.2019 at 14:43

   Suosittelen kyllä korjaamaan tuon virheen ja mahdollisimman pikaisesti 😀

 • Reply Anna | Muuttolintu 22.4.2019 at 14:13

  Ihanasti kuvailtu ja pistit niin hyvin sanoiksi omatkin tunteeni Venetsiaa kohtaan. Päiväretki ei tosiaan riitä, parasta on kun voi vaellella ja eksyä kaikessa rauhassa rauhallisemmille kujille. Me mentiin Venetsiassa kihloihin, joten se on meille rakas paikka, jonne varmasti vielä palataan.

  • Reply Emma 23.4.2019 at 10:37

   Oi, maailman romanttisinta mennä kihloihin Venetsiassa, en kestä!! Teille se on siis takuulla paikka, johon vielä palaatte <3

 • Reply Travelloverin Annika 22.4.2019 at 22:54

  Venetsia <3 Se vain on ollut suuri rakkauteni kohta 14 vuotta. Ei sitä voikaan kuvailla. Kuinka monta kertaa olen yrittänyt. Huokailuksihan se vain menee. Siitä olen ehdottomasti samaa mieltä, että ei ole nähnyt Venetsian sielua, jos vain pyörii siellä, missä kaikki miljoona turistia. Ei tarvitse astua monta korttelia sivuun, kun todellisuus on ihan toisenlainen.

  • Reply Emma 23.4.2019 at 10:39

   Joo, nimenomaan yhtä huokailua on vaan kun yrittää ymmärtää näkemäänsä <3 Mä oon niin onnellinen, että menin Venetsiaan talvella/alkukeväästä ja näin siitä myös sen toisen puolen kesän pahimpaan turistisesonkiin verrattuna.

 • Reply Terhi 23.4.2019 at 15:05

  Venetsia – niin paljon kauneutta niin pienessä tilassa. Kaikki nuo ihanat talot, palatsit ja kirkot. Meillä taisi olla jo vähän keväisemmät ilmat, ei ainakaan ollut sumuista tai sateista, mutta uskon, että Venetsiasta nauttii säässä kuin säässä.

  • Reply Emma 24.4.2019 at 10:55

   Joo, maaliskuun alussa oli vielä yllättävän viileää (ja joka päivä sumuista puolillepäin), mutta muuten kyllä kivat kelit!

 • Reply souliina 23.4.2019 at 16:46

  En ole ikinä käynyt Venetsiassa, mutta se on ehdottomasti kohde, jonka haluaisin kokea. Näyttää uskomattoman kauniilta!
  Nuo kaikki kauniit talot ja tottakai veneet, ovat ehdottomasti kokemisen arvoisia <3

  • Reply Emma 24.4.2019 at 10:55

   Venetsia on kyllä ihan ehdottomasti paikka, jonka soisin kaikkien saavan kokea kerran elämässään.

 • Reply Pirjo Toivanen 24.4.2019 at 16:50

  Venetsia on elämys. Kesäkuukausina se on vain valitettavan täynnä turisteja ja hitellien hinnat ovat korkeat. Me tavallisesti yövymme Lidossa, vaporettolla sieltä pääsee Venetsiaan vartissa ja hinnat ovat edullisemmat. Jos suuri risteilyalus on laguunissa, kannattaa odottaa iltaan, kun porukat ovat palanneet alukseensa syömään. Samoin aamulla aikaisin San Marcolla on väljempää. Mutta oikeassa olet, Venetsiassa on paljon enemmän nähtävää kuin vain San Marco ja lähikadut, joille risteilyaluksen porukat tulevat. Burano ja Murano ovat retken väärti. Ja Chioggia laguunin portilla, se vasta kiinostava onkin, koska se ei ole turistimesta.

  • Reply Emma 25.4.2019 at 15:31

   Chioggia onkin ihan uusi tuttavuus, nyt kävin Muranolla, Buranolla ja Torcellolla. Ensi kerralla täytyy taas laajentaa reviiriä 🙂

 • Reply Merja / Merjan matkassa 24.4.2019 at 22:05

  Nyt oli niin hyvä ”myyntipuhe”, että alkoi kiinnostamaan 🙂 Venetsia on minulle ollut kohde, jonne olisi kiva mennä sitten ”joskus”. En ole kuitenkaan koskaan tehnyt asian eteen mitään. Ehkä nyt pitäisi..

  • Reply Emma 25.4.2019 at 15:32

   Mä koen syvää ristiriitaa tästä, että houkuttelen ihmisiä turismin riivaamaan Venetsiaan 🙂 Mutta miksi jonkun paikan pitää olla niin käsittämättömän kaunis, eihän sille voi mitään että sinne pitää päästä!

 • Reply Sofia / Project Forever 25.4.2019 at 16:22

  Oi, Venetsia <3 Minunkin mielestä paras tapa tutustua Venetsiaan on viettää siellä aikaa enemmän kuin yksi päivä, ja nimenomaan paikallisiinkin alueisiin tutustuen. Itse majoituin Cannaregion alueella joka oli nappivalinta, sillä siellä pääsi kunnolla Italialaisen elämän makuun sen ollessa poissa päiväretkeilijöiden reitiltä. Tällä hetkellä haaveilen Dolomiiteista, ja samaan reissuun olisi helppo yhdistää myös uusintavierailu Venetsiaan!

  • Reply Emma 26.4.2019 at 10:13

   Mä asuin myös Cannaregiossa viimeksi + yhden yön Muranolla. Oli kyllä tosi hyvä valinta, myös sen takia että pakosti tuli käveltyä paljon joka päivä (en raaskinut ostaa vesibussilippuja kuin sille päivälle kun siirryin Muranoon ja kävin Buranolla) ja siinä näki Venetsian eri alueita niin hyvin!

 • Reply Martta / Martan matkassa 26.4.2019 at 08:13

  Voihan Venetsia <3 Paikka on kyllä niin upea ettei siihen kyllästy, täytyy vain "turistitouhu" siirtää ajatuksista syrjään ja juuri nauttia maisemista ja rakennuksista sekä tunnelmasta! Näiden upeiden kuvien myötä voisin saman tien varata taas lipun Venetsiaan! Kuten sanoit niin päiväretki on liian lyhyt aika!

  • Reply Emma 27.4.2019 at 10:22

   Päiväretki Venetsiaan on ihan pyhäinhäväistys! Ja sanon tämän siis entisenä päiväretkeläisenä itsekin 😀

 • Reply Tanja / Tädin ja tytön matkablogi 27.4.2019 at 09:21

  Ihana fiilistelyjuttu, kauniita kuvia. Nuo sumukuvat ovat maagisia. Venetsia on edelleen kokematta, kuten koko Italia. Haluan matkustaa Italiaan, en pistäytyä viikonlopuksi, vaan pidemmäksi aikaa. Matkalle, jolla olisi merkitys. Oli kiva lukea sinunkin ajatuksia siitä miten et halua ns. kertakäyttömatkustelua vaan vaikka vähemmän mutta merkityksellisempää matkailua ❤️

  • Reply Emma 28.4.2019 at 00:46

   Se sumu harmitti mua melkein koko reissun kun se värjäsi kaiken harmaaksi puolillepäivin asti, kunnes sitten yhtenä aamuna Muranon saarella oli tää ihana kirkas sää + sumu! Se oli tosiaan maagisen näköistä!

 • Reply Sandra 27.4.2019 at 11:58

  Uppouduin täysillä tähän postaukseen. Venetsia on kuin yksi makea surrealistinen uni, josta ei haluaisi herätä. Olen käynyt kaupungissa, ja tuolloin noin 14 vuotta sitten se teki minuun lähtemättömän vaikutuksen.

  Olen samaa mieltä kanssasi, että tärkeää olisi tehdä koko ajan entistä merkityksellisimpiä matkoja, ja sitten vaikka pysyä hieman kauemmin kohteessa, kun on sinne kerran mennyt.

  • Reply Emma 13.5.2019 at 18:29

   Tuo makea surrealistinen uni kuvaa Venetsiaan hyvin – ei se tunnu ollenkaan todelliselta! <3

 • Reply Sandra /Terveiset päiväntasaajalta 27.4.2019 at 13:38

  Venetsia näyttää kyllä upealta, ja kuulostaakin. 🙂 Joku päivä haluan kyllä käydä siellä, mutta varmaan juurikin low seasonilla. 🙂

  • Reply Emma 13.5.2019 at 18:29

   Suosittelen lämpimästi käymään muulloin kuin kesällä 🙂

 • Reply Eve, Jetlaggies 28.4.2019 at 11:30

  Ihanasti olet saanut vangittua kaunista kaupunkia kuviisi <3 Venetsia on ihana, mutten ikimaailmassa hakeutuisi sinne kesällä. kevät ja syksy sen sijaan toimivat loistavasti. Kaduilla saa välillä kävellä ihan itsekseen ja jopa paikallisia näkyy arjen touhuissaan. silti tunnelma on tallella .

  • Reply Emma 13.5.2019 at 18:30

   Kiitos Eve <3 Jäin kyllä pahasti koukkuun, voisin hyvin matkustaa Venetsiaan taas vaikka ensi talvena. Oi miksi se on niin kaunis, että sitä on mahdoton vastustaa?

  Leave a Reply

  DR64JYRDBG