Suomen suurin matkablogiyhteisö

La Boqueria – Barcelonan herkullisin kauppahalli

Jos sinulla on vain muutama tunti aikaa kaupungissa, jossa et ole ennen käynyt, mihin suuntaat? Ehkä katsomaan kuuluisia rakennuksia? Merenrantaan tai puistoon? Kävelykadulle tai shoppailemaan? Minä pyörittelin mielessäni kaikkia näitä vaihtoehtoja Barcelonan kohdalla, mutta hylkäsin lopulta ne kaikki ja päädyin La Boquerian kauppahalliin! Ja kyllä kannatti!

La Boqueria, tai koko nimeltään Mercado de San José de la Boquería, on Barcelonan suurin ja kuuluisin kauppahalli. Nykyinen rakennus on vuodelta 1853, mutta historiankirjojen mukaan samalla paikalla on pidetty markkinoita jo 1200-luvulta lähtien.

 

barcelona nähtävyydet kauppahalli la boqueria

Kuva: Moheen Reeyad via Wikimedia Commons

 

Kauppahalli on auki maanantaista lauantaihin 8.00-20.30. Jos haluat tutkia hallin käytäviä ja kojuja rauhassa, tule mahdollisimman aikaisin aamulla. Kojujen joukossa on myös muutamia pieniä ravintoloita – niistä suosituimpiin (mm. El Pinotxo ja El Quim) kannattaa myös saapua mieluummin aikaisin kuin myöhään jos mielii saada istumapaikan.

Kauppahallista löytyy omat osastonsa muun muassa tuoreelle kalalle, lihalle ja hedelmille. Niiden lisäksi kojuissa myydään makeisia, juustoja, mausteita, kuivattuja hedelmiä ja pähkinöitä, leipää ja paljon muuta. Jos haluat ostaa Barcelonasta kotiin vietäväksi ruokatuliaisia, on tämä oikea osoite!

 

barcelona nähtävyydet kauppahalli la boqueria barcelona nähtävyydet kauppahalli la boqueriabarcelona nähtävyydet kauppahalli la boqueriabarcelona nähtävyydet kauppahalli la boqueriabarcelona nähtävyydet kauppahalli la boqueria

 

La Boquerian kauppahalli on matkailijaystävällinen – hyvä vai ei?

La Boquerian kauppahallissa käy paljon turisteja. Monien kojujen myyjät ovat uusia asiakkaita silmällä pitäen lisänneet valikoimiinsa helposti ostettavia, edullisia maisteluannoksia. Toisaalta sääli, että Barcelonan ylituristisoituminen muuttaa vanhoja, perinteisiä toimintatapoja ja paikalliset siirtyvät vähitellen tekemään tuoretavaraostoksensa muualle. Mutta matkailijan näkökulmasta on toki hienoa, että kauppahallissa pääsee helposti ja edullisesti maistelemaan erilaisia paikallisia juustoja, makkaroita ja leikkeleitä, tai vaikka turskapalleroita, paistettua mustekalaa tai ostereita tabascon ja sitruunan kanssa. Tuorepuristetut hedelmämehut maksavat myös vain euron tai pari.

 

barcelona nähtävyydet kauppahalli la boqueria

Kuva: Alain Rouiller CC BY-SA 2.0 via Wikimedia Commons

barcelona nähtävyydet kauppahalli la boqueria barcelona nähtävyydet kauppahalli la boqueria

 

Kauppahalli on muuten ihan Barcelonan upean Gothic Quarter -kaupunginosan vieressä, siellä kannattaa ehdottomasti pistäytyä samalla kertaa harhailemassa kauniilla kujilla!

 

barcelona nähtävyydet kauppahalli la boqueria

Sisäänkäynti (huomaamaton sellainen, ole tarkkana!) kauppahalliin on kävelykatu La Ramblalta

barcelona nähtävyydet kauppahalli la boqueria

Kokeile myös kauppahallin kulmalla sijaitsevan Pastisseria Escribàn herkullisia leivoksia ja suklaita

 

 

LUE MYÖS NÄMÄ VINKIT BARCELONAAN:

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Anni 7.8.2018 at 15:06

  Ihania kuvia!

 • Reply Sandra 10.8.2018 at 08:19

  Ihanalta näytti! Olen etsimässä sopivaa reissukohdetta lokakuun puolivälille, ja Barcelona voisi olla yksi vaihtoehto. Tämä kauppahalli tulisi ehdottomasti koettavien nähtävyyksien listalle.

  • Reply Emma 11.8.2018 at 18:16

   Barcelona tuntuis kyllä olevan sopiva monenlaiseen reissuun (vaikka mulla itselläni onkin sieltä vain muutama lyhyt kokemus). Kauppahallit on yleensä ihan parhaita mestoja kohteessa kuin kohteessa!

  Leave a Reply