Suomen suurin matkablogiyhteisö

You Might Also Like

11 Comments

 • Reply Sofia / Project Forever 21.8.2018 at 12:19

  Halong Bay on itselläni myös haavekohteena, juuri ehkä sillä kerran elämässä-mentaliteetilla. Todennäköisesti maailmanympärimatkalla päädymme Vietnamiin, joten unelman toteutumiseen on hyvät mahdollisuudet! Olen yrittänyt katsella eri risteilyvaihtoehtoja ja luulen että se 2 yön risteily voisi olla paras kokemus, jos vaan aluksen valinta osuu oikeaan. Vielä ei ole mitään suosikkia löytynyt (tai on, mutta se on liian kallis!) joten etsinnät jatkuu. 🙂

  • Reply Emma 22.8.2018 at 10:26

   Uskoisin, että sä kyllä myös ihastut noihin maisemiin sen verran, että kannattaa mennä! Jos ei halua tuhlata ihan kunnolla luksukseen, niin sitten mun neuvo on että otatte minkä vaan hyvät arvostelut saaneen keskihintaisen – niissä on oikeesti lopulta tosi vähän eroja ja lisäksi se on aina vähän tuuripeliä, että saako just sitä minkä luuli kuvien perusteella valinneensa 😀

 • Reply Marttiina / Onioni.fi 23.8.2018 at 13:23

  Halong Bay on aina kiinnostanut, mutta vähän ahdistaa nuo turistilaumat.. toisaalta nuo maisemat on ihan mielettömät. Upeat kuvat! Pitää laittaa pohdintaan mikäli talvilomalla tuonne päin päädytään. ☺️

  • Reply Emma 25.8.2018 at 12:14

   Jos Hanoihin asti päätyy, niin Halong Bay kannattaa ehdottomasti käydä katsastamassa! Ja kannattaa harkita sitä kahden yön risteilyä myös.

 • Reply Sisko / Hieman_vino 25.8.2018 at 15:54

  Halon Bay. Siitä olen ehkä kuullut ja nähnyt eniten eriäviä mielipiteitä. Risteilyissä tosiaan on paljon eroja, vaikka vertaa vaan sinun ja meidän matkaa: http://hiemanvino.blogspot.com/2017/01/halong-bay.html?m=0

  • Reply Emma 27.8.2018 at 14:12

   Muistankin lukeneeni sun jutun, ei mennyt ihan putkeen teillä 😀 Ehkä siis on tosiaan syytä tehdä vähän etukäteistyötä ja vaikka tosiaan suodattaa Booking.comin kautta ne kaikkein huonoimmat pois.

 • Reply muuttolintu 12.9.2018 at 09:12

  Suosittelen EHDOTTOMASTI valitsemaan sen tyypillisen Halong Bayn turistireitin sijaan Bai Tu Long Bayn. Se on siis samaa lahtea, samat yhtä upeat maisemat, mutta paaaljon vähemmän veneitä ja turisteja, ja pysynyt puhtaampana. Me ollaan käyty nyt molemmissa ja olihan tuo Bai Tu Long Bay nyt kokemuksena paljon parempi! Miulla on blogissa siitä paljon lisää ja myös omat vinkit risteilyn valintaan: https://muuttolintu.com/bai-tu-long-bay-koe-vietnamin-halong-bay-ilman-turistimassoja/

  • Reply Emma 13.9.2018 at 08:32

   Joo tän teen kyllä jos meen toiste! Tosi hyvä sun juttu!

 • Reply Sari 26.11.2018 at 14:17

  Hei! Olemme ensi maaliskuussa Aasian risteilyllä ja yksi pysähdys on halong bay ? satuitko näkemään omalla reissullasi miten lähelle/kauas isot risteilyalukset ankkuroivat ? Tai satuitko juttelemaan jonkun kanssa joka mahd olisi ollut siellä risteilyaluksen matkassa ? Tämä siis kiinnostaa ihan käytännön syystä koska jostain syystä laivayhtiöllä on hyvin niukat tiedot kohteen ”ohjelmasta” 🙂

  • Reply Emma 26.11.2018 at 19:48

   Mahtava risteily varmasti tulossa teillä! En nähnyt yhtään isoa risteilyalusta ja veikkaisin, että niiltä on kielletty ajaminen ihan tuonne lahteen asti. Jos risteilyn ohjelmassa kuitenkin mainitaan nimenomaan Halong Bay, niin he varmasti järjestävät pienemmillä laivoilla sinne päiväretken. Ja tosiaan jo yhden päivänkin aikana saa kyllä sen elämyksen noista upeista maisemista!

   • Reply Sari 27.11.2018 at 12:45

    juu näin ajattelinkin, että tuskin kovin lähelle saavat ankkuroitua, mikä tietysti hyvä. Hyvin suurella todennäköisyydellä päädymme ottamaan paikallisten kautta sitten retken sinne, koska laivayhtiön kautta otetut retket ovat ryöstöhintaisia 😀 nautin risteilymatkailusta kyllä muuten, mutta retket ovat tuskasen kalliita, ja tärkeää mielestäni on että raha päätyy paikallisille suoraan.

  Leave a Reply

  DR64JYRDBG