Suomen suurin matkablogiyhteisö

You Might Also Like

20 Comments

 • Reply Laivakoira 14.6.2018 at 23:36

  Hyvä kirjoitus, mutta pienenä korjauksena Finnswan ja Finnfellow ei ole sisar aluksia. Swan on ns. star luokan alus ja fellow pienempi clipper luokkaa oleva.

  • Reply Emma 15.6.2018 at 08:05

   Tästä huomaa, että maallikko on ollut juttua kirjoittamassa 🙂 Pitääpä korjata tuo virhe!

 • Reply Pia 15.6.2018 at 22:53

  Mites erikoisruokavaliot kuten gluteeniton ja laktoositon?

  • Reply Emma 18.6.2018 at 08:48

   Höh, mä niin usein unohdan itse kiinnittää tähän huomiota, kun ei tarvitse henkilökohtaisesti välttää kumpaakaan. Uskoisin kyllä, että nämä on nykyään jo huomioitu etenkin tämän kokoluokan ravintoloissa – jos ei muuten, niin varmasti pyytämällä löytyy gluteeniton ja laktoositon vaihtoehto!

 • Reply Jenna / Enemmän kuin äiti 17.6.2018 at 14:32

  Tää alkoi kyllä kiinnostamaan, täytyy ehdottomasti laittaa korvan taakse! 🙂 Roadtripit on parhautta ja oonkin jo vähän kyllästynyt iänikuiseen päivä Tukholmassa -risteilyyn.

  • Reply Emma 18.6.2018 at 08:50

   Nimenomaan näin! Kuinka monta kivaa isompaa ja pienempää kaupunkia tossa ois ihan lyhyenkin ajomatkan päässä Kapellskäristä, missä vois viettää päivän tai kaksi! Tai sitten lähteä pidemmälle roadtripille Pohjois-Ruotsiin!

 • Reply Martina 17.6.2018 at 16:16

  Kiitos matkaseurasta! Olipa kerrassaan rentouttava reissu, vaikka aamuherätykset hieman painoivatkin silmiä sunnuntai-iltana. Owner’s Suite oli ihana ja vaikka laivan yleiset tilatkin olisivat kelvanneet hyvin yleiseen hengailuun, tuli hytissä vietettyä lähes kaikki luppoaika. Kyllähän tuollaisessa sviitissä kelpaa matkustaa ja etenkin lapsen kanssa tilava sviitti on kätevä. 🙂

  • Reply Emma 18.6.2018 at 08:53

   Samoin teille! Mulle tää oli myös kyllä paras hyttini ikinä – ja tuskinpa tulen näin tilavasti majoittumaan vaikka joskus jonkun Välimeren tai Karibian risteilyn testaisinkin! Ois pitänyt tehdä vielä toinen Kapellskärin lenkki päälle, että ois ehtinyt vaan köllötellä hytissä 😀

 • Reply Annemaria/Samppanjaa muovimukista 19.6.2018 at 21:14

  Terkut matkaseuralta. Olipa melkoisen hulppeat noi hytit, taisitte laittaa vieläkin paremmaksi 🙂 Ihana toi vaaleanpunainen auringonlasku. Taisin itse lähteä liian aikaisin sisätiloihin, kun jäi tuo värimaailma näkemättä. Maisemat oli kohdallaan 🙂

  • Reply Emma 21.6.2018 at 08:53

   Oli aikas hulppeita joo! Ja sitä auringonlaskua vaan jatkui ja jatkui, olisi voinut jäädä kannelle aamuun asti kuvaamaan eri sävyjä (jos se hytti ei olisi ollut niin kutsuva :D)!

 • Reply Pirkko / Meriharakka 20.6.2018 at 08:54

  Huomasinkin tämän mainoksen keväämmällä, kun mainostivat uutta laivaa ja piti oikein tsekata, että mikä laiva, noin historiallisessa mielessä on, sillä uusihan tuo laiva ei ole, vaikka se olisi uusittu ja uusi tuolla reitillä. Eikä siinä mitään, kunhan en uskonut, että laiva olisi uusi – eikä se sitten ollutkaan. Mutta mainos on mainos, aina.
  Jos sattuisi olemaan matka tuolle suunnalle, niin hyvinkin voisin tuota harkita ”perinteisten” Siljan ja Vikingin sijaan laivan rauhallisuuden takia.
  Långnäsiin tämäkin lienee tulee/lähtee keskellä yötä, eli siinä mielessä vähän haastava tapa mennä Ahvenanmaalle, mutta niinhän se on noilla muillakin laivoilla. Ja myrskyllä Långnäs jää väliin pysähdyspaikkana, mutta tuskin sekään kovin usein osuu kohdalle.

  • Reply Emma 21.6.2018 at 08:54

   Joo, uusi tällä reitillä nimenomaan, Travemünden reitiltä taisi vaihtaa tälle jos en ihan väärin muista. Ja siinä yhteydessä uusittiin sisätiloja vissiin reippaalla kädellä. Ruotsiin päin mennessä Långnäsissä pysähdytään iltapäivällä, takaisin päin tullessa on kyllä sitten aamuyön puolella.

 • Reply Heta | Hetamentaries 21.6.2018 at 10:29

  Tästäpä täytyy nyt ottaa koppi! Oon etsinyt uutta risteilykokemusta tässä pari kuukautta, niin tämähän sopisi tähän vallan bueno!

  • Reply Emma 23.6.2018 at 21:32

   Hei hienoa! Tää reitti on kyllä ihan eri kokemus kuin perinteiset ruotsinlaivat, muista vaan ottaa auto tai pyörä mukaan 🙂

 • Reply Rosa 24.6.2018 at 00:08

  Mun ystävät matkaavaat parin viikon päästä Naantali – Kapelskär, koska haluvat välttää Tukholman läpi ajamisen. Tukholmassa on ainakin siellä Viking Linen luona isoja tietöitä, joten voi olla ihan hyvä vältellä niitä.

  • Reply Emma 26.6.2018 at 08:13

   Joo, tässä on yksi tosi hyvä syy Kapellskärin reitin valintaan!

 • Reply Anna | TÄMÄ MATKA 24.6.2018 at 08:09

  Tämä reitti on ollut tutkinnassa nyt, kun emme vielä ole päättäneet miten palaamme Euroopasta ”kotiin”.
  Joitain vuosia sitten mentiin Helsingistä Saksaan ja takaisin Finnlinesillä oman auton kanssa ja oikein kiva reissu sekin oli.

  • Reply Emma 26.6.2018 at 08:14

   Mua kiinnostais myös koittaa tuota Saksan reittiä, saisi ainakin nauttia laivasta ihan kunnolla 😀

 • Reply juha toikkanen 11.5.2019 at 20:45

  Miksei tax-free -hinnastoa näy missään?

 • Leave a Reply

  DR64JYRDBG