Suomen suurin matkablogiyhteisö

You Might Also Like

45 Comments

 • Reply Virpi 13.10.2018 at 19:01

  Ihana juttu ja ihanat värit myös kuvissa. Oli aivan mahtavaa viettää kanssasi aikaa upeassa Andalusiassa ja tietenkin värikkäässä Granadassa ?

 • Reply Annemaria/Samppanjaa muovimukista 13.10.2018 at 21:34

  Ihania fiiliskuvia! Tykästyin itsekin Granadaan ja sen kummalliseen tunnelmaan, joka on kuumaa Andalusiaa, jota on maustettu itämaisilla mausteilla. Mulle kävi vaan vähän ohraisesti, kun en saanut lippua Alhambraan. Nyt talvella olis tarkoitus mennä uudelleen. Ihana kaupunki todella.

  • Reply Emma 15.10.2018 at 11:19

   Eikö Granadassa olekin jotenkin kummallinen tunnelma, siis nimenomaan hyvällä tavalla? Jotenkin voi melkein tuntea ne positiiviset virtaukset! Voi miten ihanaa, että pääset tänä talvena taas Granadaan!

 • Reply Tanja / Tädin ja tytön matkablogi 14.10.2018 at 09:58

  Ihanaa! Granada on myös minun suosikkikaupunkien joukossa ❤️ Ihania nuo sun värikkäät kuvat!
  Kävimme perheen kanssa kesällä Espanjanmatkalla myös Granadassa ja totta tosiaan, minunkin ykkösjuttu oli Alhambra, mutta sehän ei ollut koko matkan ”totuus”. Esim. lapset iloitsivat paljon enemmän aamiaischurroista.. Tässä linkki mun Granadaan: https://aunt-and-niece.com/2018/07/21/granada-maurien-viimeinen-linnake-espanjassa/

  • Reply Emma 15.10.2018 at 11:24

   Onpa ihana kuulla, että niin moni muukin on ihastunut Granadaan! Jotain kumman vetoavaa siinä kaupungissa on! Sun jutussa oli kyllä ihania kuvia Alhambrasta, sinne täytyy ensi kerralla varata koko päivä!

 • Reply espanjaan 14.10.2018 at 10:15

  Ihana teksti Granadasta! Se on yksi minunkin suosikeistani. Ja ymmärrän hyvin, että et ole ehtinyt Alhambraan, Granadassa on niin paljon muutakin. Me olemme käyneet siellä kaksi kertaa. Ensimmäisellä kerralla espanjalainen ystävä vei sinne viikonlopuksi ja silloin suoritimme Alhambran, Albaicinin ja Katedraalin + vähän muutakin. Siitä kirjoitin blogitekstin https://www.rantapallo.fi/ailajajuha/pari-paivaa-granadassa-alhambra-ja-albaicin/

  Toinen kerta Granadassa oli aivan toisenlainen. Meillä oli ylelliset pari viikkoa aikaa olla siellä viime huhtikuussa. Toinen niistä oli pääsiäisviikko. Silloin kävelimme, kävelimme ja kävelimme pitkin kaupunkia, puistoja, kirkkoja, katuja ja tietysti toisella viikolla seurasimme upeita pääsiäiskulkueita joka päivä. En vain ole saanut vielä aikaiseksi kirjoittaa tuosta kokemuksestamme.

  Granada on todellakin niin paljon muuta kuin Alhambra!

  • Reply Emma 15.10.2018 at 11:31

   Miten ihanaa, kaksi viikkoa aikaa Granadassa! Kirjoita ihmeessä lisää juttuja Granadasta ja pääsiäisperinteistä, joita näitte siellä! Tuo ensimmäinenkin juttunne oli tosi hyvä ja kattava kuvaus Granadan parhaista puolista ja oli kiva lukea Granadasta teidän silmin!

 • Reply Nina 14.10.2018 at 10:42

  Onpas mielenkiintoinen paikka. Omat Andalusian reissuni eivät ole vielä yltäneet Granadaan, mutta suunnitelmissa on.

  • Reply Emma 15.10.2018 at 11:33

   Granadaan kannattaa ehdottomasti eksyä rannikolta! Ainakin autolla ehtii hyvin tehdä päiväretken, ymmärtääkseni myös bussit kulkevat ihan näppärästi!

 • Reply Suvi / Suvin matkassa 14.10.2018 at 14:54

  Kiva juttu, olen piipahtamassa muutaman yön Granadassa loppuvuodesta. Toivotaan että edes osa noista väreistä (ja auringosta) näkyy myös joulukuussa 🙂

  • Reply Emma 15.10.2018 at 21:08

   Jee, ihanaa Granadan reissua! Värit on varmasti tallella, mutta talvella voi kuulemma olla kylmä!

 • Reply miraorvokki 14.10.2018 at 15:24

  Granadassa en ole vielä käynyt, mutta se on pitkään ollut listalla nimenomaan siksi, kun olen kuullut paikasta niin paljon hyvää! Ihania värejä, rentoja rytmejä, aitoa Espanjaa.. ai että! Tuonne mää joskus haluan kans. Ihanan tunnelmallisia kuvia teitsin koko postaus täynnä. Tässä tuli ihan matkakuume (taas)!

  • Reply Emma 15.10.2018 at 21:09

   Kaikki siellä käyneet tuntuu tosiaan tykänneen paikasta! Sinne vaan siis, Granadan kauneus pitää kokea itse!

 • Reply sari/matkalla lähelle tai kauas 14.10.2018 at 20:14

  Enpä yhtään ihmettele, että olet ihastunut Granadaan. Itsekin voisin, jos siellä kävisin. Kovin itämaisia marokkolaisia vaikutteita on kaupungissa. Tuollahan pitäisi olla pari yötä, jotta voisi käydä palatsissa ja tutustua kaupunkiin.

  • Reply Emma 15.10.2018 at 21:10

   Joo, vähintään se pari yötä kyllä pitäisi olla, ja varmasti löytyisi katseltavaa vaikka viikoksikin!

 • Reply Rosaliina Frantti 14.10.2018 at 21:29

  Oi vitsit Granada! Itekin päädyin sinne viime vuonna muutamiksi päiviksi nuorisovaihdossa ollessani ja espanjalaisen hostperheen kanssa käytiin pyörähtämässä kaupungissa. Jotenkin jäi niin ihana fiilis kaupungista, vaikka en varsinaisesti osaa sanoa yhtä syytä miksi, mutta varmaankin juuri se tunnelma ja kaikki ne värit mitä itsekin mainostit. Alhambran kävin myös kiertämässä, mutta loppujen lopuksi mulle olis riittänyt pelkkä näköalapaikalta sen kaukaa ihailu. Ne ihmismassat ja 40 asteen helle ei ollu ihan lemppariyhdistelmä kun me käytiin se kiertämässä.

  • Reply Emma 15.10.2018 at 21:11

   Voin kuvitella, että 40 asteen helle vähän verottaa intoa. Granada on kuulemma kuuluisa siitä, että kesät tuntuu todella kuumilta ja talvella voi olla kylmä. Nyt syys-lokakuun vaihteessakin oli vielä melkein 30 astetta ja se oli kyllä mulle varsin riittävästi 😀

 • Reply Mirka/ Reason for Season 15.10.2018 at 10:59

  Näyttääpä tosi kauniilta! Minulla ei ollut mitään käsitystä koko paikasta, mutta tämän perusteella varmasti viihtyisin mainiosti. Kunnon väriterapiaa <3. Täytyy painaa tämä kohde mieleen.

  • Reply Emma 16.10.2018 at 09:43

   Väriterapiaa nimenomaan – ja vastapainoksi välillä tuota kirkkaanvalkoista. Ah ihanaa!

 • Reply Mimmu 17.10.2018 at 13:06

  Upean näköinen – ja niin värikäs että meinaa mennä jo vähän yli mulla.. 😀 Vähän kuin karnevaali 😀 😀
  Noi pikku kujat ja valkoisena hohtavat talot sinisine ruukkuineen on kyllä ihania! Tykästyin niihin kevään Espanjan reissulla.
  Mietittiin Alhambran palatsissa käymistä, mutta se olisi vienyt liikaa aikaa tuosta reilu viikosta sillä yövyttiin lähellä Fuengirolaa.
  Käytiin kyllä monissa kaupungeissa ja Gibraltarilla, joten Alhambran jää seuraavan kertaa?!

  • Reply Emma 18.10.2018 at 10:12

   Haha, onneksi ei olla kaikki samanlaisia! Mäkään en kyllä yleensä ole mikään yltiöväri-ihminen (mikähän sekin on :D), mutta nyt tää vaan jotenkin puhutteli ja oli niin hyvä! Alhambraan täytyy kyllä ehdottomasti palata – ei kai se ihan syyttä voi olla Espanjan suosituin nähtävyys?

 • Reply Marttiina / Onioni.fi 17.10.2018 at 14:12

  Kauniita kuvia ja kiva teksti, väriterapiaa nimenomaan tuo paikka. ☺️ Koskaan en ole käynyt, mutta olis kiva tehdä joskus autolla roadtrip noihin maisemiin!

  • Reply Emma 18.10.2018 at 10:25

   Kiitos Marttiina! Väriterapia oli kyllä parasta!

 • Reply Terhi/Fammo matkalla 17.10.2018 at 20:38

  Kesät voi olla kuumia, mutta minä olin lokakuussa ja silloin oli just hyvät säät. Kaupunki on kyllä tosi symppis. Tunnistin muuten tuon lamppuliikkeen, arvaa lähtikö mukaan tuollainen ihana tunnelmavalaisin.

  • Reply Emma 18.10.2018 at 10:49

   Mä olin myös nyt syys-lokakuun vaihteessa ja oli aika täydelliset kelit (vaikka vieläkin melkein hellelukemat), kesällä Granada on varmaan aika pätsi. Noi lamput ja lamppukaupat oli ihan parhaita!

 • Reply Travelloverin Annika 18.10.2018 at 19:29

  Helppo on ymmärtää, että ihastuit! En ole itse käynyt, mutta näyttää todella kiinnostavalta. Jännä kontrasti itämaisuutta ja eurooppalaisuutta.

  • Reply Emma 19.10.2018 at 09:55

   Oli just magee yhdistelmä erilaisia vaikutteita – ja värejä, hih 🙂

 • Reply Pirkko / Meriharakka 19.10.2018 at 10:40

  Monet Espanjan kaupungit ovat kivoja ja houkuttelevat käymään tai palaamaan. Itse poikkesimme tuolla vaan churrojen verran matkalla Alhambraan, mutta voisin hyvin kuvitella palaavani sinne vielä.

  • Reply Emma 20.10.2018 at 10:06

   Mä itse huomaan jotenkin aliarvostavani Espanjaa matkailumaana, mutta sitten joka kerta kun käyn siellä, niin yllätyn positiivisesti ja ihastun!

 • Reply Periaatteen Nainen 19.10.2018 at 23:11

  Hauska lukea muiden kokemuksia – itseeni taas juuri Granada ei tehnyt (kylmällä kevätsateella) suurta vaikutusta, vaikka ymmärrän kyllä hyvin senkin mikä siinä viehättää. Meidän kokemuksia täällä: https://periaatteennainen.com/2018/03/29/kreisi-granada/ .

  • Reply Emma 20.10.2018 at 10:13

   Ihan loistavaa, että löytyi yksi erimielinenkin! Mua alkoi jo ihmetyttää, kun kaikki muutkin Granadassa käyneet vaan kehuivat sitä, että suihkutellaanko siellä jotain ihastumiskemikaaleja ilmaan ihmisten kiusaksi vai mistä on kyse ? Mä tunnistan kyllä tuon tietyn turistitouhun, minkä mainitsit. Eihän ne värikkäät lamppukaupat ja tusinatapaspaikat olisi olemassa jos kaltaiseni vaaleanpunaisten lasien läpi katselevat turistit ei niissä kävisi. Mutta silti niissäkin oli jotain tosi symppistä ja kun kaikki on vielä niin upean kauniissa puitteissa – ne eri aikakausien rakennustyylit, bulevardit, aukiot, suihkulähteet, katukahvilat, patsaat – niin muhun vaan uppoaa ?

 • Reply Sonja | FIFTYFIFTY 20.10.2018 at 17:26

  Ihanaa vären ilottelua varsinkin noissa ensimmäisissä kuvissa, olen varma että viihtyisin itsekin Granadassa. 🙂 Anadalusia kiehtoo Espanjan alueista ehkä eniten, tuo arabikulttuurin ja espanjalaisen sekoitus kiinnostaa todella paljon. Se on kyllä kerrassaan, kun vallan hullaantuu johonkin kaupunkiin. <3

  • Reply Emma 21.10.2018 at 15:15

   Kaupungeista tulee mulle samanlailla heti joku ensivaikutelma kuin ihmisistäkin. Joitain ei voi sietää, suurin osa on ihan jees, ja joskus tykkää heti kovasti! 🙂

 • Reply Emilia 20.10.2018 at 19:53

  Vitsi harmittaa etten Sevillassa asuessani tehnyt visiittiä Granadaan! Etelä-Espanjan kaupungeissa on monessa paljon samaa – pari tämänkin postauksen kuvista muistuttaa ihan kotikatuani Sevillassa <3

  • Reply Emma 21.10.2018 at 15:17

   Mä olen kuullut jo muutaman ihmisen sanovan, että Sevillassa ja Granadassa on paljon yhteistä. Ja suosittelevan mulle Sevillaa juuri sillä perusteella, että tykkäsin niin paljon Granadasta. Joten mun taas täytyy selkeästi sitten seuraavaksi mennä Sevillaan! 😀

 • Reply Elisa-Maria 20.10.2018 at 19:59

  Kuviesi mosaiikeista ja väreistä tulee aivan mieleen pari vuotta sitten toteutunut matkani Marokkoon. Ah. <3 Helppo ymmärtää, miksi Granadasta tuli yksi suosikkikaupungeistasi. 🙂

  • Reply Emma 21.10.2018 at 15:18

   Mä en ole vielä ollut Marokossa, mutta mullekin tuli mieleen juuri ne mielikuvat mitä mulla siitä on 🙂

 • Reply Rosita - Matkaopas Vapauteen 21.10.2018 at 10:12

  Aivan ihania nuo pikkukujat ja katukuppilat, tuollaisessa miljöössä varmasti itsekin viihtyisi! Jännää idän ja lännen cocktailia. Granadaa on paljon kehuttu, joskus vielä pitää päästä kokemaan. On tämä Espanja-neitsyyskin vielä menettämättä! 😛

  • Reply Emma 22.10.2018 at 09:50

   No nyt Espanjan matkaa suunnittelemaan, hop hop! 🙂

 • Reply Eve, Jetlaggies 21.10.2018 at 22:56

  Ihana Granada! Granada vei meidänkin sydämen, kun roadtripattiin viikkokaupalla viime vuonna Andaluciaa ja Algarvea. Alhambra jäi mieleen aivan mielettömän kauniina paikkana, mutta kaupungissa on niin paljon muutakin silmäähivelevää, joita pelkällä päiväreissulla ei ehdi kokemaan. Meillä oli vuokralla upea kattohuoneisto aivan Alhambran vierestä. Siellä ihaninta oli kuunnella kaupungin iltaa parvekkeella ja ihailla syttyvää tähtitaivasta ennen tunnelmallisille kujille lähtöä.

  • Reply Emma 22.10.2018 at 09:55

   Kattohuoneisto Alhambran vierestä kuulostaa kyllä ihan maagiselta! Juuri tuo kaupungin kuuntelu ja lämpimän illan haistelu on kanssa niin ihanaa reissussa!

 • Reply Jenni / Unelmatrippi 26.11.2018 at 18:28

  Kiitos linkkauksesta! Granada on upea, ja mäkin tykkäsin tosi paljon juuri tuosta Albayzínin kaupunginosasta. Niin nättiä! Ja Alhambra on tietenkin mahtava. Nuo ovat kauniita seutuja monin tavoin.

  • Reply Emma 27.11.2018 at 23:48

   Ole hyvä 🙂 Pitihän mun käydä lukemassa mistä jäin paitsi, kun en päässyt Alhambraan 😀 Toivottavasti ensi kerralla, joka on toivottavasti pian..

   • Reply Jenni / Unelmatrippi 29.11.2018 at 19:59

    Mä menisin mielelläni Alhambraan ja samalla tietty Granadaan uudelleenkin! Jäi niin hyvä fiilis Granadasta ja vielä varmasti paljon näkemättä kaupungista.

  Leave a Reply

  DR64JYRDBG