Suomen suurin matkablogiyhteisö

Hemmottelua ja herkuttelua Tampereen Kylpylässä

*Yhteistyössä Holiday Club Tampereen Kylpylä

Kotimaanmatkailu on ihanan stressitöntä: ei lähtöselvityksiä, turvatarkastuksia, passijonoja, tuntien ruuhkassa istumista tai huonoa omatuntoa lentopäästöistä. Ja kaikkein rentouttavinta on miniloma ihan lähellä, vaikka omassa kotikaupungissa! Kun matkaa lomakohteeseen on vain kivenheitto, mukaan ei tarvitse pakata matkalaukullista tavaraa eikä ole kiire näkemään ja kokemaan kaikkea mahdollista, vaan voi vaan olla ja nauttia. Näin tein ainakin itse, kun pääsin vuorokaudeksi lomailemaan Tampereen Kylpylään: nautin spassa hieronnasta, loikoilin kylpylän porealtaissa, söin hyvin ja pitkän kaavan kautta ja poistuin hotellista ainoastaan iltakävelylle Rauhaniemen maisemiin. Ei sillä etteikö Tampereelta löytyisi paljon muutakin kesätekemistä kaupunkilomalle – kerron myös kotikaupunkini parhaat tärpit tässä jutussa!

 

Oma parveke kruunaa hotellihuoneen

Tampereen Kylpylä on rakennettu yli 100 vuotta vanhan Lapinniemen puuvillakehräämön tunnelmalliseen punatiilirakennukseen. Päärakennuksessa sijaitsevat kylpylä ja hoitola, ravintolat sekä lomahuoneistot. Hotellihuoneisiin kuljetaan katettua ulkokäytävää pitkin viereiseen uudempaan 11-kerroksiseen rakennukseen. Me majoituimme hotellirakennuksen 10. kerroksessa 2 hengen standard-huoneessa. Hotellihuoneet ovat valoisia ja mukavia, vaikka toki sisustuksesta jo hiukan huokuu 2000-luvun alku. Se mikä kuitenkin tekee huoneista ihan erityisiä on niiden huikea koko (28 neliötä on todella tilava kahdelle hengelle) ja iso parveke!

 

holiday club tampere kylpylä holiday club tampere kylpylä holiday club tampere kylpylä holiday club tampere kylpylä

 

Parveke on etenkin kesäaikaan kuin yksi huone lisää! Olisin voinut istua tuntikausia katselemassa veneitä Näsijärvellä ja myöhemmin illalla auringon laskemista horisontin taakse. Aika mahtavat puitteet muuten romanttisellekin lomalle! ”Tää on vähän kuin oltais ulkomailla”, sanoo mieheni, kun kuuntelemme lokkien kirkunaa lämpimässä kesäillassa.

 

holiday club tampere kylpyläholiday club tampere kylpylä

 

Rentoutumista kylpylässä

Kylpylän allasosasto on rauhallinen: hurjat vesiliukumäet ja aaltokoneet loistavat poissaolollaan. Teinit ehkä kaipaavat enemmän menoa, mutta aikuiset ja pienemmät lapset nauttivat kiireettömästä tunnelmasta. Allasosastolla on lämpimän pääaltaan lisäksi kaksi poreallasta, mineraalivesiallas, kylmäallas, kahluuallas sekä useita hierontapisteitä ja vesiputouksia. Allasbaarista saa juomaa ja ruokaa. Arkisin kylpylälipun hinnalla voi osallistua myös vesijumppiin.

Kylpylän yhteydessä toimii myös pieni spa-osasto, josta voi varata hemmotteluhoitoja kasvohoidoista hierontoihin. Kaikkein ihanimman rentoutumiskokemuksen saat, jos käyt ennen tai jälkeen hoidon kylpemässä – hoitolaan on nimittäin suora pääsy kylpylästä ja sinne voi hyvin tulla kylpytakki päällä. Minä kävin kokeilemassa kiinalaista päähierontaa, jossa käsitellään pään, niskan ja kasvojen alueen akupisteitä ja jonka tavoitteena on aktivoida elimistöä, verenkiertoa ja aineenvaihduntaa. Kertahoidon vaikutus onkin yhtä aikaa rentouttava ja virkistävä, tätä voisin koittaa toistekin!

 

holiday club tampere kylpyläholiday club tampere kylpylä

holiday club tampere kylpylä

Kuva: Holiday Club Tampereen Kylpylä

 

Illallinen uudessa Ravintola Cottonissa

Illallista pääsimme nauttimaan Tampereen Kylpylän upouuteen Cotton-ravintolaan, jonka nimi ja teema viittaavat tietysti alueen historiaan ja kylpylähotellin vanhaan puuvillankehräämörakennukseen. Cottonin ravintolapäällikkö Ulla Ainassaari-Vuorinen kertoo, että myös ravintolan ruokalistaa laadittaessa on huomioitu kehräämön historia: listalla näkyvät puuvillatehtaan perustajien ruokamieltymykset ja suomalainen lähiruoka, jota on tarjottu jo aikoinaan kehräämönkin arvovieraille. Se, että taustalla on tarina ja sadan vuoden historia tekee ravintolasta heti jotenkin sympaattisemman ja helposti lähestyttävämmän!

Ravintolan sisustus on samaan aikaan modernin raikas ja lämpimän kodikas ja puuvillanoksat pöydissä yhdistävät historian nykypäivään. Vaikka ravintola on käydessämme ehtinyt olla auki vasta noin kuukauden, niin ainakin lähipöytien loma-osakkaiden kommenttien mukaan se on jo ehtinyt tulla hyvin suosituksi ja tykätyksi.

 

holiday club tampere kylpylä

 

Illallisemme alkaa päivittäin paikan päällä leivottavalla keskieurooppalaistyyppisellä hedelmäleivällä. Sen jälkeen meille molemmille löytyy listalta helposti mieleiset alkuruuat: minulle jokirapusalaattia (ei tarvitse mainita kuin jokirapu ja minä tilaan sitä minkä ikinä lisukkeen kanssa se tuleekaan, nam!) ja miehelleni härkäpastramia.

 

holiday club tampere kylpylä holiday club tampere kylpylä

 

Pääruuissa mennään samalla linjalla: minä kaikkien kala- ja mereneläväruokien ystävänä valitsen kuhaa ja mieheni tilaa entrecote-pihvin. Tarjoilija osaa myös suositella pääruuille erinomaiset viinit: kalalle ranskalaista rieslingiä ja lihalle täyteläistä, espanjalaista punaviiniä. 

 

holiday club tampere kylpylä holiday club tampere kylpylä

 

Jälkiruokien suhteen olemme mieheni kanssa yksimielisiä: molemmille maistuu makea melkein kaikissa muodoissa! Jotta päättäminen helpottuu, tilaamme listalta kaksi jälkkäriä jaettavaksi: talon suklaakakun ja ihanan raikkaan raparperisorbetin. Vaihtoehtoisesti ruuan jälkeen voisi istahtaa myös drinkeille coctailbaariin.

 

holiday club tampere kylpylä holiday club tampere kylpylä

 

Yllättäen annan ruuista kaikkein parhaat pisteet pihville (syön harvoin lihaa, mutta tottakai kärkyin hetimiten itselleni maistiaisia mieheni annoksesta). Pihvi on grillattu ravintolan puuhiiligrillissä, joka toi siihen aivan mahtavan aromin! Lihalle oli myös uskallettu laittaa kaveriksi vahvoja makuja: voimakkaan valkosipulista maustevoita ja kapris-tryffelimajoneesia, todella herkullista! Suosittelen siis lämpimästi kokeilemaan erityisesti puuhiiligrillissä tehtyjä annoksia. 

Ravintola Cotton tarjoilee à la carten lisäksi maanantaista lauantaihin lounasta noutopöydästä, kesäaikaan joka päivä iltabuffetin ja sunnuntaipäivisin kalapainotteista brunssia. Tuli siinä täydellisen hemmottelun hurmassa mieleen sellainenkin vaihtoehto, että jos ei jaksaisi nousta sunnuntaiaamuna aamupalalle (jolloin kyllä missaisi muun muassa tuoreet vohvelit!), niin sitähän voisi kömpiä kauneusunilta suoraan brunssille! Kätevää!

Tampereen Kylpylän asiakkaita palvelee Cottonin lisäksi myös Classic Pizza Restaurant, jonka listalla näytti olevan tosi mielenkiintoisia makuja (esimerkiksi raastettua punajuurta, seesamikastiketta, thaicurrya ja korianteria) ja kesäterassi, jolle voi tilata ruokaa kummastakin ravintolasta. Hotellin aulasta löytyy lisäksi R-kioski, josta saa nopeasti mukaan välipalaa vaikka piknikille tai eväät läheiselle Rauhaniemen uimarannalle sekä tietysti jätskiä, juomia, kahvia, lehtiä jne.

Täältä löydät kaikkien Tampereen kylpylän ravintoloiden tiedot ja ruokalistat.

 

holiday club tampere kylpylä

 

Aamiaiseksi vasta paistettuja vohveleita

Aamiaisella on tarjolla kaikki kunnon hotelliaamupalalle kuuluvat herkut: karjalanpiirakat munavoilla, pekonia ja munakokkelia, jugurttia, muroja, hedelmiä ja vihanneksia, hyvää kahvia ja mehuja. Lämpimissä ruuissa on perinteisten tarjottavien lisäksi paikallisvärinä myös mustaamakkaraa ja kasvisyöjille falafeleja. Ja makeaksi lopuksi vielä mehevää marjapiirakkaa, pieniä korvapuusteja ja ah ihanaa – vohvelinpaistopiste ja vohveleille hilloa ja kermavaahtoa. Että tuore rapsakka vohveli maistuukin hyvältä aamukahvin kanssa! Gluteenittomat tuotteet ovat näkyvästi esillä omalla pöydällään, ja siltä löytyy tietenkin myös gluteeniton vohvelitaikina ja sille oma vohvelirauta. 

 

holiday club tampere kylpylä

 

Lapinniemen alue ja ulkoilumaastot

Tampereen Kylpylä sijaitsee rauhallisella, luonnonkauniilla Lapinniemen ja Rauhaniemen alueella. Edes kesälauantai-iltana missään ei möykätä ja iltakävelylläkin tulee vastaan vain muutamia muita ihmisiä.  Rannassa on parissa kohdassa vanhoja uimakoppeja ja pieniä uimarantoja. Lemmikkien kanssa matkustavat voisivat hyvin kesällä uittaa täällä myös koiria silloin kun ihmisiä ei ole uimassa. Kävelen Rauhaniemen uimarannalle asti, missä vielä iltakymmeneltä viimeiset uimarit kuivailevat itseään ja osa ihmisistä valokuvaa laillani auringonlaskua.

 

rauhaniemi lapinniemi tampere rauhaniemi lapinniemi tampere rauhaniemi lapinniemi tampere rauhaniemi lapinniemi tampere rauhaniemi lapinniemi tampere

 

Kesälomavinkit Tampereelle

Tampereen Kylpylä on uniikki hotellilomakohde lähellä niin luontoa kuin keskustaakin. Perhelomailijoiden ykköskohde Särkänniemikin on vain kivenheiton päässä, mutta toki Tampereella kannattaa käydä huvipuiston lisäksi muuallakin! Tsekkaa ainakin:

 • Viikinsaari: laivareissu ja kaunis saari uimarantoineen ja ravintoloineen on elämys niin lapsille kuin aikuisillekin
 • Tampereen historiaan pääsee tutustumaan parhaiten Finlaysonin vanhassa tehdasmiljöössä ja Tallipihalla (Tallipihalta löytää myös kivoja tuliaisia!)
 • Kauppahallista tai torilta saa herkullisimman kesälounaan
 • Kivat kesätapahtumat kuten Kukkaisviikot, Tammerkosken Sillalla, Tammerfest, Teatterikesä ja Pintxoviikko
 • Ja Tampereen monista museoista kannattaa katsastaa ainakin Muumimuseo ja Vapriikki!

 

Kaikki Tampereen kesävinkkini löydät tästä jutusta, Holiday Club Tampereen Kylpylästä voit lukea lisää täältä.

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

14 Comments

 • Reply Elina Marjaana Travel Blog 21.6.2018 at 19:14

  Vau, gluteenittomia vohveleita aamiaisella! Never heard! Ei oo tullu aikaisemmin vastaan, joten kiva kuulla, että näinkin voi olla. Tämä keliaakikko tuli hurjan onnelliseksi. ?

  • Reply Emma 23.6.2018 at 21:35

   Mun täytyy myöntää että monesti en edes tajua kiinnittää huomiota näihin, kun itse ei tarvi ruokarajoitteista välittää, joten en edes tiennyt että tuo olisi harvinaista! Mutta hieno juttu! Ja tosi hyvä että näitä erikoisruokavalioita alkaa olla tarjolla kunnolla eikä vaan jotain yksittäispakattuja tuotteita jos osaa pyytää.

 • Reply Anni | Rajatapaukset 25.6.2018 at 12:23

  Oon joskus vuosia sitten ollut siivoojana tuolla hotellissa. Oli ihan hauskaa päästä näkemään mitä kaikkia luksushuoneita löytyi, nuo parvekkeet ja niiden järvinäkymät oli kyllä ihan mahtavia! Lapinniemi on muutenkin niin kivaa ja rauhallista aluetta että pitäis kyllä useammin poiketa sinne päin kävelylle 🙂

  • Reply Emma 27.6.2018 at 09:03

   Hei, hauskaa, muistoja Lapinniemestä! Mun edellinen muisto Lapinniemen Kylpylästä on myös pitkän ajan takaa, joskus nuorena siellä tuli käytyä kavereiden kanssa kylpemässä. Oli kyllä kiva päästä koittamaan koko paketti!

 • Reply Mari 25.6.2018 at 21:26

  Jos kävisin kylpylöissä (!), olisi tuo ehkä juuri sen tyylinen, johon voisin kuvitella enemmän. Todella kauniita kuvia Lapinniemestä!

  • Reply Emma 27.6.2018 at 09:06

   Minä en myöskään ole mikään kylpylöiden suurkuluttaja enkä välttämättä lähtisi ”pelkästään” kylpylään. Mutta mikäs sen parempaa kuin hotelli, jossa on kylpylä ja sitten jos kaupan päälle tulee vielä mahtavat maisemat ja ympäristö ja hyvät ruokailumahdollisuudet, niin eikun menoksi!

 • Reply Helena 26.6.2018 at 20:21

  Ihana teksti ja ruuat ja vohvelit! Nam! Haluan Lapinniemeen!

  • Reply Emma 27.6.2018 at 09:07

   Kiitos Helena! Suosittelen lämpimästi Lapinniemen Kylpylää jos tulet Tampereella käymään!

 • Reply Sandra 28.6.2018 at 08:04

  Lapinniemen kylpylä sijaitsee aivan ihanalla alueella ja näkymät ovat tosi hienot. Sisältä uskoisin, että piakkoin on aika päivitykselle, sillä sisustus on kenties jo sieltä edellisen vuosituhannen puolelta. Mutta jos muuten toimii, niin se on tärkeintä ja onhan noissa kylpytiloissa tuota retrotunnelmaa jo :D. Aamianen näytti oikein hyvältä ja varmasti viihtyisin tuolla 🙂

  • Reply Emma 3.7.2018 at 09:18

   Kylpylän puoli on mun mielestä vielä ihan freesi – tosin en ole varmaan itse niissä ihan uusimmissa koskaan käynytkään ja mulle tällainen perusvarustelu toimii hyvin. Huoneisiin taas voisi jo tuoda vähän tätä päivää sisustukseen – vaikka väreillä sitä saisi helposti. Alueena Lapinniemi on kyllä ihan vertaansa vailla!

 • Reply Ne Tammelat 28.6.2018 at 08:22

  Näyttää todella viihtyisältä rauhallisen viikonlopun viettoon. Etenkin nuo superleveät sängyt saavat pisteet minulta 🙂 Ruokapuolikin näyttää ja kuulostaa herkulliselta!

  • Reply Emma 3.7.2018 at 09:19

   Joo, täällä voi halutessaan viettää tosi rauhallisen viikonlopun, mutta keskustakaan ei ole kaukana. Nähtiin tuolla mm. useampi polttariporukkakin, jotka varmaan olivat varanneet saunallisen huoneen ja vietti iltaa hotellissa ja kylpylässä ja lähti sitten Tampereen yöhön 🙂

 • Reply Periaatteen Nainen 29.6.2018 at 22:32

  Minä vietin lapsuuteni yhdessä noista valkoisista taloista, jotka näkyvät kuvissakin 🙂 Yksi kaveri asui Kylpylän talossa ja sai käydä ilmaiseksi uimassa, ja aika usein myös naapurilasten annettiin hiippailla sinne mukaan. Vaikka päivitystä se kaipaisi nyt 2010-luvulla, on sieltä yhä ihanat muistot!

  • Reply Emma 3.7.2018 at 09:20

   Aaah, ihanat lapsuusmaisemat sulla! Mulla on myös kultaisia muistoja tuolta kylpylästä nuoruusvuosilta 90-luvulta, jolloin käytiin usein kaverien kanssa täällä tai joskus Nokian Edenissä.

  Leave a Reply

  UA-79653706-1