Suomen suurin matkablogiyhteisö

You Might Also Like

22 Comments

 • Reply Sateenmuru 27.1.2019 at 13:53

  Ah, ihana Barcelona – ja (taas kerran) ihanan symppiksiä valokuvia! Olen käynyt Barcelonassa pari kertaa, mutta aina hyvin pikaisesti ja tahtoisin kyllä päästä rauhassa tutustumaan näihin kortteleihin ja Gaudi-kohteisiin. Talvi vaikuttaisi tähän parhaalta ajankohdalta. Hmm, hauska tuo kommenttisi huippuravintoloiden heikoimmista lenkeistä, jälkiruoista! Yleensä Michelin-tasolla luulisi olevan huippukoulittu jälkiruokakokki kruunaamassa koko ateriaelämyksen, mutta tosiaan, kuvan perusteella annoksesi ei vaikuta kovin houkuttelevalta. O_O Koen usein, että hyvätkin ravintolat satsaavat ruoka-annoksiin, mutta sitten jälkkäreiksi käydään lätkimässä lautaselle kuka mitäkin joutessaan… Nimim. entinen Michelin ravintolan jälkiruokakokki, nykyinen jälkiruokien suurkuluttaja ^_^

  • Reply Emma 28.1.2019 at 10:21

   Hei vau, sieltähän löytyi Michelin-asiantuntija! Itsekin olen miettinyt tätä, että täytyyhän hyvässä ravintolassa olla todella hyvä jälkiruokakokkikin, joten ehkä vika on minussa? Niinkuin kirjoitin, niin tykkään siitä että jälkiruoka maistuu jälkiruualle, kaipaan sellaista intensiivistä makua (kunnolla sokeria ja kermaa, heh) ja mun mielestä sellainen semimauton jälkkäri on vaan melko turha. Ja toinen juttu mikä mua ihmetyttää monessa paikassa on mustat lautaset – ehkä sekin on ainoastaan mun mielipide, mutta musta ne ei ole kauniita eikä ruokahalua herättäviä (eikä etenkään valokuvauksellisia), vaan kaikki kauniit ja hennot värit pääsisi enemmän oikeuksiinsa valkoisilla tai vaaleilla lautasilla.

 • Reply alohatravels 27.1.2019 at 14:25

  Oi Barcelona, tuo vanha suosikkikaupunkini! Viime visiitistä on jo aikaa, ja jostain syystä nuo kulttuurielämykset ovat jääneet itsellä kokematta.. Nyt niihin löytyisi uudella tavalla kiinnostusta, täytyykin harkita uusinta reissua pitkästä aikaa 🙂 Talvi voisikin olla hyvä ajankohta, kesällä kun kaupunki taitaa täyttyä turisteista vähän liiaksikin.. Kiitos inspiroivasta postauksesta!

  • Reply Emma 28.1.2019 at 10:22

   Ole hyvä 🙂 Suosittelen ehdottomasti Barcelonaa talvella, ja alkukevätkin olisi varmaan aivan ihana!

 • Reply espanjaan 27.1.2019 at 16:14

  Barcelona, minunkin tuttu suosikkini. Olen pari kertaa ollut siellä viikon ja muuten vain pistäytynyt ohikulkumatkalla. Noita tuttuja kuvia oli kiva katsella. Yhden meitä ihastuttaneen vinkin lisäisin. Palau de música Calatalana – ihana värikäs konserttisali on käymisen arvoinen. Siellä voi käydä opastetulla kierroksella, me nautimme sen lisäksi upean konsertti-illan.

  • Reply Emma 28.1.2019 at 10:23

   Itse asiassa harkitsin paikan päällä ostavani liput tuonne konserttiin (siellä on usein konsertteja, joihin saa parillakympillä lippuja), mutta sitten tuli jotain muuta ain illoiksi ja jäi käymättä. Tämä on varmasti ensi kerralla yksi käyntikohteeni!

 • Reply Jenni / Unelmatrippi 27.1.2019 at 18:43

  Todellakin kannattaa matkustella Välimerellä talvella! Kirjoitin itse juuri siitä aiheesta vähän aikaa sitten. Mitä tulee Barcelonaan, sinne pitäisi kyllä matkata uudelleen, koska edellisestä kerrasta on jo monta vuotta. Vähän vain häiritsee ajatus, että monet paikalliset kokevat turisteja olevan aivan liikaa, mutta ehkä juuri talvella määrä ei ole ihan niin häiritsevä. El Gòticista jäi muuten viime reissulla vähän huonot vibat juuri mainitsemiesi varkaiden takia (mitään ei viety, mutta yritystä oli), joten sen voisin mieluusti skipata ja seikkailla jossain ihan muualla.

  • Reply Emma 29.1.2019 at 10:42

   Aivan, sun juttu aiheesta oli tosi hyvä! Tätä ilosanomaa, ja yleensäkin off season (oli se sitten missäkin kohteessa milloinkin) reissausta on kyllä hyvä hehkuttaa! Barcelona on tosiaan niitä paikkoja, jotka kärsii yliturismista ja voi miettiä, että kannattaisiko sinne jättää sitten kokonaan matkustamasta. Jos matkustaa, niin sitten kesän ulkopuolella, yöpyy hotellissa eikä airBnB:ssä ja jättää rahansa paikallisiin palveluihin ja tuotteisiin.

 • Reply Piyya 27.1.2019 at 21:08

  Huh ! Mikä kattaus Barcelonaa. Muistan kuinka me reissukaverin kanssa vähän kuin sekosimme kauppahallissa. Huusimme toisillemme, katso noita vadelmia, noita mansikoita, mustikoita, aivan kuin emme olisi koskaan aiemmin nähneet niitä. Mutta ne keot ja ne värit saa silmät ihmettelemään sitä kauneutta ja ne huumaavat tuoksut ja sitten sitä onkin mennyttä.
  Ensi tammikuuksi aion myös varata kivan kaupunkiloman todennäköisesti Espanjassa. Valo ja aurinko ja + 15 on han taivaallista tähän kylmyyteen verrattuna.

  • Reply Emma 29.1.2019 at 10:43

   Hahaha, voin kuvitella miten tuo tapahtuu! Ne kauppahallit on niin ihanan ylitsepursuavan värikkäitä ja tarjolla on kaikkea niin ihanaa mitä Suomessa ei tule ainakaan joka päivä vastaan.

 • Reply Virpi/Hätälasku matkablogi 28.1.2019 at 08:32

  Heh, itsekin kirjoitin juuri Barcelonasta, tosin minun reissuni oli jo vuonna 2015, mutta samoja juttuja on bongailtu. 😀 Tuo sairaala oli kyllä valtavan upea ja mielenkiintoinen paikka, siellä voisi käydä vaikka toisenkin kerran.

  • Reply Emma 29.1.2019 at 10:46

   Hei käynkin heti lukemassa sun kokemuksia! Ai Sant Pau oli auki jo 2015? Jotenkin se on onnistunut pysymään vähän salassa, kun niin moni kommentoi mulle paikan päällä (siis paikallisetkin), että se on uusi ja että eivät ole vielä käyneet siellä. Aivan mahtava joka tapauksessa!

 • Reply Anni | Rajatapaukset 28.1.2019 at 18:15

  Ah, ihana Barcelona! Talvi voisi kyllä olla erittäin otollinen aika uusintavierailulle nyt kun kaupunki taitaa jo vähän kärsiäkin siitä turistien määrästä sesongin aikana.

  Gaudin arkkitehtuuri on niiin upeeta ja just mun juttu, miksei joka paikassa voi näyttää tolta! 😀 Muistan että tuo Sant Pau oli jollain listalla paikoista joissa haluan käydä, mutta se jäi sitten kuitenkin näkemättä, ei ehkä ehditty tai saattoi se olla remontissakin. Mahtavia päästä näkemään se nyt ainakin kuvien välityksellä!

  • Reply Emma 30.1.2019 at 20:17

   Joo, kyllähän se kärsii ja voi tietysti miettiä pitäisikö jättää kokonaan matkustamatta Barcelonaan (mutta kun se on vaan niin kiva!!). Eli talvi parempi kuin kesä jos kuitenkin menee! Ja samaa mieltä Gaudista, lisää erikoisia ja värikkäitä ja hauskoja rakennuksia kaikkialle!

 • Reply Sonja | FIFTYFIFTY 2.2.2019 at 11:27

  Oh, nyt sait kyllä Barcelona-kuumeen päälle! Oon käynyt siellä vain kerran, yli 10 vuotta sitten, ja siitä on jäänyt sellainen fiilis, että se ansaitsisi uuden kierroksen. 🙂 Tuo sairaala-alue on mulle ihan tuntematon, mutta se näyttää ihan huikealta! Jotenkin ihana espanjalaisfiilis huokui näistä kuvista ja teksteistä ruokakuvista lähtien.

  • Reply Emma 3.2.2019 at 21:47

   No hups, sori Barcelona-kuumeesta 😀 Ihana kuulla, että jutustani välittyi espanjalainen fiilis <3

 • Reply Leena / London and beyond 2.2.2019 at 15:35

  Jes, tällaista juttua lukee mielellään sen mun sesongin ulkopuolella matkailua käsittelevän jutun tiimoilta, aihe on alkanut kiinnostaa vielä enemmän kun on tullut paljon eri näkökulmia kommenteissa ja mielenkiintoista ajatustenvaihtoa siinä samassa. Barcelona on varmasti se eniten käytetty esimerkki aiheesta, ehdottomasti kiinnostaisi paikka talvella. Olen siellä ollut keväisin, ja eipä tuo talvi hullulta näytä. Tosin kai viime vuonna oli vähän eri meno, kun Bilbaossa ollessa tuli seurattua koko maan säätä. Barcelona on tosi kiva kaupunki lähiseutuineen, muttei ehkä siinä high seasonilla tällaisen suuria joukkoja karttelevan mielestä 😍

  • Reply Emma 3.2.2019 at 21:50

   Joo, mä oon kans jo edellisen Barcelonan reissun jälkeen (ja taas uudestaan tän viimeisimmän) luonnostellut juttua overtourismista, ja Barcelonahan on tosiaan Euroopassa sen suurin kärsijä. Jaetulla ykköspaikalla varmaan Venetsia ja Dubrovnik, joilla on vielä hankalan rajallinen se tila, missä turistit liikkuu. Henkilökohtaisesti en pysty lupaamaan ettenkö matkustaisi Barcelonaan tulevaisuudessakin, mutta olkoon se jatkossakin sesongin ulkopuolella jos vaan päätös on minusta kiinni!

 • Reply Jenna / Citylights & Sunsets 3.2.2019 at 14:22

  Tulipa kamala hinku päästä Barcelonaan, siellä kun en ole vielä käynytkään! Pakko tallentaa tämän postauksen vinkit tulevaa reissua varten, en kyllä tiedä vielä milloin, mutta jossain vaiheessa tuonne on mentävä.

  • Reply Emma 4.2.2019 at 21:09

   Barcelona on kyllä ihana! Ja sopii kaikkiin vuodenaikoihin 🙂

 • Reply Suvi 21.2.2019 at 15:18

  Barcelona on suosikkini! Esim. Roomaan ei ole samanlaista hinkua takaisin. Tytärtäkin alkoi Roomassa ahdistamaan se turismi, mutta Barcelonassa ei sellaista fiilistä tullut. Ja ehkäpä tuo Espanja vaan tuntuu tutummalta. Se kun on jo kuin toinen kotimaa..
  13 päivää ja lennähdämme tyttären kanssa Barcelonaan, rakastamaamme kaupunkiin. Me mietimme myös tuota musiikkisali Palau de musica Catalania, jos ostaisimme sinne konserttiliput. Useammasta ravintolasta jo pöydät varattuna. Päästään herkuttelemaan espanjalaisilla herkuilla! Eka reissulla kävimme ”pakolliset” nähtävyydet. Tällä reissulla voidaan mennä enemmän fiiliksen mukaan ja aistia kaupunkia joka solulla.. 🙂 Me encanta Barcelona!

  • Reply Emma 22.2.2019 at 11:10

   Kiitos Suvi kommentista! Barcelonassakin on tosiaan mahdollista välttää pahimmat turistimassat jos tosiaan a) matkustaa muulloin kuin kesällä, tai b) yleensäkin välttelee sitä Las Ramblas+Barri Gòtic-keskittymää. Kannattaa katsoa kyllä sitä musiikkipalatsin tarjontaa, sinne voi saada tosi edullisiakin lippuja johonkin konserttiin! Nauttikaa Barcelonan keväästä <3

  Leave a Reply

  DR64JYRDBG