Suomen suurin matkablogiyhteisö

Uunituoreita ravintolavinkkejä Nizzaan

Nizza on todellinen ruokamatkailijan unelmakohde! Ranskalaisen keittiön maailmankuuluja herkkuja pääsee Nizzassa maistelemaan kohtuuhintaan ja ainoa ongelma on loistavien pikkubistrojen ja tasokkaiden ravintoloiden runsaudenpula. Nizzassa tuskin voi mennä kovin paljon pieleen vaikka ruokailuja ei etukäteen suunnittelisi eikä pöytävarauksia tekisi, mutta itse tykkään sinne matkustaessani tehdä aina vähän etukäteissuunnittelmia, tutkia uusia ravintoloita ja varata ainakin muutaman illallisen tai lounaan etukäteen.

 

Millä perusteella minä valitsen ruokapaikkani?

Michelin-listauksesta on aina hyvä lähteä liikkeelle. Michelinhän listaa ei vaan niitä harvoja tähden saavia ravintoloita, vaan se jakaa mainintoja myös Michelin-lautasina sekä Bib Gourmand -merkintöinä eli ”Inspectors’ favourites for good value”. Jos siis etsit hyvää ruokaa kohtuuhintaan, etsi Michelin Plate ja Bib Gourmand -merkintöjä!

Michelin-listauksen lisäksi silmäilen myös TripAdvisorin listoja. Kannattaa kuitenkin luottaa arvioihin vain jos niitä on kertynyt yksittäiselle ravintolalle mieluumin satoja tai tuhansia kuin vain muutamia, sillä Tripadvisoria syytetään säännöllisesti myös valearvioista. Eikä kumpikaan, Tripadvisor tai Michelin-listaus, ole tietenkään mikään tae siitä, että ravintola on kaikkien mieleen. Itse kävin syömässä myös Tripadvisorin ykköspaikkaa reissuni aikaan pitäneessä L’eau de Viessä eikä se päätynyt näihin suosituksiini koska en erityisemmin pitänyt siitä.

Virallisten listausten lisäksi kannattaa kuunnella, lukea ja kysellä suosituksia – siis esimerkiksi juuri sellaisia kuin tämäkin juttu! Söin itse melkeinpä koko reissuni parhaan lounaan Le P’tit Cageotissa Antibesissa, ja juttelin tarjoilijan kanssa niitä näitä Rivieralla reissaamisesta. Häneltä sain samalla myös vinkin, tai oikeastaan voimakkaan kehotuksen, varata pöytä heti Nizzaan palattuani Comptoir du Marchésta, ja se osoittautuikin oivalliseksi paikaksi (siitä tarkemmin alla).

Lisäksi tykkään valita ravintoloita vähän eri puolilta kaupunkia niin, että tulee lähdettyä myös vanhastakaupungista vähän pidemmälle – niin ihana kuin se onkin – ja samoin on kiva kokeilla myös keskenään vähän erilaisia ravintoloita. Pitemmittä puheitta, tässä viisi uutta suosikkiani!

 

Nizzan ravintolat | Plage Beau Rivage

Heti ensimmäisenä aamupäivänä jätettyäni laukkuni hotellihuoneeseen lähdin kohti rantaa. Nizzassa oli lokakuun lopussa vielä ihan hellekelit enkä halunnut hukata ihanasta auringonpaisteesta ja meren turkoosista kimalluksesta hetkeäkään. Lounaasta rannalla tuli muuten saman tien uusi perinteeni, näin haluan aloittaa jokaisen Nizzan loman tästä lähtien – toivottavasti niitä on tulevaisuudessani vielä monta!

Plage Beau Rivage on yksi niistä muutamista ihan rannalla olevista Nizzan ravintoloista ja uskaltaisin väittää, että sillä on melkeinpä Nizzan parhaat maisemat! Tämä ei suinkaan ole mikään halpa rantakuppila, mutta rahalleen saa mielestäni oivaa vastinetta. Lounasaikaan esimerkiksi päivän annos, vesi ja kahvi maksaa 19,50 ja tarjolla on toki myös à la carte -lista.

Päivän annos oli tällä kertaa tonnikalaa korianteririisillä ja vihanneksilla. Annos oli todella kaunis ja maut hurjan hyviä myös kaikissa lisukkeissa, joten täysi kymppi kokonaisuudelle siitäkin huolimatta että kala oli paistettu minun makuuni turhan mediumiksi.

 

Nizza ravintola Nizza ravintola Nizza ravintola

 

Nizzan ravintolat | Les Sens

Les Sens on Michelin-listattu ravintola (siitä sanotaan oppaassa seuraavasti: ”A pleasant space that calls to mind a New York loft with its red-brick walls, mouldings and bare lightbulbs. Goatfish maki, leg of lamb braised in the oven, soufflé made with local lemons: everything is home-made in these nicely turned-out ”gastro-bistro” or bistronomie-style dishes. Try it as a matter of urgency.”) ja sen päivän menun hinta-laatusuhde on uskomattoman hyvä: kolmen ruokalajin illallinen maksaa 24,50.

Alkuun tarjoiltiin kurpitsa-kastanjamousse, alkuruuaksi valitsin fenkolisalaattia avokado-korianterikreemillä, pääruuaksi kalaa mustekalanmusteella värjätyllä tagliatellella ja loppuun lajitelman sorbetteja ja tuoreita hedelmiä. Näiden lisäksi pöytään tuotiin leipää ja talon jumalaista tapenadea.

Ensi kerralla täytyy ehdottomasti koittaa heidän jälkiruokakohokastaan, jonka he vaatimattomasti mainostavat olevan maailman paras jälkiruoka.

Nizza ravintola Nizza ravintola

 

Nizzan ravintolat | L’école de Nice

L’école de Nice -ravintolasta Michelin Guide sanoo seuraavaa: ”In association with a famous city gallery, works from the renowned Nice School art movement decorate the interior of this pleasant bistro. The food is traditional, with a few Japanese touches, and can be accompanied by estate wines. And all at a reasonable price!”. Ja hinta on todellakin kohtuullinen: kolmen ruokalajin illlallismenu maksaa vain 28 euroa.

Alkuun keittiö lähettää terveiseksi pieniä kikherne- ja turskapalleroita. Sen jälkeen pöytään saapuu alkuruuaksi tilaamani purjoconfit ja appelsiinimarinoituja katkarapuja, pääruuaksi hammasahventa sahrami-simpukkaliemessä ja loppuun paikallisia juustoja.

 

Nizza ravintolaNizza ravintola Nizza ravintola Nizza ravintola Nizza ravintola

 

Nizzan ravintolat | Comptoir du Marché

Myös Comptoir du Marché on saanut Michelin-maininnan – vaikken valinnutkaan sitä sen takia, vaan luotettavan suosituksen. Se on tunnelmallinen, perinteinen bistro vanhankaupungin sydämessä, jossa raaka-aineet haetaan päivittäin torilta ja listalla on niiden pohjalta päivittäin vaihtuvia perinteisiä ranskalaisia ruokalajeja. Loistava hinta-laatusuhde täälläkin – ja lisäksi isot annokset!

Saavuin tänne supernälkäisenä ja juuri kulman takana olin haistellut huumaavaa vastapaistetun pizzan tuoksua. Niinpä päädyin valitsemaan alkupalaksi bistroversion pikkupizzasta (kantarelleja, ilmakuivattua kinkkua, juustokastiketta ja rucolaa – ehkä paras pizza ikinä!). Pääruuaksi söin pikkumustekaloja tomaatti-perunapadassa ja jälkiruuaksi mango-ananassalaatin jugurttimoussella. Kahvin ja veden kanssa illalliseni maksoi 39 euroa.

 

Nizza ravintola Nizza ravintola Nizza ravintola

 

Nizzan ravintolat | La P’tite Cocotte

La P’tite Cocotte on jo useamman vuoden takainen vanha tuttu ja luottopaikkani sekä ruuan tason että sen takia, että se on auki myös sunnuntai- ja maanantai-iltaisin, jolloin monet muut Nizzan ravintolat sulkevat ovensa.

Alkuruuaksi tilasin täällä pekoniin käärittyä Saint-Marcellin -juustoa calvadoksella liekitettynä, pääruuaksi kantarelli-parmesanrisottoa ja jälkiruuaksi suklaafondantin pistaasijäätelön kera. Myös täällä annokset ovat isoja – kokonaisen alkujuuston pisteltyäni en jaksanut enää millään syödä pääruokaa enkä edes jälkiruokaa kokonaan. Kolmen ruokalajin illallinen maksoi 29,50.

 

Nizza ravintola Nizza ravintola Nizza ravintola

 

 

LUE MYÖS NÄMÄ:

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply