Suomen suurin matkablogiyhteisö

Kesävinkit Tampereelle

Maailmaa kiertäessä ja toinen toistaan eksoottisempia ja ihmeellisempiä paikkoja kohdatessaan sitä välillä unohtaa miten upeita kohteita meillä on kotimaassa. Saati miten monipuolinen ja hieno on oma kotikaupunkini!

Sain tästä hyvän muistutuksen, kun emännöin toukokuussa Tampereella kollegoita eri puolilta Eurooppaa. Illanviettomme Viikinsaaressa oli ikimuistoinen, samoin kuin köysilaskeutuminen Pyynikin näkötörnista. Ehdimme käydä myös muun muassa Tallipihalla suklaaostoksilla, Pispalassa kävelemässä ja Laukontorin ravintolalaivoilla kesäilloista nauttimassa. Vieraat olivat aivan haltioissaan Tampereesta! Ja niinpä, inspiroituneena kaikista heidän kehuistaan ja ylistyksestään, päätinkin koota yhteen parhaat vinkkini kesä-Tampereelle.

1. Aloita aamu torikahveilla

Aloita kiireetön kesäaamu torikahveilla Tammelantorilla tai Laukontorilla. Laukontorilla saat kaupan päälle maisemat Ratinansuvantoon, Tammelantorilta taas löydät perinteisten torikojujen lisäksi kesäviikonloppuisin vilkkaan ulkoilmakirpputorin. Molemmilta toreilta voit ostaa aamupalaksi myös vaikka pötkön kuuluisaa Tapolan mustaamakkaraa!

Aamukahvit voi muuten tänä kesänä juoda myös vaikka Keskustorin uudessa Ratikkakahvilassa.

 

tekemistä Tampereella kesä tori

Laukontori. Kuva: Visit Tampere / Laura Vanzo

 

2. Tee laivaretki Viikinsaareen

Laukontorin rannasta voit hypätä Viikinsaaren laivaan. Jo lyhyt laivamatka kauniissa maisemissa on elämys ja paikan päällä saaressa voi tehdä monenlaista: uida, saunoa, pelata ulkopelejä, grillata makkaraa, syödä tasokkaassa ravintolassa, istahtaa terassille tai vaikka kiertää koko saaren luontopolkua pitkin tai katsoa kesäteatteria. Laivat kulkevat 28.5.–18.8.2019 tunnin välein, sauna lämpiää yleisillä saunavuoroilla sunnuntai-iltapäivisin.

>> Lue lisää Viikinsaaren kesäretkestä ja -brunssista täältä!

 

tekemistä Tampereella kesä viikinsaari tekemistä Tampereella kesä viikinsaari

 

3. Sauno sydämesi kyllyydestä

Viikinsaaren perinteisen puusaunan lisäksi voit kokeilla myös muita Tampereen (joka on muuten juuri julistettu maailman saunapääkaupungiksi!) yleisiä saunoja. Tampereella on yli 20 kaikille avointa saunaa, joista suosituimpia ovat Rajaportin sauna Pispalassa ja Rauhaniemen kansankylpylä Lapinniemessä – ja kaikkein uusin saunatulokas on Ratinansuvannon Saunaravintola Kuuma.

>> Lue Ylen juttu Tampereesta maailman saunapääkaupunki.

 

 

4. Ihastu vanhaan puutaloidylliin

Lähde kävelykierrokselle Pispalan eriparisten puutalojen idylliin. Aloita nousemalla harjulle joko Pispalan valtatien puolelta tai alhaalta Tahmelasta (myös tästä aiemmasta jutustani löydät yhden reittiehdotuksen). Parhaat näkymät löytyvät Pyykkimettänpuistosta ja siitä on hyvä lähteä seikkailemaan eteenpäin Pispalan kapeille kujille. Haluatko saada samalla hien pintaan? Ota aikaa ja juokse kaikki 310 Pispalan porrasta alas ja takaisin ylös!

 

tekemistä Tampereella kesä pispala

Näkymä Pyykkimettänpuistosta Pyhäjärvelle

tekemistä Tampereella kesä pispala

tekemistä Tampereella kesä pispala

Pispalan portaissa syksyllä

 

5. Nauti viikonloppubrunssia

Nauti viikonloppuaamupäivästä (osa brunsseista on tarjolla aina klo 17 saakka) jollakin Tampereen yli kolmestakymmenestä brunssista. Pispalan kävelykierrokseen kannattaa yhdistää Cafe Pispalan tuhti ja herkullinen pannukakkubrunssi tai Tahmelan Huvilan Domingon vegebrunssi. Keskustassa taas suosittelen esimerkiksi Fazer Cafén brunssia tai Sandroa Ratinan kauppakeskuksessa, jossa brunssin voi nauttia myös isolla, aurinkoisella terassilla.

Kaikkien juttuni Tampereen brunsseista löydät täältä.

 

tekemistä Tampereella kesä brunssi

Sandron brunssiherkkuja

 

6. Kiipeä näkötorniin ja maista maankuuluja munkkeja

Pyynikin näkötorni maisemineen ja kahviloineen on ihan must! Itse näkötorni on vain 26 metriä korkea, mutta kun se sijaitsee Tampereen keskustan korkeimmalla kohdalla Pyynikinharjulla, avautuu sen laelta huikeat näkymät kaikkiin ilmansuuntiin. Ai että Tampere on kaunis! Lisänä näkötornin kahvilasta saa Suomen parhaita munkkeja – niitä kannattaa ostaa mukaan vaikka kotiinviemisiksikin! Keskiviikkoiltaisin näkötörnissa voi koittaa myös köysilaskeutumista 25 euron hintaan.

Lue lisää Pyynikin näkötornista.

 

tekemistä Tampereella kesä pyynikin näkötorni tekemistä Tampereella kesä pyynikin näkötorni

 

7. Ihastu maisemiin

Pyynikin näkötörnin lisäksi voit ihailla Tampereen kauniita maisemia Näsinneulasta (tornissa on näköalojen lisäksi Euroopan korkein jäätelökahvila sekä todella hyvä ruokaravintola) tai Torni-hotellin Moro Sky Barista (se on nimensä mukaisesta baari, ja sinne voi mennä drinkkien lisäksi myös vaikka kahville). Kokeile myös uuden Periscope-ravintolan kattoterassia, jolta on näkymät Ratinan suvantoon ja Laukontorin suuntaan.

 

tekemistä Tampereella kesä näsinneula särkänniemi

Näkymät Näsinneulasta

 

8. Paijaa pupuja

Eläinrakkaan matkailijan kannattaa suunnata Tampereella Suomen ainoaan pupukahvilaan. Pupukahvila löytyy jo sinällään erikoisen 3D-tulostinkahvilan sisältä läheltä Sorsapuistoa. Puput viettävät kahvilassa hyvää elämää, ja ovat yleensä oikein vastaanottavaisia kahvilassa myytäville pupunherkuille ja kiipeävät syliin asti syömään. Ja löytyy Tampereelta toki kissakahvilakin!

>> Lue juttuni pupukahvilasta

tekemistä Tampereella kesä pupukahvila

 

9. Tutustu 1800-luvun tunnelmalliseen Tallipihaan

Tallipihan puutalokorttelissa on säilynyt 1800-luvulta asti Finlaysonin puuvillatehtaan patruunan hevostallit sekä muun muassa tallimestarin ja hevoskuskin asunnot. Tätä nykyä tunnelmallisessa korttelissa sijaitsee yksi Tampereen suloisimmista kahviloista, käsityöläisten liikkeitä sekä suklaakauppa. Tallipihalla järjestetään myös erilaisia tapahtumia. Tallipihalta pääsee helposti käymään myös upeassa Finlaysonin palatsissa (se toimii nykyään ravintolana), Näsinpuistossa sekä Näsilinnassa, jossa toimii nykyään Museo Milavida.

 

tekemistä Tampereella kesä tallipiha tekemistä Tampereella kesä tallipihatekemistä Tampereella kesä tallipiha

 

10. Helposti lähestyttävää taidetta Finlayson Art Arealla

Koko vanha Finlaysonin tehdasmiljöö Tammerkosken rannalla lähellä Tallipihaa on kiertelemisen arvoinen. Mutta kesällä siellä kuljeskelu on erityisen antoisaa! Vuosittainen Finlayson Art Area -tapahtuma tuo tehdashalleihin ja sisäpihoille hauskaa ja värikästä tilataidetta, katumaalauksia ja avaa ovia ilmaisiin näyttelyihin ja gallerioihin. Tätä helposti lähestyttävää taidetapahtumaa suosittelen sellaisillekin, joita perinteiset taidemuseot eivät voisi vähempää kiinnostaa.

Finlayson Art Area järjestetään 7.6.-25.8.2019. Lisätietoja tapahtuman sivuilta.

 

tekemistä Tampereella kesä kulttuuritekemistä Tampereella kesä finlayson art area

 

11. Ota katu-uskottavimmat kuvat Tulitikkutehtaalla

EDIT: Tulitikkutehdas on tällä hetkellä työmaa-aluetta!

Vieraile vanhalla Tulitikkutehtaalla vielä kun se on mahdollista, rakennuksia puretaan ja/tai kunnostetaan parhaillaan liiketiloiksi ja uudeksi asuinalueeksi. Täällä otat myös ehdottomasti instagrammattavimmat ja katu-uskottavimmat valokuvat!

>> Lue Ylen juttu Tulitikkutehtaasta ja sen tulevaisuuden suunnitelmista.

 

tekemistä Tampereella kesä tulitikkutehdas tekemistä Tampereella kesä tulitikkutehdas tekemistä Tampereella kesä tulitikkutehdas

 

12. Maatila keskellä kaupunkia

Harva tietää tai muistaa, että keskellä Tamperetta, kivenheiton päässä ydinkeskustasta on toimiva maatila. Ahlmanin ammattiopiston ihania lehmiä ovat tervetulleita ihailemaan ja rapsuttelemaan kaikki, ja kampusalueella toimii myös laadukas opetusravintola (josta saa kesälauantaisin brunssia!), tilapuoti, josta löytyy ihania lähiruokatuotteita vaikka Tampereen tuliaisiksi, sekä hotelli.

 

tekemistä Tampereella kesä lehmä ahlman maatilatekemistä Tampereella kesä lehmä ahlman maatila tekemistä Tampereella kesä ahlman puutarha

 

13. Pulahda uimaan

Tampereelta löytyy ihan keskustan kupeestakin hienoja uimarantoja. Tsekkaa vaikka Rosendahlin ranta Pyynikillä ja Rauhaniemen ranta, josta löytyy myös aiemmin mainittu yleinen sauna. Rauhaniemen rannasta löytyy myös kesäkahvila ja jäätelökioski, Rosendahlin rannastakin jäätelökioski. Altaaseen pääsee uimaan uudessa maauimalassa.

Ja jos suppailu kiinnostaa niin Suppaa Tampere vuokraa lautoja ja antaa opastusta Pyynikillä, Rauhaniemessä toimivat Sup Tampere ja GetSUP.

 

Rauhaniemen ranta ilta-auringossa

tekemistä Tampereella kesä uimaranta suppailu

Suppailua Pyynikin rannassa

 

14. Parhaat piknikpaikat

Tampereen keskusta löytyy monta kivaa, vehreää piknikpaikkaa! Rauhallisin ja kaunein niistä on ehkä Hatanpään Arboretumin kartanopuisto, jossa voi samalla ihailla istutuksia ja josta löytyy myös kaksi kahvilaa. Ydinkeskustan suosituin piknik- ja päivänpaistattelupaikka on Koskipuisto (kosken itäpuolen puisto on kauniina päivinä aivan tukossa, vähän enemmän omaa tilaa löytyy länsipuolen Kirjastonpuistosta). Mukava piknikpaikka löytyy myös Sorsapuistosta, jonne on kätevä hakea piknikeväät läheltä Tammelantorilta.

>> Lue lisää Hatanpään arboretumista tästä jutusta!

 

tekemistä Tampereella kesä hatanpää arboretum kartano puutarha

Hatanpään kartano

 

15. Syö lounasta Kauppahallissa

Vaihtoehtona pikniklounaalle voit poiketa syömään myös yli satavuotiaaseen, tunnelmalliseen Tampereen Kauppahalliin. Kauppahallista löytyy useita kahviloita ja ravintoloita, muun muassa Tampereen parhaaksi lounaspaikaksi valittu ranskalainen 4 vuodenaikaa ja Tampereen parhaita hampurilaisia tarjoileva Ohana Grille.

>> Lue juttuni Tampereen parhaasta lounaasta ja Tampereen parhaista burgereista.

 

kauppahalli tampere tekemistä kesä

 

16. Nauti kaupunkikulttuurista Hiedanrannassa

Tampereen Hiedanrantaan rakentuu parhaillaan ihan uusi ja uudenlainen kaupunginosa, jossa on tarkoitus kokeilla ja ottaa käyttöön erilaisia moderneja kiertotalouden, ravinnontuotannon ja kestävän kaupunkikulttuurin ratkaisuja. Alue on mielenkiintoisimmillaan ja käymisen arvoinen juuri nyt: siellä voi muun muassa kierrellä ihailemassa upeita muraaleja ja vanhaa tehdasmiljöötä ja poiketa kahville joko työvalmennettavien ylläpitämään Kartanokahvilaan tai pitkät perinteet Tampereella omaavaan Makutuotteen kahvilaan. Jos satut paikalle kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina, käy tutustumassa alueella myös Nottbeckien pieneen sukuhautausmaahan.

>> Lue juttuni Hiedanrannasta.

 

tekemistä Tampereella kesä hiedanrantatekemistä Tampereella kesä hiedanrantatekemistä Tampereella kesä hiedanranta

 

17. Tampereen parhaat museot

Kivaa tekemistä sateen sattuessa – mutta ehdottomasti muutenkin – löytyy monista Tampereen museoista. Omasta mielestäni mielenkiintoisimmat ovat uusi Muumimuseo Tampere-talossa, Amurin työläismuseokortteli, Museo Milavida Näsilinnassa (kuvat alla) sekä Museokeskus Vapriikki.

 

tekemistä Tampereella kesä museo milavida tekemistä Tampereella kesä museo milavida

 

 

Tässä olivat omat Tampere-suosikkini! Listalle voisi nostaa vielä paljon, paljon muutakin: kesätapahtumia, kivoja terasseja, minigolfia, kirkkoja… Ja jos aikaa on enemmän kannattaa lähteä Tampereen keskustasta kauemmaksikin ja etsiä lähialueiden upeat retkeily- ja luontokohteet, viinitilat, suklaatehdas, kartanot ja vaikka kuinka paljon muuta nähtävää.  Mutta niistä lisää sitten ihan toisessa jutussa!

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

42 Comments

 • Reply Maarit Johanna 25.5.2018 at 09:24

  Tallensin heti! <3

  • Reply Emma 25.5.2018 at 22:39

   Jee! <3 <3 <3

 • Reply Johanna 26.5.2018 at 08:10

  Ei vitsit! Me asutaan Tampereen kupeessa ja tässä tuli paljon mullekin uusia juttuja 🙂 Kiitos erityisesti tulitikkutehtaasta. Siihen pitää tutustua lähemmin =)

  • Reply Emma 3.6.2018 at 12:43

   Jee, kivaa että onnistuin kertomaan uusia vinkkejä paikallisellekin! 🙂

 • Reply Janni / Lentopelko 27.5.2018 at 11:38

  Tää postaus täytyt laittaa muistiin, Tampereellakin tulee käytyä melko usein. 🙂 Muutamat paikat oli jo tuttuja, Tallipiha, tulitikkutehdas, Pyynikki, kauppahalli ym, mutta paljon tuli myös uusia paikkoja tutkittaviksi. 🙂

  • Reply Emma 3.6.2018 at 12:45

   Tervetuloa tutkimaan! 🙂

 • Reply Heidi 27.5.2018 at 13:56

  Hei, tosi kivoja vinkkejä! Jos tekisikin kesällä retken Tampereelle 🙂

  • Reply Emma 3.6.2018 at 12:46

   Tee ihmeessä, Tampere on ihana kesäkaupunki! 🙂

 • Reply Laura Laakso 27.5.2018 at 17:35

  Pakko matkustaa heti Tampereelle! Kiitos hyvistä vinkeistä.

  • Reply Emma 3.6.2018 at 12:46

   Haha, kiitos ja tervetuloa! 🙂

 • Reply Elina Marjaana Travel Blog 27.5.2018 at 18:04

  Ihania Tampere-vinkkejä! Oon asunut kaupungissa puolisen vuotta, mutta muutin sieltä just ennen kesää pois, joten taisin nähdä vain kylmän ja talvisen Tampereen. 🙂 Mutta onneksi muutamia näistä jutuista ennätin tehdä kevään ekoina lämpiminä päivinä.

  • Reply Emma 3.6.2018 at 12:50

   Tuu ihmeessä käymään Tampereella taas kesällä! 🙂

 • Reply anmariencfc 27.5.2018 at 19:50

  Tampere on tosi monipuolinen ja loistava kohde! Melko monta kertaa on tullut käytyä ja suurin osa vinkeistä koluttua läpi ja jokaista voin kyllä myös lämpimästi suositella. Itse tykkään erityisesti kierrellä Pispalassa ja haaveilla samalla siitä miten muuttaisin yhteen niistä ihanista taloista (autuaasti unohtamatta, etten ole millään tavalla kiinnostunut esim pihatöistä). Vinkkinä gluteenitonta ruokaa syöville, että kauppahallista löytyy ihania leipiä ja herkkuja gluteenittomana ainakin kun olen siellä jonkin aikaa sitten itse vieraillut.

  • Reply Emma 3.6.2018 at 12:57

   Mä kanssa ajatuksen tasolla tykkäisin asua Pispalassa jossain söpössä puutalossa, mutta jäis kyllä hoitamatta pihatyöt ja kaikki muutkin rempat mitä vanha talo vaatii multakin 😀

 • Reply Liisa / Hollanninhippiäinen 27.5.2018 at 20:44

  Loistavaa. Pari paikkaa on tullut käytyä (Näsinneula, Pyynikin näkötorni, Pispala, mustamakkara torilla/kauppahallissa) ja myös ulkomaalaiselle näyttämässä (mustamakkarakin kelpasi hollantilaiselle). Mutta hyvän kuuloiset uudet ideat ovat Viikinsaari, yleensä saunominen ja uimapaikat, suloiselta näyttävä Tallipiha, ja Finlaysonillakaan ei ole vielä käyty. Ja pupukahvila olis kyllä hauska kohde!

  • Reply Emma 3.6.2018 at 12:59

   En tiedä onko se suomalainen vai ihan yleismaailmallinen piirre, mutta siinä on jotain niin ihanaa kun saa näyttää kotikaupunkinsa tai yleensäkin kotimaansa parhaita juttuja ulkomaalaisille ystäville ja sitten ne vielä aidosti tykkää niistä! Miten mahtava fiilis <3

 • Reply Anni | Rajatapaukset 28.5.2018 at 16:44

  Erinomainen listaus, paljon tuttuja juttuja, mutta muutamia uusiakin tuttavuuksia. Ja niitä joissa on pitänyt iät ja ajat käydä mutten vieläkään ole saanut aikaiseksi, kuten Rauhaniemen kansankylpylä.
  Kiitos myös siitä infosta että Sandro on nyt avautunut Ratinaan, täytyy käydä niiden brunssilla nyt ei tarvitse Helsinkiin asti lähteä!

  • Reply Emma 3.6.2018 at 13:04

   Mullakin on kyllä ihan liian monta vuotta siitä kun oon käynyt Rauhaniemessä uimassa.. ja joku talviyö pitäisi päästä sinne bongailemaan revontulia – josta tulikin mieleen, että munhan pitää ehdottomasti koota vinkit myös talviseen Tampereeseen! 😀

 • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 29.5.2018 at 17:16

  Tää lähti kyllä suosikkeihin, oon menossa toivottavasti tänä kesänä Tampereelle uudestaan ja tuo Pispala on ollut useampaan otteeseen sellainen paikka missä haluaisin käydä. Kivoja vinkkejä olit listannut kesäiseen Tampereeseen! 🙂

  • Reply Emma 4.6.2018 at 09:31

   Kiva, että tykkäsit! Tervetuloa Tampereelle! 🙂

 • Reply Mari 30.5.2018 at 19:44

  Vähän tuli matkakuume Tampereelle. Vaikka joka vuosi siellä matkaillaan useammankin kerran, niin taas oli niin houkutteleva kirjoitus!

  • Reply Emma 4.6.2018 at 09:32

   Hienoa, toivottavasti löysit tästä seuraavalle reissulle jotain uutta! 🙂

 • Reply Pirkko / Meriharakka 31.5.2018 at 22:24

  Huh, olihan näitä. Jotain ehdittiin viime kesänä Tampereella käydessämme tehdä, kuten laivaretki, Finlayson Art ja Vapriikki.
  Pupujen sijaan olemme käyneet kissakahvilassa, kelpaako se 🙂

  • Reply Emma 4.6.2018 at 09:33

   Kissakahvila on kiva myös, mutta ensi kerralla teidän täytyy kyllä käydä Pupukahvilassa! 🙂

 • Reply Miika / Scenic Road Hunters 1.6.2018 at 14:52

  Tamperella en ole nyt ihan hetkeen käynyt ja vaikka turkulainen olenkin niin ihan kiva siellä on toisinaan piipahtaa 😀
  Toi pupukahvila pitääkin muistaa kun tuun lasten kanssa seuraavan kerran Tampereelle. Toki noi tornitkin ois kivoja kokea.

  • Reply Emma 4.6.2018 at 09:35

   Pupukahvila on kyllä ihan ehdoton paikka lasten kanssa (tai ilmankin!), varaus kannattaa tehdä jos haluaa ehdottomasti päästä pupuilemaan tiettyyn aikaan!

 • Reply Heli/ Näkymiä vihreältä kukkulalta 1.6.2018 at 23:22

  Apua, miten ihania vinkkejä! Nyt muuten heräsi hirveä matkakuume Tampereelle: ihan uusia osa paikkoja osa! Oon kesällä viikon Suomessa tavallaan yksin (+ Tuisku-koira) ja suunnitelmat on vähän auki. Tampere taisi nousta aika kärkeen!

  • Reply Emma 4.6.2018 at 20:30

   Jos kaipaatte Tuiskun kanssa seuraa Tampereella niin laita ihmeessä viestiä!

 • Reply Anita / My Tiny Travel Journal 2.6.2018 at 06:58

  Luin tämän koska olen miettinyt, että lasten kanssa olisi kiva käydä Tampereella ja nähdä muutakin kuin Särkänniemi. Laskeutuminen Pyynikin tornista ja pupukahvila vaikuttavat sellaisilta, johon sekä 8- että 13-vuotias voisivat lähteä, mutta museot ja saunat täytyy unohtaa, vaikka sooloreissulla niihin menisinkin. 😉 Odottelen jos tulisi seuraavissa postauksissa hyviä lisävinkkejä lapsiperheille! Asumme maalla, joten kotieläinpihat ei ole se meidän juttu.

  • Reply Emma 4.6.2018 at 20:32

   Noista mainitsemistani museoista kyllä varmasti tykkäisi lapsetkin – etenkin Amurin työläismuseokortteli on tosi elämyksellinen ja Vapriikista löytyy monta erilaista kivaa lapsillekin sopivaa näyttelyä: siellä on mm. jääkiekkomuseo, nukkemuseo ja täytettyjä eläimiä luonnontieteellisessä museossa!

 • Reply Paula - Viinilaakson viemää 2.6.2018 at 07:37

  Olipas kiva postaus! Tampereellakin saatetaan olla tänä kesänä käymässä, eli täytyy laittaa kirjanmerkkeihin tämä siltä varalta. Jostain syystä Tampere ei ole tullut itselleni kovin tutuksi joten ehkä olisi jo aika kierrellä vähän sielläkin.

  • Reply Emma 4.6.2018 at 20:33

   Ehdottomasti Tampereen reissu kalenteriin! 🙂

 • Reply Heidi / Fiiliksiä & hetkiä 2.6.2018 at 08:45

  No niin, sieltähän sitä tuli viikon työreissulle vapaa-aikatekemistä. Osa tuttuja ja hyväksi havaittuja, osa uusia 🙂 Kiitos 🙂

  • Reply Emma 4.6.2018 at 20:34

   Ole hyvä, toivottavasti viihdyt Tampereella! 🙂

 • Reply Sandra 2.6.2018 at 19:56

  Oli tosi kattava postaus. Oon asunut Tampereella seitsemän vuotta ja listalla oli mullakin muutama uusi paikka. Ehdottomasti menee testaukseen! En malta odottaa, ensi viikon tiistaina Tampere kutsuu <3. Pupukahvila ja Tulitikkutehdas on ainakin koettava.

  • Reply Emma 4.6.2018 at 20:34

   Tervetuloa Tampereelle, toivottavasti sulla on mahtava reissu! 🙂

 • Reply Sannahof // Unelmamaja 2.6.2018 at 23:37

  Olipas hyvä kooste Tampereen menovinkeistä! Osa oli jo entuudestaan tuttuja, mutta tuli myös valtava määrä uusia vinkkejä. Kiitos!

  • Reply Emma 4.6.2018 at 20:34

   Kiitos Sannahof! 🙂

 • Reply Rosa 2.6.2018 at 23:49

  Tampereen saunat ja uimarannat ovat tehneet minuun vaikutuksen jo vuosia sitten. Niissä on jotain, mitä esimerkiksi pääkaupungista ei löydy.

  • Reply Emma 4.6.2018 at 20:35

   Joo, saunakulttuuri on täällä ihan omalla tasollaan – ja nythän me tosiaan ollaan maailman saunapääkaupunki! 😀

 • Reply Jaana Paakkinen 4.6.2018 at 19:55

  Kiitos vinkeistä, kelpaavat hyvin Tamperella asuvallekin 🙂 Valitettavasti linja 15 lopetti liikennöinnin Pispalanharjulle, joten paraatipaikalle ei enää pääse julkisilla liikennevälineillä 🙁

  • Reply Emma 4.6.2018 at 20:37

   Kiitos Jaana huomiosta! Muistin, että se keskustelu päättyi siihen, että linjaa 15 ei lopetetakaan, mutta nyt kun tarkastin, niin loppputulema näyttää olevan se, että kesäaikaan Pispalanharjulle ei pääse bussilla ja syksyllä sinne alkaa kulkea bussi 31 (tosin ei ihan Pyykkimettänpuistoon asti, höh). Täytyy päivittää oikea tieto juttuun!

  Leave a Reply