Suomen suurin matkablogiyhteisö

Vuosi 2018 Instagram-kuvina – ja tarinat kuvien takaa

Kerroin jo edellisessä jutussa tarkemmin siitä mitä juttuja blogissa on vuonna 2018 luettu ahkerimmin ja siitä missä kaikkialla tuli matkustettua (lue juttu täältä). Mutta miten summata valokuvin kokonainen vuosi, kaikkiaan 20 maata ja miljoona hienoa hetkeä? Koska en osaa valita tuhansista kuvista itse, niin katsotaan miltä vuoteni näytti Instagramissa. Tässä @mutkia_matkassa -instagram-tilin 10 tykätyintä kuvaa vuodelta 2018!

 

1. Frigiliana, Espanja

Tänä vuonna (ups, eikun siis viime vuonna) valkoiset kylät tuntuivat vetoavan Instagram-käyttäjiin – huikean värikkäistä Granadan kuvistakin tykättiin eniten siitä sinivalkoisesta (kuva numero 7). Frigilianan kuva on napattu syyskuussa kun kävimme siellä päiväretkellä Almuñécarista käsin.

>> Lue juttu Frigilianasta ja muista Andalusian retkikohteista

 

 

2. Budapest, Unkari

Tämä on varmaan ainoa näistä TOP 10 -kuvista, jonka oikein ottamalla otin, en yleensä liiemmin suunnittele sitä mitä reissussa kameraan (tai siis puhelimeen) tallentuu. Olin ylittämässä Budapestin keskustassa katua, kun huomasin miten hienosti ratikat jymisivät molemmilta puolilta ohi. Siihen pienelle jalankulkijoiden levikkeelle oli sitten pakko jäädä odottamaan, että sain kuvaan sekä saapuvan että lähtevän ratikan.

>> Lue juttu Budapestista

 

 

3. Rauhaniemen ranta, Tampere

Auringonlaskut on aina potentiaalisia Instragram-hittejä! Tämän kuvan nappasin viime kesäkuussa, kun olimme viettämässä minilomaa Lapinniemen kylpylässä ja lähdin vielä illalla hotellilta kävelylle Rauhaniemen rantaan.

 

View this post on Instagram

Rauhaniemen ranta ☀️

A post shared by Emma | Mutkia Matkassa -blogi (@mutkia_matkassa) on

 

4.  Ahlman, Tampere

Tämän kuvan nappasin myös kotikaupungistani Tampereelta. Olimme ihanan lämpimänä alkukesän lauantaina ystäväni kanssa syömässä brunssia Ahlmanilla, ja ruuan jälkeen kiertelimme täysin vatsoin vielä tätä suloisen maaseutumaista pihapiiriä ruusutarhoineen ja navettoineen.

>> Ahlmanin brunssista löydät tarkemman selonteon täältä
>> Niin Ahlman, Rauhaniemen ranta kuin myös 15 muuta kohdetta löytyvät Tampereen kesävinkeistäni!

 

 

5. Antibes, Ranska

Tai no, ei niiden kylien näköjään tarvi aina olla valkoisia, myös pastelliväriset näyttävät toimivan. Tämä kuva kuuluu siihen hupsista-osastoon: se oli muistaakseni viimeinen nopea räpsäys Antibesissa ennenkuin lähdin päiväretkeltäni takaisin Nizzaan, ja sitten reissun jälkeen kuvia katsellessa huomasin, että se olikin ihan kiva. Kun ottaa tarpeeksi paljon kuvia, niin näköjään sieltä joukosta aina jokunen hyväkin löytyy 😀

>> Lue juttu Antibesista

 

 

6. Nerja, Espanja

Tämäkin kuva kuuluu siihen vahinkolaukaussarjaan. Kunhan räpsin menemään Balcón de Europalla ja myöhemmin huomasin, miten hieno valo oli loihtinut mereen näin turkoosin sävyn. Tätä kuvaahan sitten jaettiin myös vaikka kuinka monella Espanja-aiheisella Instagram- ja Twitter-tilillä (mutta kuten huomataan, niin eivät ne jaot kuitenkaan konkretisoidu tämän enemmiksi tykkäyksiksi tähän alkuperäiseen kuvaan, mikä on sinänsä jännä juttu).

>> Nerjastakin voit lukea lisää tästä Andalusian päiväretket -jutusta

 

View this post on Instagram

T U R K O O S I 🌊🐳💎💦

A post shared by Emma | Mutkia Matkassa -blogi (@mutkia_matkassa) on

 

7. Granada, Espanja

Onpas Espanja nyt hyvin edustettuna näissä suosituimmissa kuvissa! Ois mulla hei paljon muitakin hyviä ollut!!

Granadaan joka tapauksessa ihastuin ehkä kaikista yksittäisistä tänä vuonna käymistäni kaupungeista eniten. Joku sen värikkyydessä ja elämäniloisuudessa vaan resonoi juuri oikein ja vastasi värien tarpeeseeni. Joka ei siis kyllä juuri tässä kuvassa ilmene 😀

>> Lue juttu ihanasta Granadasta 

 

 

8. Nizza, Ranska

Nizza on kyllä mun toinen tän vuoden kaupunkirakkaus. Eikä vaan tän vuoden vaan se on ollut sitä jo monta vuotta. Ja ehkä osittain myös juuri näiden värien takia. Ranskan Rivieralla värit ei ole niin kirkkaita ja voimakkaita kuin Granadassa, vaan ihania hentoja pastelleja ja murrettuja maanläheisiä sävyjä. Näitä ylisöpöjä julkisivuja ja koristeellisia, vanhanaikaisia ikkunanpuitteita ja pikkuparvekkeita Nizzassa riittää, enkä edes muista missä tarkemmin tämän kuvan räpsäisin. Tykästyin tähän karkkipinkkiin kuitenkin niin paljon, että se pääsi jopa blogin taustakuvaksi asti!

>> Lue juttu siitä miksi palaan aina Nizzaan

 

 

9. Litukan siirtolapuutarha, Tampere

Tämän kuvan ottamisesta on nyt jo melkein kokonainen vuosi – eikä sille sitten talvisten kuvien sarjassa löytynyt haastajaa koko vuonna. Kuva on otettu tammikuisen työpäivän lounastauolla, kun lähdimme muutaman työkaverin kanssa ruuan päälle kävelylle ihan työpaikkani vieressä sijaitsevaan talviseen siirtolapuutarhaan. Tämä oli ihan uskomattoman kaunis talvipäivä!

 

 

10. Rattray Head, Skotlanti

Matkalla pomppuista hiekkatietä Rattray Headin majakalle oli ihan pakko pysähtyä kuvaamaan tätä näkymää. Päivä oli todella sumuinen ja sateinen ja harmittelin huonoa valokuvaussäätä, mutta tässä kuvassa sumu on kyllä juuri se juttu!

>> Lue jutut Skotlannin roadtripiltä

 

 

Katso myös aiempien vuosien (2017 ja 2016) parhaat Instagram-kuvat! Ja jos ihmettelet, että mitkäs ne muut vuoden 2018 käydyt maat olikaan kuin Espanja, niin ne kaikki löytyvät tästä jutusta!

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

24 Comments

 • Reply Piyya 6.1.2019 at 12:26

  Minä olen niin elänyt sun matkojen mukana tänä vuonna ! Tuntuu, että onnistuit käymään koko ajan mitä ihanimissa kohteissa. Tosin tämä rakas Eurooppa on täynnä niin ihania matkakohteita, niin onkos se ihme !
  Toivottavasti tämä tuleva vuosi tuo yhtä ihania matkoja Sinulle tullessaan ja minäkin pääsen taas mukaan ja lisäämään kohteita must see listalle.

  • Reply Emma 12.1.2019 at 19:29

   Ah, ihana kommentti, kiitos Piyya! Toivottavasti saadaan molemmat tänä vuonna ihania reissuja, joita seurailla puolin ja toisin! <3

 • Reply Sateenmuru 6.1.2019 at 14:42

  Ihania kuvia! Sinun kuvat erottuvat kun Instagramia selaan, niissä on mukavan positiivinen tunnelma. Ooh, pitää käydä lukemassa sinun Skotlanti-postaukset!!! Tämä reissusi oli mennyt minulta ohi. Riemuisaa vuotta 2019!

  • Reply Emma 12.1.2019 at 19:50

   Oi miten kauniisti sanottu, kiitos paljon! Hyvää reissuvuotta myös sinulle!

 • Reply miraorvokki 6.1.2019 at 15:42

  Sulla on kyllä ollut kans niiiiin huikea reissuvuosi! Oli kiva reissata myös siellä Peipsimaalla yhdessä. Se oli kyllä yksi mieleenpainuvimmista jutuista itselle. 🙂 Huikeeta Emma, nyt vaan vielä parempi reissuvuosi vuonna 2019?

  • Reply Emma 13.1.2019 at 12:44

   Peipsimaan reissu oli kyllä mahtava, etenkin se syöminen 😀 😀 Oispa kiva osua samoille reissuille tänäkin vuonna <3

 • Reply Asko Leppilampi 6.1.2019 at 19:48

  On se helppoa, kun sen osaa! Upeita kuvia! Sinulla on ollut hieno matkailuvuosi. Vähintäänkin yhtä hyvää tällekin vuodelle!

  • Reply Emma 13.1.2019 at 12:44

   Samoin sinulle oikein mahtavaa reissuvuotta!

 • Reply Janni / Lentopelko 8.1.2019 at 11:05

  Kuulostaa ihanalta matkailuvuodelta, alkoi houkuttaa muutama paikka itseänikin! Ja upeita kuvia Suomestakin, etenkin toi nro 2 on niiin kaunis.

  • Reply Emma 13.1.2019 at 12:45

   Mä aina suunnattomasti iloitsen, kun Tampereen kuvista tykätään näin paljon tai Tampere-juttuja luetaan. Ihana kotikaupunkini!

 • Reply alohatravels 8.1.2019 at 20:07

  Wau, upeita kuvia! Herättivät kiinnostuksen matkata kaikkiin noista kohteista. Kummasti lumouduin erityisesti tuosta Rauhanniemen rannan kuvasta 😀

  • Reply Emma 13.1.2019 at 16:57

   Tampere on niin kaunis 🙂 <3

 • Reply sari/ matkalla lähelle tai kauas 9.1.2019 at 21:20

  On kyllä upeat kuvat ja upeat reissut. Nuo sinivalkoiset kylät haluaisin myös päästä kokemaan,

  • Reply Emma 13.1.2019 at 16:58

   Kiitos Sari! Espanjassa on kyllä hienoja valkoisia kyliä, ja niitä on yllättävän paljon. Että eikun Espanjaan vaan! 🙂

 • Reply Nimetön 10.1.2019 at 17:32

  Ihanat kuvat! Tykkään just värikkäistä kuvista, missä aidot ympäristön värit pääsee oikeuksiinsa, eikä kaikkia suodateta saman filtterin läpi!

  • Reply Emma 14.1.2019 at 00:57

   Kiitos! Sama täällä, värit on ihania – ja todellinen elämä mielenkiintoisempaa kuin filtteröity! 😊

 • Reply Travelloverin Annika 10.1.2019 at 17:39

  Ihastuttavia kuvia! Ei ihme, että ovat keränneet noin paljon tykkäyksiä! Olen huomannut, että eteläeurooppalainen kaupunkimaisema kapeine kuvineen vetoaa. Minullakin suosituimmat olivat pastellisia kaupunkinäkymiä Maltalta. Mahtavaa reissuvuotta 2019!

  • Reply Emma 14.1.2019 at 11:23

   Malta on kyllä tosi kuvauksellinen, ihania kapeita kujia, värikkäitä kalastusveneitä ja se turkoosi meri <3 Huippua reissuvuotta sulle myös!

 • Reply Martta / Martan matkassa 11.1.2019 at 22:47

  Ei ihme että nämä ovat suosittuja kuvia, ovat todella kivoja ja ihanan kesäisiä. Etelä-Ranska on minunkin uusi ihastus ja Frigliana on upea. Mahtava matkavuotta 2019!

  • Reply Emma 14.1.2019 at 11:24

   Upeaa reissuvuotta sullekin Martta!

 • Reply Elina Marjaana Travel Blog 12.1.2019 at 11:57

  Kauniita kuvia! Omia lemppareita on hieman puolueellisesti nuo Espanjan kuvat. Samat Frigilianan, Nerjan ja Granadan maisemat vilahtavat myös omassa Instassani ja puolet TOP 9 -kuvista taitaa olla niitä. 🙂 Sulla on myös ihanan raikas banneri blogissa! En ole niin tarkkaan seurannut sitä, että en tiedä onko se uusi vai vanha, mutta hieno se on ja nyt pisti silmään. 🙂

  • Reply Emma 14.1.2019 at 11:25

   Haha joo, muistan sun kuvia myös ihailleeni instassa! Kiitos, tuo vaaleanpunainen miellyttää kovasti munkin silmää, mutta katsotaan kuinka kauan menee ennenkuin se tuntuu taas tylsältä ja vanhanaikaiselta (niin tuppaa käymään ain yllättävän pian sen jälkeen kun jonkun uudistuksen tekee)!

 • Reply jonnahah / Allergic to Kiwi blog 13.1.2019 at 11:26

  Aikamoisen hienoja ”vahinkolaukauksia” ☺️ Vaikka niinhän se yleensä menee, että rennosti tunteella näpsityt otokset onnistuvat usein paremmin kuin ne ottamalla otetut 😉

  • Reply Emma 14.1.2019 at 11:26

   Kiitos 🙂 Joo, kadehdin osaavia valokuvaajia, joilla on silmää miljoonalle eri yksityiskohdalle joka kuvassa. Mä luotan vaan tuuriin, että on siellä joukossa joku käyttökelpoinenkin 😀 😀

  Leave a Reply