You Might Also Like

22 Comments

 • Reply Piyya 7.7.2018 at 20:42

  Tuntuishan tuo vähän luksukselle,
  Olenko valmis maksamaan jlipusta enemmän jos samaan hintaan saan kaksi lippua ? Minulla taitaa kakkosvaihtoehto voittaa.
  Sun juttu saa kyllä miettimään asiaa ja olisihan se kokemuksena ihana edes vaikka kerran ?

  • Reply Emma 10.7.2018 at 08:48

   Tämä on hyvä pointti ja itse olen ihan samanlainen matkustaja – tottakai on ihan parasta saada lennot halvalla! Mutta aloin miettiä kun joku kommentoi instagramissa, että lentää mieluummin harvemmin busineksessä kuin monta kertaa turistiluokassa, että siinäkin on kyllä pointtinsa. Ja muutenkin nykyään olisi hyvä ympäristönkin kannalta tehdä mieluummin vähemmän ja laadukkaampia kuin enemmän matkoja. Mutta en tiedä olenko siihen vielä ihan valmis itsekään.

 • Reply Tanja / Tädin ja tytön matkablogi 8.7.2018 at 10:43

  Lyhyillä lennoilla ei ehkä sellainen juttu josta olisin valmis maksamaan. Ihan kivasti kyllä esittelit edut.

  • Reply Emma 10.7.2018 at 08:51

   Kiitos Tanja! Ehkä matkustamiseen käytettävissä olevaa rahaa pitäisi olla yleisesti ottaen enemmän, että tulisi käytettyä businessluokkaa. Jos ei olisi niin yhden tai kahden satasen päälle, niin miksi ei, mutta totta on että näin keskituloisena ei ehkä lyhyillä lennoilla ole valmis panostamaan.

 • Reply Anu / Mielilandia 8.7.2018 at 10:56

  Kiva lukea käytännössä, miten bisneslipusta hyötyy. Bisnesluokka houkuttelee Euroopan sisällä lähinnä juuri tuon ajansäästön, jonojen välttämisen ja etenkin ruuhkaisilla kentillä loungen vuoksi. Omalla kohdallani tosin luulen, että priority passin hankkiminen on todennäköisempi seuraava hankinta kuin turistiluokan vaihtaminen bisnekseen.

  • Reply Emma 10.7.2018 at 08:52

   Suosittelen lämpimästi Priority Passia tai Diners Clubia, jos tulee matkustettua usein. Lounget on ihana lisä reissaamiseen!

 • Reply Maiju 8.7.2018 at 11:28

  Lounget on jo priority passin kautta tuttuja useammalta kentältä, mutta joskus toki bisnesluokan tuoma jonottamattomuus ja eritoten kaukolentojen makuutilat tulisi tarpeeseen. Silti jotenkin kirpaisee maksaa penkistä ja mukavuudesta, samaan aikaan kun se vähän houkuttaa.

  • Reply Emma 10.7.2018 at 08:54

   Jep. Jos olisi käytettävissä enemmän rahaa matkustamiseen, niin varmasti käyttäisin vaikka joka kerran businessluokkaa, mutta kun ei ole niin tottakai näitä punnitsee tarkasti.

 • Reply Anni | Rajatapaukset 9.7.2018 at 18:14

  Ehkä businessluokkaa Euroopan sisäisillä voisi joskus kokeilla jos olisi joku tosi spesiaalitapahtuma. Tai sitten päätyisin miettimään mitä kaikkea muuta sillä rahalla voisi tehdä ja päätyisin kuitenkin köyhäilemään 😀 Mutta kyllähän tuo houkuttelevalta vaikuttaa!

  • Reply Emma 10.7.2018 at 08:56

   Joo, ymmärrän tuon ajatusmallin 😀 Itse aion kyllä tästä lähtien yrittää bongailla tarjouksia businessluokkaan ja toivon että joskus siedettävä hinta osuisi kohdalle.

 • Reply Sandra / Terveiset päiväntasaajalta 11.7.2018 at 19:19

  Johonkin spesiaalimpaan matkaan kyllä joskus tekisi mieli vaikka satsatakkin, mutta en tiedä tulisiko satsattua lyhyille lennoille 🙂 oottaisin eniten sitä makuuasentoon pääsyä pitkillä lennoilla 😀

  • Reply Emma 12.7.2018 at 08:50

   Joo, se on kyllä kaikkein parasta! Vaikka toisaalta onkin hullua maksaa siitä että nukkuu 😀

 • Reply Eveliina | Korkkarit rinkassa 11.7.2018 at 21:51

  En ole vielä itse koskaan lentänyt Business luokassa, mutta ehkä vielä joku päivä – kuullosti jo sen verran hyvältä!
  Kun 155cm pitkä, ei pieni ahtaat penkit hirveästi häiritse, mutta muut edut kuullostavat kyllä kieltämättä houkuttelevilta! 🙂
  Itse yllätyin hetki sitten kun lensin KLM:llä, siellä tarjoiltiin edelleen ihan vanhan tavan mukaan kaikille jotain pientä ja juomat päälle!

  • Reply Emma 12.7.2018 at 08:52

   Kiva, että vielä jotain tarjotaan! Arvostan kyllä itsekin sitä, että saa edes vettä tai kahvia turistiluokassakin, vaikka toisaalta matkustajathan sen käytännössä maksaa itse lippujen hinnassa.

 • Reply Jaakko / Lomalla viimeinkin 13.7.2018 at 18:53

  Tosiaan lyhyillä Euroopan lennoilla hyöty jää aika pieneksi. Jos lentää Espanjaan tai Portugaliin siinä jo matkustusmukavuus lisääntyy. Airbaltic ei ole itsellä mikään suosikki niin kiva oli lukea kokemuksiasi.

  • Reply Emma 21.7.2018 at 13:03

   Ei tosiaan Euroopan lennoilla ole varmaan monelle businessluokassa lentäminen jokapäiväistä tai -kertaista herkkua, mutta tosi kivaa luksusta aina joskus jollein spesiaalireissulla 🙂

 • Reply Sandra 14.7.2018 at 07:53

  Ihan tunnin lennolle en koe tuota tarpeelliseksi, mutta jos olisi vaikka vielä vaihto ja odottelua jonnekin muualle, niin miksei. Loungessa rentoutuu kyllä ehdottomasti paremmin. Kuulostaa muuten hyvältä tuo 19 euron hintainen sisäänpääsy – kun helposti lentokentällä täytetyt leivät, kahvi ja smoothie maksavat jo tuon.

  • Reply Emma 21.7.2018 at 13:04

   Jep, juuri näin! Suosittelen ottamaan Diners Clubin tai Priority Passin kyllä kokeiluun ihan loungeja varten jos tulee lennettyä yhtään useammin!

 • Reply Anna 15.7.2018 at 09:18

  Kiva kuulla kokemuksia busineksesta. Itse en ole koskaan raaskinut ostaa muuta kuin halvimman lipun. Selviämme hyvi käsimatkatavaroilla enkä edes haluaisi ottaa enempää kamaa mukaan vaikka ilmaiseksi saisikin. Lasten kanssa yleensä pääsee jonon ohi turvatarkastuksessa ym. Lounge kuulostaa kivalta mutta harvoin ollaan kentällä kovin kauaa ja joka kentällä tuppaa olemaan kivat leikkipaikat.
  Eli jääköön bisness-luokat minulta jatkossakin väliin. Ellen voita lotossa. ?

  • Reply Emma 21.7.2018 at 13:28

   Käsimatkatavaroilla matkustaminen on kyllä ihanaa aina kun siihen vaan pystyy. Itse kyllä jo viikoksi tarvitsen ja haluan ottaa isomman matkalaukun – ja etenkin jos haluaa tuoda ruokatuliaisia on pakko nesteiden takia olla matkalaukku. Lottovoittoja odotellessa 🙂

 • Reply Veera Bianca 15.7.2018 at 14:36

  Kiva lukea näin kattava esittely AirBalticin busineksestä! 🙂 Mä en ole vielä lentänyt balticilla mihinkään, mutta eiköhän sekin ole lähiaikoina edessä joten tämä oli kiva lukea! 🙂

  • Reply Emma 21.7.2018 at 13:40

   Ooh, nyt pian korjaamaan tilanne ja airBalticin kyytiin! 🙂

  Leave a Reply

  DR64JYRDBG