Suomen suurin matkablogiyhteisö

Antibes on Ranskan Rivieran suloisin kaupunki

Ranskan Riviera, aurinkoinen Côte d’Azur, on täynnä hurmaavia pikkukaupunkeja ja kyliä, joiden välillä on helppo matkustaa ja tehdä lyhyitä päiväretkiä. Niistä Antibes, joka on Nizzasta nopeimmillaan vartin junamatkan päässä (bussilla pääsee hieman halvemmalla, mutta hitaammin), on mielestäni kauneimpia.

 

Antibes Nizza päiväretki Antibes Nizza päiväretki Antibes Nizza päiväretki Antibes Nizza päiväretki

 

Antibesin vanhankaupungin laitamilta löytyvät sen kauneimmat kadut, joita reunustavat muhkeat kukkaistutukset ja seinillä kiipeilevät köynnökset. Värit ovat Rivieralle tyypillisesti taattua söpöä pastellia ja murrettua punaista.

 

Antibes Nizza päiväretki Antibes Nizza päiväretki Antibes Nizza päiväretki Antibes Nizza päiväretki Antibes Nizza päiväretkiAntibes Nizza päiväretki Antibes Nizza päiväretki Antibes Nizza päiväretki Antibes Nizza päiväretki Antibes Nizza päiväretki Antibes Nizza päiväretki Antibes Nizza päiväretki

 

Antibesin kauppahalli on oikeastaan katettu tori, ja sieltä löytää kerralla kaiken mitä ranskalaisessa keittiössä vaan tarvitsee. Siellä on myös huomattavasti Nizzan vastaavia markkinoita ystävällisemmät myyjät: kukaan ei mulkoile valokuvaajaa pahalla silmällä. Täältä voi ostaa kotiin viemiseksikin vaikka mausteita tai makkaroita, tai kerätä mukaan hyvät piknikeväät hedelmistä, juustoista ja torin vierustan leipomosta.

 

Antibes Nizza päiväretki Antibes Nizza päiväretki Antibes Nizza päiväretki Antibes Nizza päiväretki Antibes Nizza päiväretki Antibes Nizza päiväretki Antibes Nizza päiväretki

 

Tuoretavaratorin lisäksi Antibesissa järjestetään  erilaisia markkinoita ja kirpputoreja eri paikoissa eri viikonpäivinä. Myynnissä on vaikka mitä mielenkiintoista halpisrihkamasta antiikkilöytöihin.

 

Antibes Nizza päiväretki Antibes Nizza päiväretki Antibes Nizza päiväretkiAntibes Nizza päiväretki Antibes Nizza päiväretki Antibes Nizza päiväretki Antibes Nizza päiväretki

 

Ja lopuksi vielä ravintolavinkki Antibesiin! Söin täällä nimittäin ihan hurjan hyvän lounaan – ehkä koko Ranskan Rivieran parhaan ateriani – Michelin-oppaassakin mainitussa Le P’tit Cageotissa. Päivän lounasmenu (pääruoka + café gourmand + lasi viiniä tai vettä) maksaa vain 23 euroa ja ruoka on niin hyvää, että tekisin vaikka pelkästään sen takia tänne lounasretken Nizzasta. Ravintola on sen verran suosittu, että jos mielit lounaan sijaan illalliselle, tee varaus ainakin viikkoa ennen!

 

Antibes Nizza päiväretki

 

 

LUE MYÖS NÄMÄ:

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Piyya 7.12.2018 at 20:21

  Voi Emma 😍
  Julkaisu toisensa jälkeen niin ihanissa maisemissa. Mun seuraavaksi tonne lista tuntuu menevän koko ajan uusiksi 😂
  Ja hyvää syntymäpäivää 🥂

  • Reply Emma 11.12.2018 at 22:47

   Kiitos paljon synttärionnitteluista ja mukavasta kommentista! Mulla on luonnoksissa monta muutakin juttua Rivieralta, siellä näitä ihanuuksia riittää! Itse asiassa en enää muista miksi kutsuin Antibesia suloisimmaksi, kun Mentonkin on vähintään yhtä ihana! Vaikea valita kun kaikki on niin kivoja!

  Leave a Reply